Duac gel
Ahoj, chtěl bych se zeptat na jednu věc a to z jakého důvodu se nesmí Duac gel používat delší dobu, popř. co by se mohlo stát? Duac jsem používal delší dobu - bylo to to nejlepší co jsem kdy měl, ale šel jsem za doktorkou (protože jsem se chtěl zeptat jestli to můžu používat, tak dlouhou dobu a ona mi napsala něco jinýho - co jsem už předtím bral a bylo to k ničemu) takže bych chtěl zase začít Duac používat znova (v předepsání problém neni). Předpokládám, že hrozí nějaké problémy s játry nebo tak něco. Jo a ještě bych se chtěl zeptat lidiček, kteří Duac používají, resp. používali, jak dlouho jste ho používali? Za jakýkoli info předem dík.

Předpokládám, že ti doktorka nechce předepsat znovu duac, protože jsou v tom antibiotika a s těmi jak známo není radno si zahrávat. Takže to vypadá na dobrou dermatoložku. Je možné, že by pak bakterie začaly být resistentní a gel by ti stejně přestal fungovat. JInak měl by se používat zhruba měsíc a konec. Do dvou měsíců od otevření se pak musí vyhodit, jinak může způsobovat nepříjemné reakce.
Reagovatpoděkovatnahlásit11. října 2010, 20:46:29
Problem s Duacem je, ze ikdyz se pouziva topicky, zabiji dobre bakterie ve strevech, krom Clostridium Difficile ktera je rezistni. Clostridia zpusobuje velke problemy co se tyce tvoreni 'plague' -povlak ve strevech ie. colitis tudiz je celkem rizikovy.
Reagovatpoděkovatnahlásit21. října 2011, 00:26:36
Já ho používám asi tři roky - ne pořád, ne na červené pupínky, ale na velké hnisavé a bolavé akné, které se mi vytváří ze stresu či při oslabení imunity (takže neustále). Dermatoložka mi řekla - používat střídmě, ne pořád, aby si na to pleť nezvykla - jinak by přestal působit.... Takže zatím funguje - jako jediný prostředek na akné.
Reagovatpoděkovatnahlásit19. listopadu 2014, 18:46:29

Mě zabíral skvěle, fakt nejlepší co jsem měla, ale nedávno jsem si šla pro nový recept a dermakoložka mi řekla, že se přestal dovážet a není dostupný. Napsala mi něco jiného s podobným obsahem, tak doufám že to bude taky zabírat. Taky jste se setkali s tím, že už se neprodává?
Reagovatpoděkovatnahlásit4. prosince 2014, 20:53:01

Já používala Duac 4 roky, pomáhal, i když poslední dobou se mi dělalo víc pupínků, ale nebylo to tak strašné. Ale teď má výpadek a doktorka mi napsala Differine, který mi vůbec nepomohl a mám pleť po měsíci uplně katastrofální, takže jsem tam dnes byla, Duac stále není, tak mi napsala Aknemycin Plus roztok a skinoren na noc, že mají prý stejné nebo podobné látky, které obsahuje Duac, takže doufám, že to zabere.
Reagovatpoděkovatnahlásit5. března 2015, 15:11:23

Ahoj,tak mám stejný problém jako vy... všichni tady.Používala jsem delší dobu duac gel a strašně moc mi pomáhal ale už dobrý měsíc se ho nemůžu po lékárnách dohledat prej už skončila výroba.tak se chci optat jestli existuje něco podobného co bych mohla mé doktorce říct aby mi to předepsala.Už si nevím rady nic jinýho krom duacu mi nepomáhalo.A akné mám teďka v tomdle období šílené.prosím o odpovědi
Reagovatpoděkovatnahlásit23. března 2015, 21:39:30
Nevíte, kdy bude duac zase dostupný? Jako jediný mi zabíral, teď mám od doktorky předepsaný Differine gel a žádná sláva, vůbec nezabírá :-)
Reagovatpoděkovatnahlásit7. dubna 2015, 19:36:14

Duac zatím v Čechách neseženeš. Já to vyřešila tak, že jsem si nechala předepsat recept od svého lékaře a lék si na něj zakoupila v Německu. Sice jsem za něj doplácela 40 euro, ale obsah je oproti českému dvojnásobný. Na trhu je také na Slovensku, ale bez receptu se to neobejde.
Reagovatpoděkovatnahlásit14. dubna 2015, 23:35:21
Už týden používám Acnatac gel, ale že bych viděl nějaký alespoň malý zlepšení, to říct nemůžu. Máte tady s tím nějakou zkušenost? Není něco lepší než tento drahý Acnatac? Děkuji.
Reagovatpoděkovatnahlásit13. listopadu 2015, 17:27:37
- Domácí lékař
-
Živě s lékařem
Archiv živých diskusí zde
Na vaše dotazy odpovídají na Ordinace.cz lékaři z různých odborů při pravidelných chatech, zde si můžete přečíst položené otázky i odpovědi odborníků.
-
Rada lékařeRada lékaře
Potřebujete se poradit s lékařem o svém zdravotních stavu? Jeho odpověď obdržíte do 3 pracovních dnů. Napsat lékaři
Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi
- Katalog odkazů
- Poradny
-
Novinky emailem
Chcete-li mít přehled o nových článcích na Ordinace.cz, objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Chcete zdravě spát? Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroom Magniflex, Šaldova 1, Praha-Karlín, nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.
- Ano, musím chodit do práce. [55%]
- Ne, poctivě ji vyležím. [21%]
- Chřipku jsem naštěstí ještě neměl. [24%]
- Jaké zubní plomby hradí od ledna pojišťovna (2684 čtenářů)
- Srdeční selhání: příznaky, které byste neměli ignorovat (1987 čtenářů)
- Co jíst, když vás pálí žáha (1788 čtenářů)
- Antibiotika: u 30 % dospělých vyvolají průjem (1611 čtenářů)
- Co se stane se zdravotnickou dokumentací (1445 čtenářů)
- Kapslová endoskopie (Endoskopické vyšetření střeva kapslí) (1370 čtenářů)
- Trápí vás hemoroidy. Účinná pomoc? Homeopatie! (1256 čtenářů)
- Máte potíže s dýcháním? Zkontrolujte riziko CHOPN. (1223 čtenářů)
- Čím zapíjet léky? (1132 čtenářů)
- Oční poradna: proč neusínat u zapnuté televize a s mobilem v ruce? (1045 čtenářů)
- Jana (Citalec a Neurol-zkušenosti s užíváním) 17. února 2019, 05:34:25
Promiň došly děcka tak už jsem se sem nedostala. Pak jsem šla spát. Konečně jsem se… Diskutovat
- Michala (Bolesti kloubů) 17. února 2019, 11:08:18
Myslíte si, že po operaci kolene, bych mohla vydržet i bez prášků od bolesti? Diskutovat
- Pavlína (Zlomenina pánve) 17. února 2019, 11:09:57
Byl tu někdo na operaci kolene? s meniskem? nevíte jestli budu muset brát prášky od bolesti? Diskutovat