Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Smysl má jen ta dieta, které je trvalá

( Markéta Grosmanová | přečteno: 7250x )

Z průzkumů společnosti ISTOB (Stop obezitě) vyplývá, že 95 procent žen někdy v životě zkusilo dietu.

Měření břicha

Z průzkumů společnosti ISTOB (Stop obezitě), která se v Česku nejdéle věnuje této problematice vyplývá, že 95 procent žen někdy v životě zkusilo dietu. O mužích tyto statistiky neexistují, ale lze odhadnout, že je to významně nižší procento.

Dietní průmysl si nemůže přát nic lepšího a stále prosperuje. Různých metod na hubnutí, zázračných diet či zázračných přístrojů stále přibývá stejně jako obézních. Je tedy zřejmé, že něco je špatně.

Kolik jste za svůj život již vyzkoušeli diet? Kolikrát jste si dali jasné datum, že začnete a kolikrát jste svá rozhodnutí porušili již v poledne? Kolikrát se vám podařilo zhubnout třeba sedm kilogramů a pak nabrat deset nebo dokonce 15. A kolika lidem se skutečně zhubnout podařilo? Podle statistik, ze kterých vyplývá, že každý druhý obyvatel Česka je obézní, to asi velké procento není.

Jak z bludného kruhu ven? Ideální zřejmě je vyhledat odborníka. To platí zejména pro ty, kdo již několikrát dietu drželi a buď se jim nepodařilo ztratit ani deko, nebo sice zhubli, ale zase nabrali. Hubnutí je totiž opravdu věda a přečtení jednoho článku zdaleka neodhalí všechny jeho záludnosti. Co všechno totiž musíte vědět, než hubnout začnete? Třeba kolik máte podkožního tuku, kolik můžete sníst kalorií, jaký typ obezity máte, jaké je vaše ideální váha, jaký je váš metabolismu a hlavně také to, zda vůbec hubnout máte. Velká část lidí se totiž k obezitě dopracovala právě tím, že nerespektovalasvé tělo s normální váhou a chtěla, aby bylo štíhlejší.

Omezíte-li nadměrně objem potravy, tělo si zvykne na snížený příjem energie a sníží bazální metabolismus. To je v podstatě počet kalorií, které organismu vydává, i když je v klidu (na zachování životních funkcí, trávení a podobě). Takové „šetření“ je výhodné, pokud máte překonat hladomor. Ten, ale dnes nehrozí. Tělo ale neví, že ho nečeká smrt hladem, že jste se rozhodli jen hubnout. Ve chvíli, kdy pak dostane jídlo – a zvláště pokud hladovění nevydržíte – si začne ukládat zásoby na „horší časy“.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Máte problém s nadváhou?

S problematikou nadměrné váhy se potýká spousta lidí zejména ve středním věku, kdy úroveň fyzické aktivity klesá vinou např. rodinných závazků, ale - přiznejme si - i vinou zvýšené tendence k pohodlnosti. Obezita se proto stává čím dál více chronickou nemocí zejména v ekonomicky vyspělých státech západní Evropy a ve Spojených státech ...

Kdo může za nadváhu?

V dnešním článku začneme hovořit více o konkrétních problémech týkajících se problematiky hubnutí a udržování stálé tělesné hmotnosti. Hovořit o specifických strategiích hubnutí však vyžaduje porozumět základním příčinám nadváhy.

Fyzická aktivita a hubnutí

Pro většinu dietařů je hlavním nástrojem pro redukci hmotnosti omezení přijímaných kalorií. Tomuto tématu jsme se věnovali v našem předešlém příspěvku. Pro zdravou redukci tělesné hmotnosti je však nutno přidat rovněž fyzickou aktivitu. Této složce redukční diety je bohužel věnována malá pozornost, a ve většině případů je považována za pouhý doplněk dietního programu.

Dieta - co vše se skrývá pod tímto slovem?

Řecké slovo původně znamenalo životní styl, vše, co lze ovlivnit. Dnes jím rozumíme přechodnou nebo trvalou odchylku od obvyklého stravování nebo způsob stravování vůbec.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce