Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Duac gel

Ahoj, chtěl bych se zeptat na jednu věc a to z jakého důvodu se nesmí Duac gel používat delší dobu, popř. co by se mohlo stát? Duac jsem používal delší dobu - bylo to to nejlepší co jsem kdy měl, ale šel jsem za doktorkou (protože jsem se chtěl zeptat jestli to můžu používat, tak dlouhou dobu a ona mi napsala něco jinýho - co jsem už předtím bral a bylo to k ničemu) takže bych chtěl zase začít Duac používat znova (v předepsání problém neni). Předpokládám, že hrozí nějaké problémy s játry nebo tak něco. Jo a ještě bych se chtěl zeptat lidiček, kteří Duac používají, resp. používali, jak dlouho jste ho používali? Za jakýkoli info předem dík.

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
lenka
4x

Předpokládám, že ti doktorka nechce předepsat znovu duac, protože jsou v tom antibiotika a s těmi jak známo není radno si zahrávat. Takže to vypadá na dobrou dermatoložku. Je možné, že by pak bakterie začaly být resistentní a gel by ti stejně přestal fungovat. JInak měl by se používat zhruba měsíc a konec. Do dvou měsíců od otevření se pak musí vyhodit, jinak může způsobovat nepříjemné reakce.

Pavel

Používal jsem Duac gel otevřený i 2 roky, než jsem ho vypotřeboval. :D Nestane se s mastí nic. :) Dá se používat opakovaně roky, pokud se s ním nebudete mazat denně.

sima
4x

ahoj, ja som duak pouzivala a i pouzivam, zo zacatku zabral krasne myslela som so ze som z akne zkoncovala nadobro ale postupom casu pprestal asi fungovat plet si zvykla a ted mam tvare zas plne pupinku uz si nevim popoct

Petra
1x

Problem s Duacem je, ze ikdyz se pouziva topicky, zabiji dobre bakterie ve strevech, krom Clostridium Difficile ktera je rezistni. Clostridia zpusobuje velke problemy co se tyce tvoreni 'plague' -povlak ve strevech ie. colitis tudiz je celkem rizikovy.

Viola
1x

Tak proč ho vůbec předepisují? Taky jsem po měsíci mazání měla nejdřív naprosto čistou pleť ale po třech týdnech nemazání je to horší než před použitím krému.

Aneta
2x

Já ho používám už půl roku a stále mi zabírá.

Míša
1x

Já ho používám asi tři roky - ne pořád, ne na červené pupínky, ale na velké hnisavé a bolavé akné, které se mi vytváří ze stresu či při oslabení imunity (takže neustále). Dermatoložka mi řekla - používat střídmě, ne pořád, aby si na to pleť nezvykla - jinak by přestal působit.... Takže zatím funguje - jako jediný prostředek na akné.

Monika
4x

Mě zabíral skvěle, fakt nejlepší co jsem měla, ale nedávno jsem si šla pro nový recept a dermakoložka mi řekla, že se přestal dovážet a není dostupný. Napsala mi něco jiného s podobným obsahem, tak doufám že to bude taky zabírat. Taky jste se setkali s tím, že už se neprodává?

rthn

Dala ti Dalacin? Ten jsem si nechal místo toho předepsat já.

petra
1x

A zabira Dalacin? Duac uz byl SUKL zase uvolnen a snad ma byt na trhu v breznu.

rthn
1x

Trochu později, ale přeci :-) S Dalacinem to také bylo lepší, ale ani ten teď není dostupný. Zkouším tedy Acnatac (je dost drahý, ale hlavní léčivé látka je stejná a navíc je zde i tretinoin).

Lucie

Můžu se zeptat,jestli ten Acnatac zabírá? Ja ho taky dostala ted místo duacu. Předtím mi doktorka predepsala differine aknemicin nebo skinoren a ani jedno nepomohlo.

rthn

Není špatný, ale Duac mi přišel účinnější.

Míša

me ho kozni taky predepsala, ale v lekarne rikali ze neni k dostani, predepsali mi tedy Skinoren, ktery mi moc nevyhovoval, tak jsem pouzivala Dalacin, kdyz jsem ho domazala, tak mi predepsala znovu Duac a uz ho meli, takze ho nini zkousim ;)

Lucie

Ahoj a je stále k sehnání nebo už zas neni ?

Blažková Kateřina

Ano chtěla jsem ho znovu předpsat tak se i stalo ale objeli jsme několik lékáren kde nám bylo řečeno že se nevyrábí tak nevím co mám dělat bojím se že se moje akné vrátí

Luca
2x

Já používala Duac 4 roky, pomáhal, i když poslední dobou se mi dělalo víc pupínků, ale nebylo to tak strašné. Ale teď má výpadek a doktorka mi napsala Differine, který mi vůbec nepomohl a mám pleť po měsíci uplně katastrofální, takže jsem tam dnes byla, Duac stále není, tak mi napsala Aknemycin Plus roztok a skinoren na noc, že mají prý stejné nebo podobné látky, které obsahuje Duac, takže doufám, že to zabere.

Marťa
3x

Duac gel je již v prodeji, dnes jsem si v lékárně vyzvedla, opravdu nejlepší co znám.

Andrea
1x

Zkoušeli jste koloidní stříbro? Je to prý úplný zázrak. Jdu si ho vyzvednout, tak jsem zvědavá. Do Duacu ani ničeho podobného se mi moc nechce...

Lucie
3x

Ahoj,tak mám stejný problém jako vy... všichni tady.Používala jsem delší dobu duac gel a strašně moc mi pomáhal ale už dobrý měsíc se ho nemůžu po lékárnách dohledat prej už skončila výroba.tak se chci optat jestli existuje něco podobného co bych mohla mé doktorce říct aby mi to předepsala.Už si nevím rady nic jinýho krom duacu mi nepomáhalo.A akné mám teďka v tomdle období šílené.prosím o odpovědi

Filip

Co jsem slyšel já tak množství antibiotik v duacu je zanedbatelné :) používám ho asi tak dva roky a všechno je fajn. Jen vždy když přestanu tak se pupínky vrátí.

Anet

Nevíte, kdy bude duac zase dostupný? Jako jediný mi zabíral, teď mám od doktorky předepsaný Differine gel a žádná sláva, vůbec nezabírá :-)

Lucka
1x

Duac zatím v Čechách neseženeš. Já to vyřešila tak, že jsem si nechala předepsat recept od svého lékaře a lék si na něj zakoupila v Německu. Sice jsem za něj doplácela 40 euro, ale obsah je oproti českému dvojnásobný. Na trhu je také na Slovensku, ale bez receptu se to neobejde.

Pavel

Už týden používám Acnatac gel, ale že bych viděl nějaký alespoň malý zlepšení, to říct nemůžu. Máte tady s tím nějakou zkušenost? Není něco lepší než tento drahý Acnatac? Děkuji.

Patrik

Acnatac som pouzival dva mesiace,vysledky nulove vobec mi ncepomohol skor uskodil pretoze sa mi z neho lupala koza na tvari.

Daniela
1x

Po Acnatacu se mi také loupala kůže a to jsem ho používala jenom 4 dny.....hrůza......kůže zarudlá, napnutá.......fuj........ zlatý Duac gel.

pleť
1x

Koloidní stříbro :)

Pavel

Koloidní stříbro je šarlatánství. Nepomůže vůbec, ale ani neublíží, jenom to ublíží vaší peněžence. :D

Hana

Recept na Duac jsem vyzvedla v Německu. Hovoří zde i česky. U nás není a dlouho prý nebude. Doplatek 40 Eu, ale velké balení.

Martina

Dobrý den, ráda bych se přeptala na výrobek Differine gel. Mám velmi problematickou aknózní pleť. A jsem nyní ve 4 měsíci těhotenství. Není jeho použití v těhotenství miminku nějak škodlivé? Děkuji :-)

JJJ

Duac gel opět v lékárnách, včera jsem ho vyzvedávala.

Lolotobelo

Dobry den, vi nekdo kde je v Brne Duac gel k sehnani? Dekuji

Lucie

Ja pouzivam Duac a je jediny vo mi kdy zabiralo ale k tomu mam i super homeopatika na plet,co se pouzivaji jen jednou tydne.plet uz mam nekolik mesicu bez pupinku,tak ho zkusim na leto vysadit protoze se chci opalit a po nem mam plet rudou.snad se mi pupinky nevrati.bylo to peklo

Aiden

Na akné jsem toho taky zkusil celkem dost a můžu potvrdit že Duac gel byl nejlepší, používám ho víc jak 6 let. Při aktuálním výpadku mi byl nahrazen Acnatacem, po kterým se mi po týdnu sloupala kůže z obličeje, hrozně to pálilo, udělali se fleky a další... Nejspíš jsem to trochu přehnal s dávkováním, ale nezdá se mi že by o moc. Každopádně je tam uvedeno, že mezi vedlejší účinky patří ztráta pigmentace, což rozhodně riskovat nebudu a radši si ponechám svoje akné :D Jinak po týdnu výsledek 0 a tvář v hrozném stavu.

Tereza
1x

V Česku je Duac Gel voľnopredajný, alebo na predpis?

Andrea

Na předpis

Pavel
2x

V česku je vše na předpis a nedostupné, dostupný je Duac gel v Polsku, bohužel na předpis, ale mají tam i jiné léky u nás nedostupné a prakticky za poloviční ceny, zlaté Polsko oproti našemu zdravotnictví.

Markéta

A za jak dlouho Vám začal Duac gel fungovat,prosím?Dekuji

Pavel
1x

za několik dnů.

Anna

Dobrý den. Duac gel má opět výpadek..nejspíš prý bude dostupný až od října. Prosím co vám pomohlo jako alternativa Duacu?

Milka
1x

Já ho dnes v lékárně dostala, tak bych zkusila a nějakou jinou lékárnu

Anna

Děkuji za informaci. To jste mela stesti. Vsude kde jsem byla tak vypadek

Markéta

Můžu se zeptat na funkčnost koloidního stříbra?

Pavel

Opakuji, koloidní stříbro je šarlatánství. Nepomůže na akné vůbec, ale ani neublíží, jenom to ublíží vaší peněžence. :D Když už mnohem levnější a lepší než koloidní stříbro, je ošetřit obličej čajem z řepíku lékařského.:) https://www.lekarna.cz/clanek/repik/

Red

Duac gel obsahuje dvě účinné látky, benzoylperoxid a klindamycin, které mají protizánětlivé a antibakteriální účinky, a používají se k léčbě akné. Dlouhodobé užívání benzoylperoxidu může způsobit nadměrné vysušení kůže a podráždění, což může vést k podráždění nebo zánětu pokožky. Proto je doporučeno používat Duac gel podle pokynů lékaře nebo doporučení na obalu a vyhýbat se dlouhodobému užívání bez přerušení. Pokud jste měl s Duac gelem pozitivní zkušenosti a byl vám předepsán vaším lékařem, můžete se s ním poradit ohledně opětovného zahájení léčby. Může vám poskytnout pokyny a doporučení týkající se délky užívání a případných vedlejších účinků. Je také dobré sledovat reakci vaší pokožky na léčbu a případně konzultovat s lékařem jakékoli neobvyklé nebo nepříjemné symptomy.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Anketní otázka

Podle čeho se rozhodujete při výběru matrace?

Zatím hlasovalo 59 lidí

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce