Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Homeopatická léčba a její možnosti

(MUDr. Miroslav Černý | přečteno: 8633x )

Homeopatie již není pro naši generaci neznámým pojmem. Za uplynulých deset let dokázali čeští homeopaté vyřešit řadu onemocnění, včetně postižení závažných. Léčba pomocí homeopatických přípravků však má již dvěstěletou tradici...

shutterstock.com

Homeopatie již není pro naši generaci neznámým pojmem. Za uplynulých deset let dokázali čeští homeopaté vyřešit řadu onemocnění, včetně postižení závažných. Léčba pomocí homeopatických přípravků však má již dvěstěletou tradici.

V 18.století se doktor Hahnemann (zakladatel homeopatie) pozorně rozhlížel kolem sebe a zjistil, že léčba spočívající v podávání klystýrů, přikládání pijavic a užívání léků navozujících pocení ho nemůže uspokojit. Na přelomu 18. a 19.století ani měření teploty nepatřilo k běžným vyšetřením. Hahnemann, vynikající chemik, začal jako první experimentovat s různými rostlinnými a minerálními látkami. Po mnohaletém úsilí došel k jednoznačnému závěru, který zároveň představuje hlavní postulát homeopatie: Pokud určitá látka v neředěném stavu vyvolá soubor příznaků u zdravého jedince -- pak ve zředěném stavu (a po další úpravě) tyto příznaky u nemocného potlačí .

Při výrobě homeopatického léku dochází ke zředění vstupní substance, a proto výskyt škodlivých účinků v průběhu homeopatické terapie není možný. Homeopatie tedy představuje ekologickou léčbu bez vedlejších účinků a homeopatický přípravek je podle českých norem kodifikován jako lék. Homeopatie je zároveň efektivní léčebnou metodou chronických onemocnění, upřednostňující celostní pohled na zdraví pacienta. Lékař homeopat neléčí podle diagnózy, ale podle souhrnu příznaků, kterými se dané onemocnění projevuje. Je třeba zdůraznit, že homeopatické léky příznaky nepotlačují, ale stimulují imunitní a jiné přirozené obranné mechanismy organismu.

U akutních onemocnění se dostaví jednoznačný efekt terapie nejpozději do 36 hodin.

Která akutní onemocnění dokáže homeopatie příznivě ovlivnit?

Infekční onemocnění - akutní rýmy, chřipku, nehnisavý zánět středního ucha, chrapot, lehčí průběh zánětu průdušnice a průdušek.

Trávicí ústrojí - banální průjmy (po nezralém ovoci atd.), bolesti zubů a problémy související s jejich prořezáváním, zánět ústní sliznice, afty.

Močové ústrojí - zánět močového měchýře.

Kůže - opar rtu, prasklé ústní koutky, kopřivky, spálení kůže (i po slunění), následky poštípání hmyzem, kožní poranění (řezná, bodná, i hnisající).

Oči - záněty spojivek, ječná zrna.

Traumatismy - vymknutí, zhmoždění, následky zvýšené svalové námahy.

Tréma a emocionální poruchy

Obtíže při cestování

Léčba akutních onemocnění

Některé homeopatické přípravky, tzv.speciality, můžete v lékárně zakoupit bez receptu. Jedna tableta, dražé nebo sirup obsahují více homeopatických složek. Speciality představují účinnou terapii méně závažných akutních onemocnění. Závažnější akutní stavy je vhodné konzultovat s lékařem homeopatem, který přesně určí homeopatické léky odpovídající obtížím pacienta.

Léčba chronických onemocnění

Homeopatie je účinná i u řady chronických nemocí , zejména u těch, při kterých ještě nedošlo k postižení struktury orgánu. Na rozdíl od akutních onemocnění je vyšetření komplexnější. Lékař homeopat nevyšetřuje jeden orgán, ale pacienta se všemi jeho problémy tělesnými i psychickými.

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Jsou homeopatika podvod?

Homeopatici na ni nedají dopustit, pediatři ji nezatracují a ostatní lékaři ji spíše neuznávají.

Najděte si svého homeopata

Pokud potřebujete najít ve svém okolí cetrifikovaného homeopata, bude se vám hodit přehled těch, které garantuje Homeopatická lékařská asociace, čili Sdružení lékařů, praktikujících homeopatii.

Homeopatie: šetrná a účinná léčba bez vedlejších účinků

„Není to zázrak s okamžitým efektem, ale je bezpečná, bez vedlejších účinků a na některé nemoci zabírá zaručeně a velmi rychle,“ říká o homeopatii MUDr. Renáta Sikytová z Homeopatické ordinace v Dobřichovicích.

Homeopatie

Homeopatie je lékařská léčebná metoda založená na principu, že podobné se léčí podobným. Pacientovi je tedy podávána látka, zpracovaná speciálními homeopatickými postupy do homeopatického léku, která je-li podána zdravému jedinci, vyvolá u něj krátkodobě tytéž příznaky a potíže, jakými se projevuje pacientova choroba.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce