Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Šetrné a udržitelné hubnutí? Jasně! S ketodietou to jde.

( Komerční prezentace | přečteno: 530x )

Zimní oblečení jste už jistě uklidili do skříně, při jeho výměně za to letní jste ale možná zjistili, že vám tak úplně nesedí. Ne že by se srazilo nebo se zničilo, ale vám přibylo po zimě nějaké to kilo navíc, které vám brání v tom, abyste oblékli svoje oblíbené tričko, šortky nebo plavky.

shutterstock.com

Můžeme vás uklidnit, nejste v tom sami. Během zimy si většina z nás dopřávala, následky objevujeme až teď, kdy se blíží čas vystavování našich těl slunečním paprskům. Co s tím? Dá se těch kil zbavit a váhu si udržet? S trochou trpělivosti a dobré nálady ano. Díky ketodietě!

Co je ta ketodieta vlastně zač?

Ketonová dieta funguje na principu omezení příjmu sacharidů. Díky tomu se organismus dostane do stavu takzvané ketózy, během které si nebere energii ze sacharidů, ale z ketonů. Ty vznikají spalováním tuků, nikoliv sacharidů, jak je běžné.

Víte, že při ketonové dietě by příjem sacharidů neměl být vyšší než 50 g, aby se tělo dostalo do stavu ketózy, zůstalo v ní a mohlo štěpit tělesný tuk na malé částečky mastných kyselin, tzv. ketolátky?

Hlavním prvkem jídelníčku by během ketodiety měly být kvalitní proteiny, konzumovat byste tak měli libové maso, povolenou zeleninu a mléčné výrobky. Vyhnout se je třeba naopak přílohám, sladkostem, slazeným minerálkám, alkoholu, pečivu a obilninám.

Jaké jsou (ne)výhody ketodiety?

+        Rychlé snížení hmotnosti

+        Rychlý úbytek tuku

+        Snížení pocitu hladu a chuti na sladké

+        Zachování svalové tkáně

+        Snížení hladiny cholesterolu v krvi

+        Jde to i bez sportování

+        Když dodržíte všechny zásady, nemusíte se bát jojo efektu.

-        Na začátku se může dostavit tzv. ketochřipka, tedy pocit únavy, bolest hlavy, zácpa apod.

-        Když sníte něco zakázaného, vypadnete z ketózy a musíte začít znovu.

-        Ketodieta není vhodná pro každého.

ketodieta

Jak ketodieta funguje?

Ketonová dieta má několik fází, základem je už výše zmíněná ketóza. Jakmile snížíte příjem sacharidů, tělo je nemůže využívat jako zdroj energie a musí sáhnout po tucích. Ketodieta má několik fází, do ketózy se dostanete během první z nich.

Právě v první fázi hubnete nejrychleji, během ní byste měli shodit polovinu kilogramů, kterých se chcete zbavit. Trvat by měla jeden až maximálně 8 týdnů jíte během ní 5 předem připravených jídel, povolená je i zelenina a důležité je dodržovat pitný režim.

Druhá fáze, která je stejně jako ta první redukční, obsahuje tři předem připravená jídla a další dvě jídla si připravíte sami. Musí ale jít o bílkovinná jídla. Opět je povolena zelenina, ořechy, semínka a důležitý je i pitný režim.

Poslední je stabilizační fáze, která má zabránit jojo efektu. Dodržujte všechny zásady zdravého stravování tak, jak jste se během prvních fází naučili a uvidíte, že se jojo efekt nedostaví.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Podváha

Nedostatečná výživa je důsledkem nepoměru mezi energetickými požadavky organizmu energií z potravin.

Máte problém s nadváhou?

S problematikou nadměrné váhy se potýká spousta lidí zejména ve středním věku, kdy úroveň fyzické aktivity klesá vinou např. rodinných závazků, ale - přiznejme si - i vinou zvýšené tendence k pohodlnosti. Obezita se proto stává čím dál více chronickou nemocí zejména v ekonomicky vyspělých státech západní Evropy a ve Spojených státech ...

Kdo může za nadváhu?

V dnešním článku začneme hovořit více o konkrétních problémech týkajících se problematiky hubnutí a udržování stálé tělesné hmotnosti. Hovořit o specifických strategiích hubnutí však vyžaduje porozumět základním příčinám nadváhy.

Dieta - co vše se skrývá pod tímto slovem?

Řecké slovo původně znamenalo životní styl, vše, co lze ovlivnit. Dnes jím rozumíme přechodnou nebo trvalou odchylku od obvyklého stravování nebo způsob stravování vůbec.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce