Inzerce https://www.lekarna.cz/posileni-imunity/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=posileni-imunity
Téma roku: Zdravý spánek – Lepší noc. Lepší den.

Beta karoten (provitamin vitaminu A)

Beta karoten je látkou ze skupiny karotenoidů, kterých je v přírodě několik stovek druhů. Má na svědomí žluté až červené zbarvení rostlin. Přeměnou beta karotenu vzniká v těle vitamín A. více ...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
raknor
3x

Krásný článek o vitamínu A, ani na sekundu sem se u toho nenudil , Děkujůůůů !!!! Hned mám co napsat do seminární práce

Helena
17x

Dobrý den, četla jsem na internetu, že se po betakarotenu tloustne. Je to pravda?? Děkuji za odpověď Helena

v

a kolik máš kil a výšku :???

IdiodiaticK
3x

ItenlyMunty rpog

loser
2x

cituji : "Pokud se domníváte, že potřebujete užívat beta karoten, můžete si vybrat z množství nabízených potravních doplňků. Vaše obtíže doporučujeme konzultovat s lékařem. " Tak tímto ten článek uplně zabili :) Asi by stálo rozčlenit přírodní a synteticky beta-karoten ... Syntetický beta-karoten má jinou strukturu molekuly (all trans-konjugovaný systém dvojných vazeb)než přírodní. Je prokázáno, že syntetický beta-karoten působí jinak na lidský organismu než přírodní, a to spíše negativně. V jedné rozsáhlé studii o vlivu beta-karotenu na incidenci nádorů u kuřáků syntetický beta-karoten výskyt nádorů plic zvyšoval,[3] zatímco mnoho studií sledující vliv přírodního beta-karotenu na incidenci nádorů různých orgánu prokazovalo snížení incidence nádorů. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) syntetický beta-karoten také patří k látkám, které zvyšují riziko srdečně-cévních onemocnění. Proto se, prosím, pozorně dívejte na obaly výrobků a DÁVEJTE PŘEDNOST PŘÍRODNÍMU BETAKAROTENU, resp. směsi karotenoidů. Vaše tělo z toho bude mít jen prospěch.

ojojo

Já jsem dříve denně jedla 2 kg mrkví. Měla jsem oranžovožluté dlaně na rukou, kůži pod očima, myslela jsem si, že je to něco s játry,ale nakonec mi doktor oznámil, že jsem předávkovaná a že ten betakaroten se už nemá kde usazovat, tak se usazuje pod kůží. Nakonec jsem se této banální scéně už jen zasmála.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/projevy-stari/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=projevy-stari

Anketní otázka

Budíte se v noci často?

Zatím hlasovalo 485 lidí

Mohlo by vás zajímat

Jak poznat, že dítě špatně vidí? 5 signálů, které rodiče často přehlédnou

Dítě si nemusí uvědomovat, že nevidí dobře. Mhouření očí, únava při čtení, bolesti hlavy nebo přibližování knihy k obličeji mohou upozornit na problém se zrakem. Které signály by rodiče neměli přehlédnout a kdy je vhodné dítě objednat na kontrolu?

Změny menstruace: Kdy jsou normální a kdy je čas navštívit gynekologa?

Menstruační cyklus se může během života ženy měnit. Určité odchylky jsou běžné – například po první menstruaci, po porodu, při kojení nebo v období přechodu. Některé změny však mohou být příznakem hormonální poruchy nebo gynekologického onemocnění a je vhodné je nepodceňovat.

Srdeční infarkt se může opakovat. Jak snížit riziko další příhody?

Srdeční infarkt neboli infarkt myokardu vzniká nejčastěji při náhlém uzávěru věnčité tepny, která přivádí krev a kyslík do srdečního svalu. Nedostatek kyslíku může způsobit odumření části srdečního svalu. Po prodělaném infarktu je důležitá tzv. sekundární prevence – soubor opatření, která pomáhají snížit riziko dalšího infarktu a dalších kardiovaskulárních komplikací.

Našli jste klíště u psa? Pozor, při odstraňování můžete ohrozit i sebe

Klíště přisáté na psovi nebo kočce není jen problémem domácího mazlíčka. Při jeho nešetrném odstraňování může člověk přijít do kontaktu s infekčním materiálem a klíště si může zvíře přinést domů i nepřisáté. Jak klíště bezpečně odstranit, co sledovat a jak chránit sebe i své mazlíčky?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

Leon  (Impotence)
27. září 2026, 19:45:02

Dobrý den, Asi před 15lety jsem byl u lékaře že nemám pevnou erekci a nebo že rychle zmizí…

27. září 2026, 17:53:29

Ahoj, řešíme opakované neúspěchy a začínáme se víc zabývat mužským faktorem. Máte…

Patrik Vitoul  (Zdravotní židle)
27. září 2026, 17:43:00

Já jsem Adaptic vyzkoušel úplně náhodou u známého a překvapilo mě, jak velký rozdíl jsem…

vlasta  (TRITTICO AC)
26. září 2026, 22:00:02

Beru TRITTICO AC150 1/3 od středy večer a 3 noci jsem spala 14 hod , dnes v sobotu ve 23.58…

26. září 2026, 17:40:23

Tak se rok s rokem sešel a já začínám mít potíže a bolesti. Přišel podzim a sevřela se…

Naši partneři

Inzerce