Káva, pomáhá nebo škodí? O tomto nápoji koluje řada mýtů a pověr, a proto jsme se zeptali expertů na srdce, žaludek a střeva, a lékařů dalších specializací, co si o konzumaci černého nápoje myslí oni.

Mléko plněné do kartonových obalů prochází aseptickým ošetřením, tedy velmi krátkým zahřátím na vysokou teplotu a následným rychlým ochlazením. Mléko se tedy pouze zahřeje a o žádné chemii nemůže být ani řeč. Trvanlivé mléko tak neztrácí svou biologickou hodnotu a zejména tolik důležitý obsah vápníku. Do bílého mléka se nesmějí přidávat žádné umělé látky, tedy ani konzervanty. Při zpracování mléka se z něj ubírá pouze obsah tuku, a tak vzniká např. mléko polotučné s obsahem 1,5 % tuku a nízkotučné s obsahem 0,5 % tuku. V žádném případě ale nízkotučné mléko nevzniká tak, že se mléko naředí vodou. To je velký omyl!
Trvanlivé mléko v obalech Tetra Pak, můžete mít vždy po ruce a poznáte je podle pečeti „Chráníme dobré“ na obalu. Mléko v těchto obalech je čistě přírodní a neobsahuje žádné konzervační látky (tzv. éčka).
Více o nápojích bez zbytečných „éček“ si přečtěte na www.bezkonzervantu.cz.

Přidat nový komentář