Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Prostatu vyléčí laser

( Slezská nemocnice v Opavě | přečteno: 15998x )

Benigní hyperplázie prostaty neboli nezhoubné zbytnění prostaty je časté onemocnění, které postihuje v různé míře velkou část mužské populace ve věku nad 50 let. A právě léčení tohoto onemocnění zaznamená v Slezské nemocnici v Opavě zásadní revoluci.

Slezská nemocnice v Opavě

Tradiční léčebné postupy benigní hyperplázie prostaty (neboli nezhoubné zbytnění) zahrnují v počáteční fázi onemocnění terapii léky a následně případný invazivní operační zákrok, který sebou nese riziko pooperačních komplikací. Nová moderní laserová technologie GreenLight™ XPS, kterou bude nyní vybaveno urologické oddělení Slezské nemocnice v Opavě pod vedením primáře MUDr. Romana Staňka, umožňuje provádět rychlé a účinné odpaření prostatické tkáně nekrvavou, minimálně invazivní formou. Výsledkem je rychlý ústup potíží a dramatické zlepšení průtoku moči.

Čtěte také: Vyšetření prostaty

„Tato nová laserová technologie výrazně zkracuje pobyt pacienta v nemocnici, pooperační cévka může být odstraněna již několik hodin po operaci a riziko nežádoucích vedlejších účinků je zcela mizivé,“ vyjmenoval největší přednosti zákroku primář urologického oddělení Roman Staněk a pokračoval: „Významně se zkracuje i celková rekonvalescence a návrat pacienta k běžným každodenním aktivitám. Velkou výhodou je, že zákrok lze provádět i u rizikových pacientů (např. pacienti na antikoagulační terapii, polymorbidní pacienti ap.), kde by byla tradiční operace komplikovaná nebo i zcela vyloučená,“ doplnil výčet nejzásadnějších výhod zákroku primář Staněk.

„Jsem rád, že se podařilo opavské nemocnici nabídnout zavedením laserové technologie GreenLight™ XPS do klinické praxe svým pacientům léčebný standard, který je běžný na špičkových klinikách ve světě, jako jsou mimo jiné například King’s College Hospital v Londýně, Mayo Clinic,  UCLA, Univerzitní klinika LMU Mnichov a další 3 pracoviště v České republice“ řekl MUDr. Ladislav Václavec, MBA ředitel SNO  a dodal: „Jak Slezská nemocnice v Opavě, tak SZZ Krnov budou pokračovat v trendu specializací jednotlivých pracovišť.“

První operace laserem GreenLight™ XPS se uskutečnila na urologickém oddělení Slezské nemocnice v Opavě za účasti klinického specialisty Stave Aldouse z Velké Británie 9. července 2012. Následně bude zahájena operativa.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Příznaky onemocnění prostaty

Zpravidla se objeví dosud nepozorované problémy s močením. Jejich nástup může být nenápadný a postupný, takže si muž zvykne. V tom případě nechápe zvětšení prostaty jako obtěžující, neboť "už zapomněl", jaké je to normálně močit. Řada mužů je přesvědčena, že poruchy močení patří ke stárnutí a že jde o obraz zcela normální...

Může onemocnění prostaty ovlivnit chuť na sex?

Dobrý den. Doktor mi řekl, že mám zvětšenou prostatu. Od té doby (ale i dřív) mám pocit, že sex neprožívám s partnerkou tak dobře a tak často, jako dříve. Také můj penis není zdaleka tak tvrdý, jako dříve.Nejvíc se ale bojím reakce mé partnerky. Dá se s tím ještě něco dělat? Nebo už to nebude jako dřív?

Sonografie (vyšetřování ultrazvukem)

Vyšetřování ultrazvukem je v současnosti základní a pravděpodobně i nejrozšířenější zobrazovací diagnostickou metodou. Má totiž mnoho předností: nezatěžuje vyšetřovaný organizmus pronikavým zářením ani nutností podávat kontrastní látku jako metody rentgenové, a vyšetřovací přístroj není zdaleka tak drahý jako u počítačové tomografie (CT) nebo magnetické rezonance (MR). Navíc lze, je-li to potřeba, vyšetřovat přímo u lůžka nemocného. Vyšetření je možno dokumentovat: jednotlivé záběry na speciální papír nebo celý průběh na videokazetu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce