Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Homeopatie pomůže zvládnout dětem začátek školního roku

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 4414x )

První školní den je tu. Pro některé děti, zejména, prvňáčky, dlouho a radostně očekávaný den, kdy se stanou školáky, pro jiné děti to naopak může být děsivá noční můra. Jak si s problémy začátku školního roku poradit s homeopatií?

shutterstock.com

Začátek září znamená začátek té podstatnější a hektičtější části roku, kdy se rodiče snaží zaběhnout rutinu ranního vstávání, vypravování do školy a následně hledání času na kroužky, učení a společně strávený čas. Tento kolotoč aktivit vyžaduje od rodičů, ale i od dětí velké úsilí a není snadné jej zvládnout. Zkuste jim případné potíže ulehčit za pomoci homeopatik.

Čtěte také: Molusky - virové onemocnění umí zlikvidovat homeopatika

Homeopatické léky, které pomohou s problémy školáků

  • Calcarea phosphorica 30C – je to lék číslo 1 v situacích, kdy dítě odmítá jít do školy a stěžuje si na bolesti hlavy či břicha. Nemusí přiznat, co se ve škole děje a budou spíš argumentovat tím, že mají „skutečnou“ nemoc, která jim brání v chození do školy. Ve škole se rychle unaví během výuky, neudrží dlouho pozornost a pak se může dostavit bolest hlavy, zejména, když je delší rozvrh. Jsou to děti hubené, vytáhlé a mají rády tučné potraviny a uzeniny.
  • Gelsemium sepmrevirens 30C – velký lék úzkosti z očekávání a budoucnosti, jako je například první den ve škole, zkoušení, písemky či například veřejné vystoupení. Dítě se bojí, cítí se slabé, a strachy se může doslova třást. Vnitřně mají pocit, že nadcházející zkouška je pro ně příliš těžká.
  • Argentum nitricum 30C – je lékem pro děti velice nervózní z očekávaných událostí. Mají velmi živou představivost, jsou hodně úzkostné, neklidné, roztěkané až zbrklé. V takových situacích očekávaných zkoušek můžou mít i psychogenní průjem.
  • Lycopodium 30C – je to lék pro děti, které se obávají, že selžou a nebo budou vypadat hloupě před ostatními. Mají snížené sebevědomí, ale svoji nejistotu a obavy můžou zakrývat velikášským chováním. U těchto dětí se můžeme setkat i s dvojím chováním, kdy ve škole před autoritou učitelů jsou poslušné, ale doma vůči sourozencům i rodičům se mohou stavět do dominantní role.
  • Aconitum napellus 30C – lék akutních panických atak, potřebný pro děti s extrémním strachem a neklidem, nedokážou sedět chvíli v klidu a budou mít vyděšený výraz.
  • Arsenicum album 30C – je lékem pro dítě s úzkostí, velkým neklidem a únavou. Jsou velmi pečliví a svědomití, ale to je jejich způsob vnitřního boje se strachem a obavami. Chtějí mít vše pod kontrolou a co nemohou mít pod kontrolou je velice stresuje.
  • Pulsatilla 30C – je to lék pro děti, které prožívají období změn velmi obtížně. Jsou velice citlivé, ale plačtivé, s vypjatými emocemi. Potřebují velkou oporu ve svém okolí, neustále se chtějí mazlit a doslova lpí na některém z rodičů. Ve své podstatě se ještě necítí dost silné na změnu životní role a chtějí zůstat stále těmi malými dětmi.
  • Calcarea carbonica 30C – je to lék pro děti, které jsou vystresované i z drobností a jejich starosti se zmírní rozptýlením pozornosti. Bývají to děti velmi bázlivé z nových prostředí, jen pomalu se seznamují a rozkoukávají. Celkově mívají sklony k obezitě, pomalosti a nemocem dýchacích cest.
  • Coffea cruda 30C – je oproti předchozím lékům spíše určeno pro stavy nadměrné stimulace nervového systému a radostného vzrušení. Dítě se extrémně těší na školu, je neklidné a pro samé těšení ani nemůže v noci pořádně spát.

Čtěte také: Růstové bolesti

Podpora imunity

S nadcházejícím školním rokem nesmíme zapomenout ale ani na podporu imunity dítěte. Vstup do kolektivu a nadcházející podzimní plískanice s sebou nesou i větší vystavení dítěte všem možným virům a bakteriím. Proto je dobré již od nástupu do školy začít s pravidelným podáváním Oscillococcina 1 tuby 1× týdně v rámci prevence respiračních onemocnění.

Zdroj: Světhomeopatie.cz

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Jsou homeopatika podvod?

Homeopatici na ni nedají dopustit, pediatři ji nezatracují a ostatní lékaři ji spíše neuznávají.

Nejčastější mýty o homeopatii

Homeopatií se dá léčit rakovina, při užívání homeopatik musíte zapomenout za žvýkačky a čištění zubů. To jsou některé z mýtů o homeopatii, které bychom rádi probrali.

Najděte si svého homeopata

Pokud potřebujete najít ve svém okolí cetrifikovaného homeopata, bude se vám hodit přehled těch, které garantuje Homeopatická lékařská asociace, čili Sdružení lékařů, praktikujících homeopatii.

Homeopatie: šetrná a účinná léčba bez vedlejších účinků

„Není to zázrak s okamžitým efektem, ale je bezpečná, bez vedlejších účinků a na některé nemoci zabírá zaručeně a velmi rychle,“ říká o homeopatii MUDr. Renáta Sikytová z Homeopatické ordinace v Dobřichovicích.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce