Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Lenka: Z maminky je díky inkontinenčním kalhotkám cestovatel

( Redakce | přečteno: 13005x )

Marie je oblíbencem všech členů rodiny - za jejím úsměvem a štrúdlem se sjíždějí všichni moc rádi. Stejně tak se všichni sešli i na oslavě jejích 72. narozenin, kde dostala nejen mnoho dárků, ale i pozvání na návštěvu. Postupně je však všechny odmítla, aniž ale pořádně vysvětlila proč…

shutterstock.com

Málokdo tušil, jak ráda by zajela ke vzdálenějším příbuzným, podívala se na zahrádku, kterou znala jen z fotek, pochovala si kocoura, kterého si koupila vnučka na Slovensku… Za jejím odmítáním stál strach a stud, o kterém věděla jen její dcera. „S Amálkou jsem o tom mluvit musela. Prala mi totiž velké prádlo, takže jsem jí musela vysvětlit, proč v poslední době převlékám postele i dvakrát za týden. Jen ona tedy věděla, že občas neudržím moč. Pamatuji si, že podobné potíže jsem měla po třetím porodu – a pak občas při nachlazení. Stačilo si pořádně kýchnout nebo zakašlat a už jsem se šla převléknout. Pak byl dlouhá léta klid, ale asi před několika měsíci to začalo znovu. Opět při větším nachlazení. Ovšem tentokrát to s kašlem nepřešlo. Stávalo se mi během dne, ale bohužel i v noci, že jsem byla mokrá. Amálce jsem se s tím svěřila – a právě ona mi kupovala a nosila z lékárny speciální vložky. Ty mi hodně pomohly, ale stále jsem neměla tak bezpečný pocit, abych vyrazila na návštěvu. Co když by se mi stala nehoda v posteli pro hosty? Takovou ostudu jsem nehodlala riskovat. Už jsem se smiřovala s tím, že se prostě už nikam nepodívám – tedy nikam, kam se nedá rychle dojet a zase se vrátit,“ vypráví Marie.

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Inkontinence moči

Moč se vylučuje po uvolnění svěrače močové trubice a stažení svalů močového měchýře. Porucha tohoto mechanismu je spojena s inkontinencí.

Prostata - Zbytnění prostaty

Nejčastějšími projevy zbytnění prostaty jsou obtíže při močení. Zbytnění prostaty může močení ovlivnit mnoha způsoby.

Gynekologické vyšetření

Gynekologické vyšetření zahrnuje vyšetření zevních a vnitřních pohlavních orgánů ženy. Mezi zevní pohlavní orgány patří zevní rodidla.

Ultrazvukové vyšetření malé pánve

Ultrazvuk malé pánve je nebolestivé vyšetření orgánů v malé pánvi. Mezi vyšetřované orgány patří močový měchýř, slepé střevo, děloha, vaječníky a u mužů prostata.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce