Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Poceni

(MUDr. Nina Benáková | přečteno: 3404x )

Zdravim, obracel jsem se na Vas s otazkou nadmerneho poceni a odpovidala mi MUDr. Nina Benáková, ktere bych chtel timto podekovat. Ptala se mne zda se krome zvyseneho poceni nejedna take o zmenu kvality potu, coz muzu vyloucit. Zadne zmeny ani v barve ani v pachu, ani zadne jine priznaky ktere by ukazovaly na pritomnost nejake plisne nepocituji. Doporucila jste mi Driclor nebo Excipial Deo forte, nicmene to jsou kremy. Jak jsem psal mam s ruznymi pripravky omezujicimi lokalne tvorbu potu zkusenosti ktere ovsem nejsou prilis resici moji situaci, protoze to ze se nepotim v podpazi se proste projevi zvysenym pocenim celeho tela, coz je jeste neprijemnejsi. Proto tyto lokalni pripravky nepouzivam. Dale jste mi doporucila zjistit si informace o botulotoxinu v injekcni aplikacni forme, coz urcite ucinim. Psala jste ze celkove leky na snizeni produkce potu neexistuji a proto se chci zeptat jestli neni mozno tuto alespon nejak ovlivnit treba skladbou stravy, upravenim pitneho rezimu ci podobne. Nevim zda neni napriklad problem ze denne vypiji 1,5 - 2 litry caje (vetsinou cerny, prip. zeleny) a asi litr vetsinou nejake neslazene mineralni vody. Jsem abstinent a mineralni vodu piji dost hodne. Vetsinou obmenuji Mattoni a Magnesii, ale moc se v kvalite a ucincich mineralni vody pri dlouhodobejsim pouzivani nevyznam, proto se chci zeptat zda by se to nemohlo podilet na pricine mych problemu. Vim ze je tezke odpovidat na neosobni dotazy po emailu, ale budu vdecny za jakoukoli radu, doporucenou literaturu ci misto kam se pripadne obratit. Moc dekuji za odpoved a preji prijemny zbytek dne ... Pavel Novak

Ovlivnění množství potu sníženým celkového přívodu tekutin je sice teoreticky možné, ale nezdravé. Pro zachování funkce ledvin je denně nezbytný příjem nad 2 litry tekutin minimálně. Nota bene v současných klimatických podmínkách. Kvalita, resp. výběr minerální vody ve smyslu minerálního složení by na potivost neměl mít většího významu. Specialista, který by se v dermatologii profiloval speciálně na tyto potížemi mi není znám. Ale přeci jen existuje pracoviště, kde se s těmito problémy setkávají častěji, a tudíž k tomuto sledují současné odborné trendy a mohli by Vám poradit (mj. tam pracují i s botulotoxnem). Je to Ústav estetické medicíny, Praha 2, Kateřinská 34, MUDr. Kykalová, MUDr. Moskalyková.

komerční sděleníZitenax_active_banner_350x250.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Pocení
Partner rubriky Pocení

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Miliony potních žláz vyrobí až dvanáct litrů potu denně

Až tři miliony potních žláz zapojí tělo ve chvíli, kdy potřebuje ochladit. V plném „zápřahu“ vyrobí až dvanáct litrů potu denně.

Nadměrné pocení je dobré řešit

Pocení je zcela přirozený proces, pro organismus životně důležitý. Tělo zdravého člověka vyprodukuje přibližně půl litru potu za den, který obsahuje 99 % vody, zbytek tvoří odpadní látky.

Nejčastější příčiny nočního pocení

Nepříjemný pocit uprostřed noci. Probudíte se a zjistíte, že máte propocené pyžamo. Na vině může být příliš tlustá pokrývka, teplé věci na spaní z nevhodného materiálu nebo velká teplota v ložnici. Nadměrné noční pocení ale může být projevem nějaké zdravotní komplikace.

Jak se zbavit pocení rukou?

Dobrý den, mám problém se zpocenýma rukama (asi už 5 let.) Byl jsem na několika vyšetření a prý je vše v pořádku, s cévama nic nemám. Zkoušel jsem i různé antiperspiranty, ale nezabraly.Zpocené je máým především při stresu, ale i normálně doma. Když se mi ruce potí, tak je mám pak i docela studené. Děkuji za odpověď.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce