Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Nová webová stránka pro bechtěreviky, ale nejen pro ně

( Komerční prezentace | přečteno: 934x )

Bechtěrevova nemoc je chronické kloubní zánětlivé onemocnění. Nejčastěji začíná mezi 15. a 30. rokem, ale vzhledem k pomalu se rozvíjejícím příznakům bývá často diagnostikována později. Přitom čím dříve je u pacienta stanovena, tím lépe lze snižovat následky a zlepšovat průběh choroby.

shutterstock.com

Představujeme Vám nový edukační portál www.bechterevovanemoc.cz


Portál se zařadil mezi projekty, které si kladou za cíl rozptýlit mýty, jež kolem nejrůznějších onemocnění panují, a soustředit na jednom místě všechny podstatné informace, v tomto případě o ankylozující spondylitidě. Na webových stránkách najdete o ankylozující spondylitidě takřka vše, a to v podobě vědecky ověřených poznatků a ve srozumitelné formě.

Zaručené informace


Webové stránky na adrese www.bechterevovanemoc.cz byly vytvořeny ve spolupráci s Revmatologickým ústavem Praha a Českou revmatologickou společností. Projekt je určen výhradně laikům a jeho odborným garantem je revmatolog a imunolog prof. MUDr. Jiří Vencovský, DrSc., vedoucí vědeckovýzkumného centra Revmatologického ústavu. Jeho záštita nad projektem je zárukou toho, že se k Vám dostanou jen přesné a vědecky ověřené informace.

Jiří VencovskýA právě prof. Vencovský ve snad nejdůležitějším videu na těchto stránkách věnovaných Bechtěrevově nemoci dokazuje, že dezinformací, které kolem tohoto onemocnění mezi lidmi kolují, je celá řada, a snaží se některé nejčastější mýty vyvrátit, mimo jiné i ten, že ankylozující spondylitida je výhradně onemocnění mužů.

Portál nabízí v první řadě základní informace o ankylozující spondylitidě a všech jejích formách. Vše je doprovázeno obrazovým materiálem a často také názornými videoukázkami nebo edukativními spoty a podáno tak, aby se čtenář rychle zorientoval, téma pochopil a rozšiřující informace nemusel hledat jinde. Portál je určen těm, kdo chtějí zjistit, co je vlastně tahle choroba zač, také lidem s podezřením na ni. Dozvíte se také, jaká základní a upřesňující vyšetření je čekají.

Život s bechtěrevem


Pomocníkem a praktickým průvodcem bude portál Bechtěrevova nemoc také pro ty, kdo si od svého lékaře nakonec diagnózu onemocnění vyslechnou. Portál se je snaží vzdělat v tom, jaká omezení je čekají a co mohou udělat, aby tělu ulevili od nejvíce obtěžujících příznaků, a připravit je na průběh choroby.
bechterev_ilustrace.pngCelá sekce webu je věnována problematice léčby, a to jak farmakologické, tak nefarmakologické, například v podobě nejrůznějších forem cvičení. Pacienti zde najdou rovněž instruktážní videa, která je zasvětí do správného provádění cviků.

V sekci Život s nemocí se pacienti i jejich nejbližší mohou dozvědět o nejrůznějších aspektech vyrovnávání se s chorobou – najdou zde například základní dietní doporučení a tipy pro zdravější životní styl, upozornění na nejčastější přidružená onemocnění a také praktické informace o pracovní a sociální problematice ankylozující spondylitidy. Přečtou si zde o zvýšené ochraně bechtěreviků na trhu práce a možnostech pracovního uplatnění nebo o tom, jak zažádat o invalidní důchod. Prostor je věnován rovněž informacím o příspěvcích na pomůcky a péči pro zdravotně postižené a o průkazu osoby se zdravotním postižením, pokud se jich tyto kompenzace poskytované českým sociálním systémem týkají.

Instruktážní videa ukazují, jak správně ulevit od nejtěžších příznaků.
komerční sdělení
Banner_Bechterevova_nemoc_400x200px.png
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Bechtěrevova choroba
Partner rubriky Bechtěrevova choroba

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Co můžete očekávat od rehabilitace?

Upravený a zkrácený záznam živé diskuse (chatu) s panem doc. MUDr. Jiřím Votavou, CSc. z Kliniky rehabilitačního lékařství VFN, která proběhla ve čtvrtek 18. dubna 2002 mezi 10. a 12. hodinou na www.ordinace.cz.

Nenáročné cviky Ludmily Mojžíšové: otěhotní sedm z deseti žen

Metoda Ludmily Mojžíšové - cesta k vytouženému miminku, ale také k odstranění inkontinence, bolestí zad, bolestivé menstruace nebo bolesti při pohlavním styku. Je to sestava jednoduchých cviků spojená s odblokováním páteře, žeber a pánve.

Bechtěrevova choroba ohrožuje hlavně mladé muže

Bechtěrevova nemoc nejčastěji postihuje mladé muže mezi 18. a 40. rokem věku. Toto dědičné onemocnění nelze zcela vyléčit ani předem odhadnout jeho vývoj. Odpovědi na základní otázky týkající se Bechtěrevovy choroby včetně novinek v léčbě pro vás zpracovala MUDr. Marie Sedláčková, primářka revmatologického a rehabilitačního oddělení Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze.

Bechtěrevova choroba - bolest v kříži je začátek

Bechtěrevova choroba je chronické zánětlivé onemocnění nejčastěji páteřních obratlů, především pak místa, v němž se spojuje pánev s křížovou kostí. Příznačné jsou pro ni úporné bolesti zad, ohnutí páteře, v důsledku čehož pak nemocní chodí shrbení a předklonění.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce