Ahoj, koukám že se Ti nikdo od dubna na dotaz neozval. Spoustu rad, informací najdeš na stránkách SMS -sdružení mladých sklerotiků (nevím, zda se tu může uvádět adresa stránek, ale Ty si poradíš). Takových případů, kdy na začátku není diagnóza RS na 100% jistá pár znám, bohužel. Navštěvují právě diskuse na SMS. To že máš demyelinizační ložiska dle MR neznamená, že máš RS. Ložiska na mozku mohla zvůsobit i jiná zánětlivá nemoc /u mne artritida). Já lumbálku absolvovanou nemám, ale čas vlastně potvrdil diagnózu RS tím, že příznaky jsou roztroušené v prostoru a čase! Držím palec, ať se diagnóza určí, co nejdříve! Ahoj Hanka
Ahojky, dnes jsem se vrátila z ordinace, kde mi bylo sděleno, že mám nesjpíš RS. V mém případě prý odpovídají dva ze tří kritérií. Klinické vyšetření oš. lékaře, a ložiska na MR. Výsledky lumbální punkce jsou ve všech směrech / RS, borelioza.. / negativní. Odnesla jsem si domu Imuran s tím, že vše budeme opakovat. Má někdo prosím zkušenost s diagnostikou RS pokud je LB negativní. Je mi 33 a taky mám v tuhle chvíli, že se mi zhroutil celý život, ale chci bojovat. Mockrát děkuji předem za odpovědi

Přidat nový komentář