S vrozenou poruchou srážlivosti krve, hemofilií, žije v Česku přibližně tisíc lidí. Díky moderní terapii se jejich život v posledních desetiletích zásadně změnil. Zatímco dříve se potýkali s opakovaným krvácením do svalů nebo kloubů a často končili na invalidním vozíku, dnes podstupují preventivní léčbu a žijí téměř bez omezení.
Ahojík Renčo,dnes tu mám doma pracanty,dělají okna,tak mám čas tady číst.Já taky nespala,nemysly si...:-)Měla jsem pocit,že jedu permanentně nonstop noční,přes den jsem byla zbitá,jak pes,jen jsem ležela a nic mě nebavilo.Ptáš se,za jak dlouho mě to přešlo.Víš,že si ani nevzpomínám,já ale tedy marodila-bylo to od poloviny listopadu,to vím přesně a do práce jsem šla v lednu.Nebyla jsem schopná hodit ani ven,nakupovat,se psem,s holkou někam šmejdit,bylo to peklo.Psala jsem lístečky na nákupy pro manžela a ten to vše obstarával.Mě se tedy děsně točila hlava,houpal se se mnou celý svět,pak to postupně přestávalo,ale bylo to pomalé.Musíš vydržet,mě pomohlo,že jsem si sama v sobě udělala takový harmonogram v hlavičce,co ten den,co jsem doma budu dělat,pomalu jsem pak žehlila,vařila,sledovala v TV to,co mě zajímalo a najednou bááác a ze dne na den byla pohoda.Nevím sama,kde se to zlomilo,co se stalo,že najednou se vzbudíš a je ti dobře.Ale věř,že se dočkáš,nevím,kolik ti je,jestli máš rodinu a td...Tak písni víc a držím ti palečky.I ostatním,není nás málo s tou mrchou depkou.Tak páá a hodně síly.Do jídla se taky nenut,sama se ti chuť vrátí.pa Martina

Přidat nový komentář