Bez černý
Bez černý (Sambucus nigra L.) je keř nebo stromek se šedohnědou kůrou a houbovitou dření bělavé barvy, které se říká bezová duše. [ více ]
Již 9O let , co moje mamka pamatuje, vyráběla babička ruzná lečiva z bezu, / lektvar, syrop, mast, víno, šampus,...../ Čajove směsi se popíjely po celý rok. A vždy říkala: Před heřmankem smeknout a před bezem kleknout." MOje maminka je ze 7 dětí, všechny žijí,jsou ve věku 87 let.Kdyby měl někdo zájem, jak to dělala a co vše vyléčila, ozvěte se. I já v této léčbě pokračuji a má vnoučata bez některých produktů neodjedou na dovolenou.
Reagovatpoděkovatnahlásit12. června 2009 11:36:20
Pani Marenko, moc vas prosim o nejake rady a tipy jak nalozit s cernym bezem. Mam vedle domu veliky ker a je skoda ho nevyuzit. Zatim nevim presne jak na to, ale urcite neco musim podniknout. za pripadne rady predem dekuji, muj email je sarkab@msn.com, hezky den
Reagovatpoděkovatnahlásit17. dubna 2010 15:23:53
S květy mám velmi dobré zkušenosti,už jen tím že nám to roste u chaty a babička nám to vždy nastříhá a pak si s toho děláme čaje na kašel a vždy to pomohlo.A tenhle keř se snad dá najít všude,alespoň já ho vídám velmi často....Tohohle doporučuji si udělat zásoby na zimu a kašel může být jen snadným nepřítelem ;-)
Reagovatpoděkovatnahlásit24. února 2011 12:03:26
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.
- Velký mráz přitěžuje chronicky nemocným (6285 čtenářů)
- Nemocnice přiznaly čekací doby na operace a vyšetření (5490 čtenářů)
- Budoucnost chirurgie je v miniinvazivních přístupech a robotické chirurgii (3905 čtenářů)
- Co vás zajímá: lupénkář v zimě (3326 čtenářů)
- Nemoc průdušek vás může do pěti let zabít (3292 čtenářů)
- Profesor Klener: Pokrok v medicíně umožňuje některé nádory zcela vyléčit (1. díl) (3028 čtenářů)
- Rehabilitace po mrtvici: rychlost rozhodne (2957 čtenářů)
- Helena (53): Zhubla jsem osmnáct kilo, motivací byl vysoký tlak (1671 čtenářů)
- Seriál: Jak správně užívat léky? (díl 4.) (1334 čtenářů)
- Vysoký krevní tlak ohrožuje plíce (1177 čtenářů)
- Dominika (Konopná kosmetika a atopický ekzém) 3. února 2012 15:00:10
Zdravím všechny, kteří trpíte atopickým ekzémem či lupénkou. Ráda bych Vám představila… Diskutovat
- Cyzjxerr (antidepresivum Prozac) 7. února 2012 06:20:34
Will I get travelling expenses? little angel teens lolitas 872092 family sex loli incest 8-))) ls… Diskutovat
- Marja (Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?) 1. února 2012 12:02:20
Jé,Miloši, my jeli právě Albatrosem.Jen to byla rychlovka, za tři dny po vahodnocení… Diskutovat
- Postižené místo pevně stáhnu obinadlem [30%]
- Pomáhají mi zábaly nebo koupele [%]
- Užívám enzymatické přípravky [20%]
- Zabere hlavně klidový režim [20%]
- Naštěstí se mi úrazy vyhýbají [30%]