PředchozíDalší

Bez černý

Bez černý Bez černý (Sambucus nigra L.) je keř nebo stromek se šedohnědou kůrou a houbovitou dření bělavé barvy, které se říká bezová duše. [ více ]

Odpovědi
Mařenka5 poděkování

Již 9O let , co moje mamka pamatuje, vyráběla babička ruzná lečiva z bezu, / lektvar, syrop, mast, víno, šampus,...../ Čajove směsi se popíjely po celý rok. A vždy říkala: Před heřmankem smeknout a před bezem kleknout." MOje maminka je ze 7 dětí, všechny žijí,jsou ve věku 87 let.Kdyby měl někdo zájem, jak to dělala a co vše vyléčila, ozvěte se. I já v této léčbě pokračuji a má vnoučata bez některých produktů neodjedou na dovolenou.

Reagovatpoděkovatnahlásit

12. června 2009 11:36:20

JANA2 poděkování

Mařenko, prosím můžete mi napsat na mail jak na léčiva z černého bezu? Já dělám limonádu z květů, džem a likér z plodů. Jinak nic jiného nevím. Můj mail repova2@seznam.cz, moc děkuji za nové nápady, Jana

13. června 2009 20:52:26

Sarka1 poděkování

Pani Marenko, moc vas prosim o nejake rady a tipy jak nalozit s cernym bezem. Mam vedle domu veliky ker a je skoda ho nevyuzit. Zatim nevim presne jak na to, ale urcite neco musim podniknout. za pripadne rady predem dekuji, muj email je sarkab@msn.com, hezky den

17. dubna 2010 15:23:53

Iva

Pani Marenko, moc vas prosim o nejake rady jak nalozit s cernym bezem.Chtěla by jsem zkusit třeba nějaký sirup nebo šťávu z plodů.Prosím o zaslání na email:HubačkovaIva@seznam.cz Předem moc děkuji.

17. září 2011 22:00:26

Kateřina

Chtěla bych se zeptat jestli máte recept i na olejíček z bezu. Mail - zit1kova@seznam.cz

25. listopadu 2009 16:46:46

jitka chlupsova1 poděkování

dobry den chtela jsem se zeptat na co ten olejicek pouzivate? a jak ho vyrabite? dekuji za odpoved chlupsova.jitka@seznam.cz

24. června 2010 19:22:38

Martina Borovska1 poděkování

Dobrý den,ráda bych se zeptala,kde mohu keř černého bezu pořídit. Nikde v nešem okolí není k sehnání a ráda bych si ho zasadila na zahradu. Zda se dá koupit v zahradnictví nebo si někde kus odkopnout. Předem děkuji.

12. května 2010 14:41:47

Žanet

Doporučuji zakoupit plody i květy na http://www.prodejbylin.cz/cerny_bez_plod/index.html , http://www.prodejbylin.cz/cerny_bez_kvet/index.html .

30. července 2010 18:56:02

Marek1 poděkování

S květy mám velmi dobré zkušenosti,už jen tím že nám to roste u chaty a babička nám to vždy nastříhá a pak si s toho děláme čaje na kašel a vždy to pomohlo.A tenhle keř se snad dá najít všude,alespoň já ho vídám velmi často....Tohohle doporučuji si udělat zásoby na zimu a kašel může být jen snadným nepřítelem ;-)

24. února 2011 12:03:26

Jitka

Teď jse vyrobila neuvěřitelné množství sirupu z bobulí, je skvělý, marmeláda s jablky také, ale nemám recent na víno, pošlete mi ho prosím. bednarova.jitka@gmail.com díky

4. září 2011 11:40:31

Přidat nový komentář

Ochrana před spamem: 7+3 je?

[ pravidla diskuse ]

[ pravidla diskuse ]

Inzerce
Nové články emailem
Aktuální diskuse
  • Dominika (Konopná kosmetika a atopický ekzém) 3. února 2012 15:00:10

Zdravím všechny, kteří trpíte atopickým ekzémem či lupénkou. Ráda bych Vám představila… Diskutovat

• Cyzjxerr (antidepresivum Prozac) 7. února 2012 06:20:34

Will I get travelling expenses? little angel teens lolitas 872092 family sex loli incest 8-))) ls… Diskutovat

• Marja (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 1. února 2012 12:02:20

Jé,Miloši, my jeli právě Albatrosem.Jen to byla rychlovka, za tři dny po vahodnocení… Diskutovat

Inzerce
Anketa
Máte osvědčený recept na to, jak zmírnit bolest a urychlit vstřebávání otoku, krevních výronů a podlitin, které provázejí úrazy končetin?
Zatím hlasovalo 10 lidí.