Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Lenka: Z maminky je díky inkontinenčním kalhotkám cestovatel

( Redakce | přečteno: 13003x )

Marie je oblíbencem všech členů rodiny - za jejím úsměvem a štrúdlem se sjíždějí všichni moc rádi. Stejně tak se všichni sešli i na oslavě jejích 72. narozenin, kde dostala nejen mnoho dárků, ale i pozvání na návštěvu. Postupně je však všechny odmítla, aniž ale pořádně vysvětlila proč…

shutterstock.com

Málokdo tušil, jak ráda by zajela ke vzdálenějším příbuzným, podívala se na zahrádku, kterou znala jen z fotek, pochovala si kocoura, kterého si koupila vnučka na Slovensku… Za jejím odmítáním stál strach a stud, o kterém věděla jen její dcera. „S Amálkou jsem o tom mluvit musela. Prala mi totiž velké prádlo, takže jsem jí musela vysvětlit, proč v poslední době převlékám postele i dvakrát za týden. Jen ona tedy věděla, že občas neudržím moč. Pamatuji si, že podobné potíže jsem měla po třetím porodu – a pak občas při nachlazení. Stačilo si pořádně kýchnout nebo zakašlat a už jsem se šla převléknout. Pak byl dlouhá léta klid, ale asi před několika měsíci to začalo znovu. Opět při větším nachlazení. Ovšem tentokrát to s kašlem nepřešlo. Stávalo se mi během dne, ale bohužel i v noci, že jsem byla mokrá. Amálce jsem se s tím svěřila – a právě ona mi kupovala a nosila z lékárny speciální vložky. Ty mi hodně pomohly, ale stále jsem neměla tak bezpečný pocit, abych vyrazila na návštěvu. Co když by se mi stala nehoda v posteli pro hosty? Takovou ostudu jsem nehodlala riskovat. Už jsem se smiřovala s tím, že se prostě už nikam nepodívám – tedy nikam, kam se nedá rychle dojet a zase se vrátit,“ vypráví Marie.

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Prostata - Zbytnění prostaty

Nejčastějšími projevy zbytnění prostaty jsou obtíže při močení. Zbytnění prostaty může močení ovlivnit mnoha způsoby.

Gynekologické vyšetření

Gynekologické vyšetření zahrnuje vyšetření zevních a vnitřních pohlavních orgánů ženy. Mezi zevní pohlavní orgány patří zevní rodidla.

Uroflowmetrie

Uroflowmetrie je metoda, pomocí které se měří rychlost proudu moči za určitou časovou jednotku. Výsledná naměřená hodnota závisí na stavu dolních cest močových.

Inkontinence žen pohledem gynekologa

MUDr. Jaromír Mašata, Gynekologicko-porodnická klinika, 30. května 2002

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce