Ahoj Pavlo, blahopřeju k prvnímu dni nekouření, teď už to bude jen lepší, pamatuju si na ten můj první den, jak jsem se ho bála a pak ta obrovská euforie, že jsem to zvládla. Za 14dní to bude 15měsíců a já se cítím fantasticky, nemyslím na žádný choroby, který mně potkají, když budu kouřit a už se nemusím nikde schovávat jako uličník, když jsem si chtěla dát cigáro venku tak jsem se sice za to styděla, ale stejně jsem to nevydržela . Ještě bych se chtěla zmínit o tloustnutí, za prvních 8měsíců nekouření jsem přibrala 8kg, to už mně štvalo, tak jsem navštívila centrum pro odvykání /MUDr. Králíkovou/ a radila se s ní, co s tím. Poslala mně na obezitologii , i když jsem neměla až tak velkou nadváhu, nechtěla jsem čekat až budu mít tolik, že to nezvládnu. Stala se ale taková věc, po celkovém vyšetření mi zjistili, že jsem netloustla z toho, že jsem přestala kouřit, ale hypofunkcí štítné žlázy. Takže jsem začala užívat Euthyrox 100 a musím říct, že jsem za dva měsíce zhubla 6kg, takže mi zbývá už jen málo k tomu, abych byla na svým. Také mi řekli, že nadváha do 10kg se dá přičítat této nemoci, ale více,už ne. Pavlo, píšeš, že při této diagnoze se tloustne i ze vzduchu, ale pokud ti endokrinolog správně nadávkuje hormon, který ti chybí, tak by ti to mělo metabolismus zrychlit a tím hubnout, tloustne se hlavně když je hormonu málo a organismus nemůže jed naplno. Zkus se poradit se svým lékařem, já jsem sice zdravotník, ale informace jsem si taky hledala sama. Takže se vůbec neboj většího přírustku na váze ono se to srovná, ještě jsem chtěla dodat, že pokud jsem brala champix tak jsem tloustla pomaleji, teprve po vysazení po 3měsících se to začalo na mně usazovat. Držím palce Martina
Přidat nový komentář