Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Bodnutí hmyzem? S homeopatií žádný problém!

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 3097x )

Jsme uprostřed léta i prázdnin, užíváme si sluníčka a pohody, které toto období přináší. S létem a teplým počasím se však zvyšuje i riziko spojené s bodnutím hmyzem. Může nám pomoci homeopatie?

shutterstock.com

Reakce na bodnutí hmyzem může být lokální v podobě otoku, zarudnutí, svědění. V horším případě může dojít k rozvoji šoku. Proto je nutné mít u sebe prostředky, kterými tyto reakce zastavíme nebo úplně odstraníme. Vybavte se tedy na dovolenou či na chatu nebo na výlet do přírody homeopatickými prostředky, kterými reakce na bodnutí hmyzem zastavíte nebo úplně odstraníte.

Čtěte také: Poradna Homeopatie znovu otevřena

Lékaři doporučují v případě bodnutí přiložit na místo vpichu ihned něco studeného. Při štípnutí do jazyka pak cucejte led.

Jakými homeopatiky si vybavit lékárničku první pomoci?

Apis mellifica 30 C - vždy pět granulí po pěti minutách. Tento lék je připraven z včely a proto pomáhá proti otokům, které jsou zlepšeny studeným obkladem, otok je narůžovělý, vystupuje lehce nad úroveň kůže, svědí, pálí.

Současně přidáme i lék Aconitum napellus 15 C, který nám působí preventivně proti panice, úzkosti a strachu pacienta. Kromě jiného můžeme pacienta položit do vodorovné polohy, pokud je třeba zvednout dolní končetiny, abychom zlepšili přívod krve k srdci a mozku.

Jako další lék podáváme střídavě Poumon histamine 30 C - stejně pět granulí po pěti minutách ihned po štípnutí. Je to základní lék alergií, zpomaluje jakoukoli alergickou reakci.

Zásada je, že všechny podávané homeopatické léky vysazujeme pozvolna se zlepšováním stavu tak, že prodlužujeme intervaly mezi nimi až do úplného vysazení.

S velkým efektem můžeme použít i lék Rhinallergy – tablety – je to lék, který lze efektivně použít u alergické rýmy lehkého stupně, u senné rýmy. Obsahuje všechny komponenty, které umí dobře zabezpečit problém nosní, oční, potíže otoku i pálení sliznic. Terapeutické dávkování je jedna až dvě tablety každé dvě hodiny zpočátku při výskytu potíží, posléze je možné snížit na dva až třikrát denně jedna tableta.

Zklidnit kůži po štípnutí hmyzem nebo požahání kopřivami zvládne Dapis gel. Obsahuje výtažek z rojovníku bahenního (ledum palustre), díky kterému zmírňuje svědění kůže a výtažek ze včely medonosné (apis mellifica), který ulevuje od bolesti a pálení po bodnutí hmyzem. Gel je přírodního původu, šetrný, vhodný i pro citlivou pokožku. Neobsahuje konzervační látky. Příjemně chladí, lehce se roztírá, je bez parfemace a nezanechává pokožku mastnou. Gel je vhodný pro celou rodinu, včetně těhotných a kojících žen. Užijete ho během dovolené a bude dobrým pomocníkem i doma, během celého léta.

Čtěte také: Homeopatická lékárnička pro alergiky

Přejeme vám hezké léto bez úrazů a bodnutí!

Kolektiv autorů: Lucie Nestrašilová, MUDr. Věra Budková

Zdroj: www.svethomeopatie.cz

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Zmůže homeopatie paradentózu?

Fungují homeopatika i na léčbu a prevenci paradentózy? To vám zodpoví odborník?

Jsou homeopatika podvod?

Homeopatici na ni nedají dopustit, pediatři ji nezatracují a ostatní lékaři ji spíše neuznávají.

Najděte si svého homeopata

Pokud potřebujete najít ve svém okolí cetrifikovaného homeopata, bude se vám hodit přehled těch, které garantuje Homeopatická lékařská asociace, čili Sdružení lékařů, praktikujících homeopatii.

Homeopatie

Homeopatie je lékařská léčebná metoda založená na principu, že podobné se léčí podobným. Pacientovi je tedy podávána látka, zpracovaná speciálními homeopatickými postupy do homeopatického léku, která je-li podána zdravému jedinci, vyvolá u něj krátkodobě tytéž příznaky a potíže, jakými se projevuje pacientova choroba.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce