Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Biodeur - Chytrá houba: Účinná zbraň proti mykóze nehtů

( Komerční prezentace | přečteno: 39681x )

Trápí vás časté plísně nohou a nehtů? Nemusíte se za to stydět – patříte mezi početnou skupinu Čechů – na tento problém si stěžuje 60 % populace! Příčinou bývá zapaření nohou, potivost a pomnožení mikroflóry. Většinou ji podpoříme nošením nevhodných bot a nebo ji "ulovíme" na koupališti či ve sprše sauny.

Příčinou nemoci je většinou zanedbaná infekce meziprstí, těsné a neprodyšné boty, čeká na podlaze společných umýváren, sprch, na koupalištích. Přivodíme si ji i nedostatečnou péčí o chodidla a hygienou nohou. Plísně kromě svědění poškozují nehty, které zarůstají, třepí se, nebo jsou zrohovatělé. Plísně také podporují tvorbu nepříjemného pocení či zápachu nohou. Právě tyto potíže odstraní spolehlivě Chytrá houba.

Objevena byla před sedmdesáti lety, ale většinu z toho času byla využívána pro likvidaci plísní z půdy a zdí. Svými vlákny totiž proniká do buněk plísní nebo kvasinek a čerpá z nich potřebnou výživu. Nemusíte se bát, že by se poté, co zlikviduje plísně, pustila i do vás. Když nevítané hosty zcela vyčerpá, tak se stáhne. Lidské tělo pro ni není přirozeným prostředím a neumí na něm přežít. "Chytrá" se houbě říká proto, že naroste přesně do takové velikosti, aby na škůdce stačila, a když je odstraní, tak se stáhne.

Chytrá houba velmi dobře funguje také na lupénku, atopický ekzém, špatně se hojící rány diabetiků, bércové vředy a ostatní.

Léčivé účinky tohoto českého patentu byly potvrzeny během třicetiletého výzkumu - laboratorními testy, ale i praktickým odzkoušením v nemocnicích, na klinikách a v ordinacích kožních lékařů. To vše pod dohledem předních českých lékařských mikrobiologů a dermatologů.

Chytré houbě se mnoho let intenzivně věnuje i MUDr. Karel Mencl CSc., zástupce primáře Oddělení klinické mikrobiologie Pardubické krajské nemocnice, a.s. a Ordinář lékařské mykologie PKN,a.s., a také zástupce ČR v Evropské konfederaci lékařské mykologie (ECMM). Proto můžete věřit, pokud říká: "U přípravků nebyly zaznamenány vedlejší, natož nežádoucí účinky ani u skupiny osob se sníženou imunitou a dětí."

Pro různé druhy přípravků jsou používány druhy kmenů, které svými vlastnosti nejvíce zasahují daný problém.

Se zmíněnými plísňovými onemocněními nohou bojuje přípravek Biodeur - chytrá houba (Pythium oligandrum). „Jde o mikrobiální přípravek, který potlačuje zápach, potivost a plísňové projevy v meziprstí. Chytrá houba je parazit. Původce nepříjemných kožních onemocnění vysaje a zlikviduje. Můžete ji s klidem používat i v těhotenství, při kojení. Jak už řekl MUDr. Mencl, je určen i pro lidi s oslabenou imunitou, diabetiky a děti.

Chytrá houba Pythie Biodeur Nail

Biologický přípravek stačí rozpustit v troše teplé vody. Suspenzí pak napustíte obklad z tampónu či gázy a přiložíte na nehty. Zábal by měl zakrýt nehty, ale zároveň být ve styku s prsty i ze spodní strany. Pak ho překryjete například mikrotenovým sáčkem, oblečete ponožku a necháte působit přes noc. Tento postup budete opakovat dle návodu výrobce. Samozřejmě, že přesný postup vám nabízí výrobce na obalu a všechny podrobnosti lze zjistit i na www.chytrahouba.cz.

"Zbylou suspenzí doporučuji vytřít obuv, kterou jste nosili v době, kdy už vás plíseň, trápila. Je totiž zapotřebí zlikvidovat ji i z bot, aby tam na vás „nepočkala“ a problémy se opět nevrátily," radí MUDr. Mencl.

Preparáty s chytrou houbou se prodávají v lékárnách, drogeriích nebo zelených lékárnách.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Martin
8x

..a nepomohlo to ani trochu. Kůže kolem nehtů, kterou mám místy popraskanou, přes noc tak naměkla až mě to další den bolelo, celkově nepříjemné. Proceduru jsem dokončil celou, ale na nehtech nebyla jediná známka zlepšení a tudíž ani důvod kupovat další "chytré houby". Například u těch fixů za 400 kč alespoň vidíte nějaké vybělení.

Láďa
1x

Mám stejnou zkušenost. Vyzkoušel jsem kde co, ale nakonec jsem musel stejně k lékaři. Předepíše co pomůže a ještě je to za pár korun. Nevěřte komerčním přípravkům. Jsou předražené a nefungují.

Manda
1x

Já musím říci, že mě chytrá houba zabrala. Chvilku trvalo než poškozený nehet odrostl, ale super.Jedna kůra a plísen na nehtu se už nevrátila. Tedy zatím je to cca půl roku a nehet krásný zdravý.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 3. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Toxoplazmóza

Původce onemocnění: Toxoplasma gondii. Parazit se složitým vývojovým cyklem a řadou morfologicky odlišných stádií. Infekčním stádiem je oocysta, která se vytváří pouze ve střevě nakažené kočky (event. jiných kočkovitých šelem) a je vylučována trusem.

Po šedesátce je třeba manažera v první linii vystřídat

Rozhovor Dr. Vladimíra Finsterleho s MUDr. Janem Burianem, bývalým ředitelem FN Brno.

Káva

Matečnou rostlinou kávového semena jsou různé druhy kávovníků. Semeno se zbaví dužiny, suší se a praží při 200 - 250 °C. Při pražení káva dostane typické aroma známé všem, kteří mají kávu rádi.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce