Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Čeští muži chtějí být krásnější, nejvíce investují do zubů

( Markéta Grosmanová | přečteno: 9493x )

Plastická chirurgie přestala být výsadou žen. Na pracovištích, kde se tímto oborem zabývají tvoří muži asi sedm až 15 procent klientů.

Plastická chirurgie u mužů

Myslíte si, že muži netuší, co je to ultrazvuková liposukce či lifting? Není to pravda, v průměru jedna desetina klientů klinik zabývajících se zkrášlováním těla jsou muži. Chtějí být totiž krásnější.

Plastická chirurgie přestala být výsadou žen. Na pracovištích, kde se tímto oborem zabývají tvoří muži asi 7 až 15 procent klientů. Ještě více - 30 procent - jich je pak v centrech, která se zabývají estetickou stomatologií. Muži na vyšších postech se totiž nechávají inspirovat svými kolegy ze zahraničí. Dokonalý, takřka thymolinový úspěch zde totiž patří k vizitce dokonalého manažera stejně jako padnoucí oblek a drahé značkové boty.

Jak vypadá typický klient v oboru plastická chirurgie? Chirurg Zdeněk Pros z pražské kliniky Esthé je rozděluje do dvou skupin. Do první patří ti mladší, zhruba ve věku 25-35 let, kteří o sebe hodně pečují, cvičí, používají kosmetiku a vadí jim nesrovnalosti jejich těla. "Ti chodí na liposukce - odsátí tuku, chtějí změnit tvar nosu, přišít odstálé boltce či odstranit různá znamínka na těle," popisuje Zdeněk Pros.


Běžné je také odstraňování ochlupení na zádech či krku. Muži si rozhodně častěji než ženy nechávají transplantovat vlasy. Je to nejen časově, ale i finančně náročné procedura, jejíž cena se může vyšplhat až na 100 tisíc korun.

Do druhé skupiny patří spíše starší muži - ve věku okolo 60 let, kteří chtějí například vypadat mladší. "Někdy totiž přijdou na konzultaci se svoji partnerkou a pak inspirováni možnostmi, sami začnou přemýšlet o tom, co by chtěli vylepšit," říká Vlastimil Víšek, plastický chirurg z pražského Lékařského domu. Muži podle něj požadují různé omlazovací zákroky v oblasti obličeje jako je face-lifting či úpravy víček. Stejnou zkušenost má i Zdeněk Pros. Převislá kůže nad víčky totiž zhoršuje prostorové vidění. Kromě zdravotního profitu oči po zákroku vypadají mladší a ne tak unavené.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Problémy s ošetřením chrupu nespolupracujícího dítěte

Chtěla bych se zeptat:mám syna ve věku 5 let, který má potíže se zubními kazy v mléčném chrupu.Po první zkušenosti s vrtáním zubu ho již nemůžu donutit k zubnímu ošetření.Vždy je z toho strach,křik a pláč v ordinaci.Přes veškeré sliby,že si zoubky nechá ošetřit,nakonec neotevře ani pusu.Je nějaká metoda nebo způsob ošetření,který byste mi mohli poradit nebo doporučit?Právě v tomto období si stěžuje,že ho zoubky bolí,hlavně v noci.Ale dobrovolně se ošetřit nenechá.Podotýkám,že u obvodní lékařky při vyšetřeních ani při očkování s ním problémy nejsou žádné.Děkuji.

Zubní kaz

Abychom mohli správně pochopit vznik zubního kazu a jeho příčiny, musíme si stručně vysvětlit, z jakých částí se zub skládá.

Rentgenové vyšetření (RTG)

Rentgenové vyšetření patří k základním vyšetřovacím metodám. Metoda pracuje s rentgenovým zářením, které má velkou schopnost pronikat hmotou.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce