Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Anna: inkontinenci i strach jsem zvládla díky holím

( Redakce | přečteno: 14312x )

Zdravotní problém může narušit nebo zcela zničit plány, čas na koníčky, odpočinek. Často ale stačí málo, například chytrá pomůcka. Aktivní Aničce pomohlo k pohodě speciální prádlo.

shutterstock.com

„Problémy s inkontinencí jsem měla od přechodu. Nebylo to nic tragického, takže jsem se s nimi smířila jako s příznakem stárnutí. Občas jsem si koupila inkontinenční vložky – hlavně, když jsem šla mezi lidi a chtěla mít jistotu, že se nestane nějaká nehoda. Asi dva roky poté, co jsem nastoupila do důchodu, jsem ale začala mít i další zdravotní obtíže. Jak se později ukázalo, hlásila se cukrovka. Byla jsem hodně unavená, jakoby bez energie, bývalo mi špatně, trápil mne pocit žízně. Napadlo mne, že by mohlo jít o cukrovku, ale bála jsem se jít k lékaři – mému tatínkovi po letech těžké cukrovky museli amputovat nohu, takže to byl pro mě pořádný strašák.  Takže jsem se trápila, což se odrazilo na mém celkovém stavu, dokonce i ta inkontinence se hodně zhoršila. Už jsem s ní musela počítat každý den, což mi rozhodně klidu nepřidalo," vypráví aktivní seniorka Anna.

Kudy z bludného kruhu nemocí?

Parádní bludný kruh se jí nedařilo rozseknout. "Uprostřed toho se mi ozvala bývalá kolegyně z práce. Odešla do důchodu a s mužem se odstěhovali na chalupu v Krkonoších, kam mne pozvala. Krásný kraj kolem jsem znala z fotek, takže jsem na chvíli zapomněla na své zdravotní problémy a pozvání velmi ráda přijala. Ten týden byl pro mne úžasný hned z několika důvodů. Kromě výletů, přírody a příjemné společnosti kamarádky a její rodiny, jsem našla mnoho odpovědí na své zdravotní problémy – a odhodlala se je i řešit. Měla jsem totiž před sebou úžasné dva vzory. Kamarádky manžel byl diabetik, který díky svému přístupu zvládal svoji nemoc skvěle už dvacet let. Pohled na něj trochu vymazal vzpomínky na tatínka, takže jsem neměla pocit, že s cukrovkou by musel nutně můj život skončit na vozíku. Druhým příkladem byla právě moje kamarádka. U té jsem zase našla odpověď na to, jak se popasovat s inkontinencí," usmívá se Anna.

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Inkontinence moči

Moč se vylučuje po uvolnění svěrače močové trubice a stažení svalů močového měchýře. Porucha tohoto mechanismu je spojena s inkontinencí.

Prostata - Zbytnění prostaty

Nejčastějšími projevy zbytnění prostaty jsou obtíže při močení. Zbytnění prostaty může močení ovlivnit mnoha způsoby.

Ultrazvukové vyšetření malé pánve

Ultrazvuk malé pánve je nebolestivé vyšetření orgánů v malé pánvi. Mezi vyšetřované orgány patří močový měchýř, slepé střevo, děloha, vaječníky a u mužů prostata.

Inkontinence žen pohledem gynekologa

MUDr. Jaromír Mašata, Gynekologicko-porodnická klinika, 30. května 2002

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce