Inzerce https://www.lekarna.cz/blackfriday/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=blackfriday

Máte někdo zkušenosti s novým lékem CHAMPIX?

Psala jsem to už tady v jiném fóru. Od února je v ČR k dostání nový lék proti kouření - Champix. Je sice na předpis, ale předepsat ho může i normální doktor. Cena sice vyšší, ale snad se mi to tisíckrát vrátí na nenakoupených krabičkách :). Beru ho zatím tři týdny, chuť na cigaretu mám rozhodně menší než s náplastmi - tak doufám, že se mi konečně podaří s kouřením PŘESTAT!!! Máte někdo další zkušenosti?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
beznikotin

Naprosto s tebou souhlasím. Byl jsme kuřák cca 20 ks/den,naprosto bez vůle. Nekouřím od dubna 09 s pomocí Champixu a občas vynechávám pilulky. Někdy se objeví chuť, tak na dvě minuty a je třeba opravdu odolat. V posledních 14 dní jsem vykouřil dvě cigarety a doufám, že už to neudělám znova. Znova potvrzuji - bacha na to, bez pilulek je to horší.

Ema

Len som bol stále taký prázdny a bez života - to si napísal vo svojom príspevku. Prosím, koľko u Teba taký stav trval? U mňa nastal asi po týždni nefajčenia, teda asi týždeň čo som "prázdna a bez života", musela som použiť Tvoje slová, lebo ináč to neviem definovať. U mňa sa to prejavuje tak, že ma nič nebaví a na nič a z ničoho sa neviem tešiť. Prejde ma to?

No-One

Maimay, Janino, to je tedy pech... to sladké mě bere také, ale spíš před menstruací, no včera jsem si uvařila jetel, cpu se sojou (v obojím jsou fytoestrogeny) a nechala jsem si napsat antinu, tak uvidím jestli se to nezlepší... je jasná věc, že těch 5 dnů v měsíci přežiji a snad je přežije i mé okolí :o) Někdy si říkám, zda v tu dobu nebrat Chmp, ten mě báječně uvolňoval a měla jsem bezva náladu :-) Petře, to je tedy smolík, ale chápu to..ale i to špatné je k něčemu dobré a teď už zase víš na co si dát nejvíc bacha - jsi dokonale připraven přehoupnout se přes veškerá úskalí a tomu mrzkému našeptávači již na špek neskočíš! :o)) Já Chmp přestala brát až po 3 měsících, ty bych řekla, že jsou zlomové a i jsem se na to cítila silná a hlavně ty pocity prázdnoty se začínají vytrácet.. o pár stránek dříve jsme tento problém probíraly tuším s Irenou. Myslím, že už jen to, že to člověk může s někým prokonzultovat a zjistí, že podobné pocity měli i ostatní a že to zmizí jako ta pitomá zácpa, tak to je náramná psychoterapie. Jinak mi zbylo pár tablet Chmp (zítra dám vědět kolik, jsem nyní v práci), tak kdybys je chtěl zužitkovat, pošli mi na mail adresu: [email protected], já mám poštu zdarma a třeba ti pomohou. Zdravím i všechny ostatní odvykače, je to fajn když už nemusíme kouřit, co?

coudy

Ahojky nekuraci.Prave ted jsem resil stejny problem.Koupit a nebo nekoupit dalsi baleni champixu.Budu mit za tyden tri mesice,druhy mesic uz beru jednu tabletu dene a dobry.Na konec jsem se rozhodl koupit jeste jedno baleni a snizit davky na pul tablety dene.Tyden jsem nad tim premyslel a mam strach vysadit uplne(abych nezacal znova kourit).Preci jen jsou prazdniny,obcas pivicko na terase a to vic laka :o).

Monča

Ahoj, už několik dní pročítám vaše příběhy a ráda se přidávám. Vydržela jsem nekouřit tři týdny a pak absťák, měla jsem pocit, že se zblázním jestli si nezakouřím. Začala jsem, ale držím se tak na polovině toho co dřív. Zašla jsem za doktorem a 5 den beru Champík, zatím nic. Doufám, že nebudu vyjimka co potvrzuje pravidlo. Chci přestat a doufám, že mě v tom nenecháte, Dík

corrona

Ahoj, také čtu Vaše příspěvky dost dlouho abych začala přemýšlet o Champixu. Dnes jsem si ho přinesla domů hned jsem si 1 zobla a už se těším na den D ale netuším kdy to bude. Mám strach z toho že nebudu mít co dělat ale moc bych chtěla přestat.

Monča

Tak to je fajn, že taky začínáš. Můžem to táhnout spolu. Já jsem kouřila kolem 30 cigaret 20 let a teď po dvouměsíčním boji a 5 dnech na Champíku je to tak 10. Teda pokud nejdeme někam do terénu, to pak u vínečka nevydržím. Sama jsem zvědava, co bude dál, zatím trpím jako pohan. Jsem protivná, vzteklá a jím, což absolutně nepotřebuju. A navíc jsem začala porušovat svoje vlastní zákazy - nekouřit doma, jenomže dneska je fakt zima a navíc jsem sama doma. Štve mě jakej jsem slaboch a bojím se, že to nevydržím si už nikdy nezakouřit po mém dni D.

corrona

No já si koupila elektronickou cigaretu, s ní se mi podařilo snížit na 15 za den což je víc než o polovinu méně než někdy v únoru ale není to ono, je věčně porouchaná a vadí mi ta pára kterou inhaluji. Tak to zkusím co se mnou udělá tenhle zázračný lék, který tady všichni chválíte. Jinak chodím kouřit na balkon, zatím jsem to vydržela asi půl roku ale moc se těším až přestanu úplně ale mám strach aby se mi to povedlo, jsem taky slaboch.

Monča

Elektronickou mám taky a nefunguje od prvního dne, výborná investice 2000 !!! Navíc jsem začala teď co beru Champík kouřít víc, spoléhám na zázrak a v duchu si říkám, musím si to naposled užít. Tak nevim jestli je to ta nejvhodnější strategie. TĚŠÍM SE ALE SE I STRAŠNĚ SE BOJÍM ŽE TO NIKDY NEZVLÁDNU.

corrona

Mončo jsme na tom obě úplně stejně ale musíme si věřit. Podívej se čím vším prošli všichni kteří už dnes nekouří . Kvůli tomu co zkusili jsem měla strach si nechat CH napsat ale za tu svobodu to stojí !!! Také jsem si nevěřila a čekám na zázrak na to až nebudu mít na cígo chuť a vím že až zvýším dávkování že se to změní. Musíme si VĚŘIT:-))

No-One

Ahoj holky, tady na diskuzi už byli horší závisláci a přestali. Není špatné kouknout dopředu, když se tu začínalo psát - budete mít co dělat, je tam spousta vychytávek (jak na zácpu, snižování dávek Chmp atd. :-)) a je to velmi dobrá terapie. Jinak já kouřila 25 let a ke konci již 30 marlborek denně a po jedenácti dnech braní Chmp jsem si už nekoupila cigára... prostě mi přestali chutnat a pak už si "jen" nesmíte vzít a Chmp vám pomůže to vydržet. Já osobně si ani nestanovila den D, strašně by mě to nervovalo. Jinak jsem od začátku braní kouřila také víc, asi abych si to užila do zásoby :-)) no a pak to přišlo samo. Nyní již téměř 8 měsíců nekouřím a cítím se o 100% lépe. Tak vám držím palce a nebojte se, není vůbec čeho..

corrona

Ahojky, dívala jsem se na diskusi a abych byla upřímná, přečetla jsem si to asi do čtvrtiny než jsem se rozhodla CHamp. nechat napsat. Já mám teprve 2 den a chuť na cigaretu mám ještě větší než dříve . Zatím mi není vůbec špatně jen jsem trošku unavená. A taky mám strach že nedokážu přestat a den D jsem si také neurčila .

No-One

to já chuť měla také větší, ale pak mi ta cigareta nechutnala... to je právě to, budeš kouřit a nebude ti to chutnat (bude to celkem hnusný) a proto přestaneš. Tak neboj, dokážeš to. Ahoj a přeji hodně sil

alka

Ahoj,ráda bych se k vám přidala......beru chpm už 19 den a myslela jsem že jsem dobrá,vydržela jsem 3 dny úplně bez cigarety a potom mám takový jeden den kdy vykouřím 3 cigarety .potom znova další den si na ní ani nevzpomenu .........bojím se že nevydržím..........

alka

kouřím s občasnými přestávkami 40 let a ráda bych se toho zbavila.Ale potom si říkám že já vlastně kouřit chci ,tak se hádám sama se sebou a nevím kdo bude silnější jestli můj našeptávač nebo moje asi už neexistující vůle ?? Já jsem to doma nikomu neřekla že přestávám a nikdo si toho nevšimnul .Doma kouřím jenom já sama manžel ani kluci nekouří ... asi jsem nějaká divná na starý kolena toho nechávat si říkám já sama sobě ......asi mi už přeskakuje

corrona

Právě kvůli tomu že jak píše No-One že tlumí chutě na cigaretu jsem ho začala užívat ale všem jsem už řekla že nebudu kouřit a nikdo mi nevěří. Už jen kvůli tomu musím skončit!!! Musíme si věřit, dokázali to jiní, takže to musí jít! Můj otec kouřil pomalu 4 krabičky denně, pak mu našli stíny na plicích a cigarety vyhodil a už si nikdy nezapálil. Takové lidi obdivuji, protože já vůli nemám ale doufám že mi cigarety přestanou po prvním týdnu chutnat , tak teď kouřím do zásoby. Zatím...

No-One

Ahoj Alko, Champix ti pomůže jen když budeš opravdu pevně rozhodnutá chtít přestat kouřit. Tlumí chutě, spouští dopamin, zalepuje nikotýnové receptory ale cigaretu ti z ruky nevyrazí... Vím co máš na mysli, našeptávače jménem - "dej si ještě jedno". Já si na to řekla, nedám! Sama pro sebe se musíš zatnout, pro nikoho jiného to totiž neděláš a z toho vycházej. Když se ti to povede, tak my tady tě pěkně pochválíme , protože budeme moc dobře vědět, co právě prožíváš, také jsme si tím také prošli a víme, že to není lehké! Je to těžká závislost a možná by ti pomohlo zajít do nějaké protikuřácké poradny. Tak hodně štěstí a dej vědět jak s tím válčíš

alka

Ahoj,moc děkuji za odpovědi,myslím že s každý vaší dobrý rady bych si měla vzít pro sebe jednu.Corrona radí všem to říct a potom se budu víc snažit..........zatím jsem jenom zkoušela sama sebe jestli jsem toho vůbec schopná...a No-One zajít do protikuřácké poradny myslím že udělám obě věci najednou....moc děkuji já tu pomoc určitě moc potřebuji........

janina

Aoj Alko, vítej v klubu! Já taky kouřila 40 let, dokonce bez přestávky a ve finále 30 denně bílých Davidoff. Kdyby manžel nedostal infarkt, kouřím dodnes, ale chtěla jsem mu ulehčit . On se trápil s absťáky, já to zvládla s Champ. bez problémů. Po l8 dnech užívání mi došly milované Davidofky a už jsem si další prostě nekoupila, už mi ani moc nechutnaly totiž.Minulý týden to byl půlrok bez, mám chutě, voní mi to ještě furt, ale fakt se to dá zvládnou. Neboj, zvládneš to taky, záleží na motivaci. Zdraví je dnes hodně drahá záležitost!!! Moc ti držím palce!!

Hanka

Ahojky, jsem na champixu 3 den a snažím se o tom moc nemluvit Kdybych to NÁHODOU....nezvládla. Ale dnes mají cigarety nějakou divnou chuť, tak uvidíme...:-))

alka

díky Janino...ráda bych se tě zeptala jak dlouho si brala chmp.....myslím jak dlouho si brala dvě denně???Nekterý den mám pocit že už můžu ubrat ale potom si druhý den zapálím i když jednu cigaretu na třikrát ale musím jí mít..Poslechla jsem radu a oznámila známým že přestávám kouřit ,většina mi hned řekla jsi dobrá držím ti palce ...........taky jsem ihned zavolala do protikuřácké poradny a objednala jsem se ale mají volno až 12.8. to už je snad nebudu potřebovat.......ještě jak dlouho si musela prášky brát ???? děkuji...

Monča

Ahoj holky, tak 8 dní beru Champíček a pořád mi to chutná. Bohužel. Jediná změna je, že po kafču mě bolí žaludek. Těším se na tu chvilku až to přestane chutnat, ale bojím se toho, že to budu zkoušet, jestli opravdu je to tak. Protože co kdyby náhodou ty další chutnaly. Jinak v duchu jsem si dala svůj den D nejdýl 1.7. což bude 14 den Champixu. Zdravím Alku a Corronu svoje spolubojovnice a tiše závidím všem starým mazákům odvykačům!!!!

corrona

Ahojky, já mám dnes 5 den a chutná mi to taky. Chtěla jsem přestat 10 den , což vychází taky na 1.7.ale mám z toho strach. Přitom si říkám čeho se bojíš? Já nevim..zkusím to a když to nepůjde, oddálím to. Ale nespím vůbec špatně a zle mi taky není...asi jsem nějaká divná :-) Zdravím též všechny kteří se snaží přestat a těším se až si ráno nebudu mít chuť zapálit!!

Monča

Ahojda, tak do toho půjdem 1.7. spolu a budem si sdělovat dojmy. Jinak taky spím jak nemluvně a nic mi není. Zatím čauky, jdu rozvozit děti na prázdniny.

corrona

Zkusíme to, proč ne? Já půjdu o víkendu na houby, chodím s matkou otec zemřel před měsícem tak ji nemůžu nechat samotnou. Uvidím jestli budu mít na čerstvém vzduchu takovou chuť jako v paneláku. Jinak abych se moc necpala, tak si kupuju papriky a rajčata, nakrájím a zobu. Zatím to funguje, taky nechci být moc prostorově výrazná :-))).Přeju krásný víkend a zdravím všechny odvykače...

janina

Odpovídám se zpožděním, včera nebyl čas. Brala jsem podle předpisu, protože jsem byla silný a dlouhodobý kuřák, tedy celou dávku, jen poslední měsíc (třetí) jsem začala pomalu ubírat, brala jsem 1ráno a půlku večer, po týdnu už je 1 ráno, pak jsem snížila na půlku jen ráno, nakonec jsem si tabletky dokonce čtvrtila an natahovala jsem to do dobrání. 2 tabl. jsem si nechala na památku:-)) Tak se drž!!

Maimay

Ahoj kouřila jsem víc jak 20 let.Dvacku denně a posledních 5 let jsem navyšovala a v době kdy jsem najela na Champix jsem byla na 40cigaretách.Takže Champix je fakt super bez něj bych to nezvládla.Vysazovala jsem uplně stejně jako Janina.A mám pulku balení schovanou.Už champík dávno neberu ale je pravda,že ještě nedávno jsem před návštěvou hospůdky aspon pulku zobla pro jistotu.Pro Petra Kupšu.moc je mi líto že zas smrdíš a držím MOC MOC palce at se ti to podaří zlomit.A pro všechny.Už z nás nikdy nebudou sváteční kuřáci.Už nikdy ani jednu.Jinak v tom zas budeme lítat.Všen přeju silnou vůli a vonavej vzdoušek.

Michal

champix je výborný. Od prvního prosince 2008 již nekouřím. Champix jsem bral jeden a půl měsíce- 2500 kč. Z počátku byli i perný dny, ale dají se zvládnout. Kouřil jsem 40 ks cigaret denně deset let. Jen můžu doporučit. Objektivně , ale přiznám, že nedoporučuju ženám. Jsou slabší povahy, tohle není jen můj názor, ale i názor mojí doktorky. Za dobu co nekouřím se často setkávám se svojí obvoďačkou a do dnešního dne to vzdali všechny ženy, které to zkusili. Zvraceli a měli strašné sny, nechuť, deprese. Já jsem tohle nezažil. Jen strašnej hnus v puse když jsem po deseti dnech braní léků cítil cigaretový kouř. Lidi jděte do toho!!!!!!!!!!! Fakt to pomáhá.

Greena

Zdravím čtenářstvo této diskuse, je fajn,že se admin umoudřil a diskuse běží dál. ........... Nekouřím přes 10 měsíců ( už jsem to přestala přesně počítat), Champix jsem brala cca 4 měsíce ( v plné dávce jen první měsíc). Já jsem se Champixem neměla nejmenší problém, připadala jsem si naopak příjemně nabuzená ( možná to byla počáteční euforie "hurá ....nekouřím...jde to...."). U mne se méně příjemné pocity dostavily mnohem později - takové prázdno-duto, jako bych ztratila něco důležitého, nějakou odměnu pro mé dopaminové receptory, za kterou jsem ještě nenašla plnohodnotnou náhradu... prostě mám už nějaký čas lehce nostalgický pocit "krásné ztráty"..... Budu to muset rozchodit.....-))) ....... Ale nekouřííííím!!!! Má to spoustu výhod ( viz tato diskuse), ale mé nekuřáctví napáchalo i škody - na zahrádce jsem utavila strunovou sekačku, protože jsem nedělala žádné rauchpauzy a sekačka klekla........ Zdravím Maimay, No-One i další ostřílené nekuřáky........zdalipak tuto diskusi ještě čtou rozjížděči této diskuse, OZVĚTE SE JEDNO- A VÍCEROČÁCI - jak se vám daří??? Všem nováčkům držím pěsti, pokud vám po Cháčku není dobře, snižte dávku a vyzkoušejte rozložit Cháčko do více dávek během dne, obvykle to pomůže..... Hrrrrrr na ně, na smradlavky ( teda mně ještě pořád voní - ale já odoláááám !!!)

Maimay

Ahoj Michale.Neodrazuj holky od Champixu.Je skvělej.Díky němu nekouřím.Bez něj bych to nikdy nedokázala.A to vím přesně.Zkoušela jsem přestat snad tisíckrát.Takže holky směle do toho.A tobě Míšo blahopřeju.

Jitka

ahojky, já chodím na plicní do nemocnice. a když jsem přišla za paní doktorku s prosbou o pomoc v boji proti kouření, tak mi řekla, že s pomocí champixu u ní přestalo kouřit 10 mužů - teď mne to právě zarazilo - že neřekla - třeba - a dvě ženy. Jenom muži. Já asi patřím, k těm, které to vzdávají, nebo co - po champixu je mi špatně, zle, deprese, plačtivá nálada, strašné, takže ho přestanu raději brát - a pak zase kouřím, je to taková houpačka. Včera mi kamarádky, které nekouří, řekly - tak to raději kuř než takové problémy.Ale já nechci, jenomže se v tom motám pořád dokola.

Greena

Ahoj JITKO, než to vzdáš, zkus si vychytat dávkování Champixu . Někomu se osvědčilo plnou dávku Champixu rozdělit do 4 dávek - vždy po půlce tabletky ( 1/2mg) - a hlavně NIKDY NA LAČNÝ ŽALUDEK!!!!! Lze doporučovanou dávku i snížit na polovinu - půlku tbl. ráno a půlku večer. Ty deprese a plačtivost může být absťák a nikoli účinek Champixu. Zkus to ještě - plíce ti za to stojí!!

No-One

Ahoj, Jitko, přidávám se ke Greeně, také to tipuji na prachobyčejný absťák, alespoň u mne se tak projevoval. Pokus se to vydržet nějakou dobu a rozlož si dávkování, já si ho třeba snížila po 14 dnech a bylo to lepší, stačilo mi 0,5 2 x denně. Držím ti palce, i všem ostatním statečným. Greeno, stále je u tebe pocit krásné ztráty? naposled když jsme o tom tady psaly nás sepsula Lusi.. už se pak neukázala a nám ten pocit zůstal.. taky mě to občas bere, raději si to nepřipouštím a dám kafe a pauzu. To je ten deficit těch pauziček na rozmyšlení, rozebrání, pokecání, uvolnění a vůbec.. Mé ráno dřív bylo, hygiena, kafe a nejméně hodinová inhalace nikotýnu - jinak jsem nefungovala. Dnes je to místo nikotýnu snídaně a jsem schopná během 30 minut fungovat na 100%. Ráno mi to tedy vůbec nechybí, vlastně mi to chybí jen někdy a tak nějak nekonkrétně.. jako něco není jak má být a já nejsem úplně spokojená... to je ten dopamin a s tím jsme prostě na roveň s feťáky. Chybí mi cukříček a já doufám, že to čas za čas smázne :-)) Moc tě zdravím.

Jitka

díky moc za podporu, zkusím si ty prášky rozpůlit, přece to jít musí. myslím, že jsem za ten život zvládla dost kritických situací, tak proč mi tahle zvládnout nejde? musí se to podařit. děkuji za pomoc a rady. jsem ráda, že tu je taková diskuze.

Monča

Ahoj všem,dneska zobu 12 den Champíček a zítra vstávám bez tý mršky smradlavý. Cigarety mám 2 poslední a jiný jsem dneska nekoupila. Mně totiž teď momentálně deptá, že kouřím a že to vlastně už nechci. Takže zítra se zase večer ozvu a poreferuju jakej byl skok. A jak jsi na tom Corrono? Jdeš do toho pozítří? Zatim páček a držte mi palce.

corrona

Ahojky, já doufám že to půjde...-) a když ne, tak zkusím později. Mám doma ještě krabičku. P.S. Držím všechny palce co mám...

Greena

Corrono a Mončo, tak dnes vám držím palce, určitě to dáte, protože CHCETE přestat......No-One, pocit ztráty se občas dostaví v momentech, kdy jsem se odměňovala cigárkem, ten blahý pocit uvolnění po zapálení si dodnes pamatuji. Teď jsem byla v Dolomitech na lehké pěší turistice, a vzpomněla jsem si na cigárko-vrcholovku...i na tom čerstvém vzduchu...děs, co..... Musíme to rozběhat, rozchodit...prostě chce to pohyb. Když nedáváme organismu dopamin, tak to zkusíme s endorfiny...... jen to počasí nám teď moc nepřeje, ale bude lííííp!!!!

coudy

Ahojky,zdravim vsechny nekuraky.Tak dnes mam za sebou prvni 3.mesice.Ne vzdy je to snadne,ale celkovy vysledek stoji za to.Champix stale beru(pulku tablety denne) a jeste mesic chci,tak vsem preji zdarny boj a novackum,kdyz jsem vydrzel ja,tak uz kazdy :o))).Preji krasny vonavy cervenec

Věra

Dobrý den všem tak jsem z toho tak trochu blázen..navštívila jsem poradnu pro odvykání kouření,dostala jsem recept na CH.Trvalo mi měsíc než jsem si recept vyzvedla,pořád jsem to odkládala..Lékař mi poradil určit si den D(nejlepší je prý 9.),dnes jsem u 6.dne a pořád kouřím..dnes jsem začala pocitovat mírnou nevolnost,cigareta mi jakoby nechutná,ale pořád ji do sebe cpu..Jakobych si říkala"co když to zafunguje"..A ted nějak tápu jak dál.Přestat onen 9.den,nebo to nechat až to přijde samo,jak jsem se dočetla v některých příspěvcích?Bojím se to lámat přes koleno,abych to opravdu dokázala..Nejsem si totiž ještě jista,že ten 9.den si jednoduše nezapálím.A mám se s tím prát,nebo počkat?Zároven jsem začala pocitovat tak trochu náladovost,dokonce mne dojala tato diskuze..A s premenstruačním syndromem to nemá nic společného:)Ale děkuji moc za tuto diskuzi,kterou už doufám nikdo nebude mazat,dodala mi zase trochu sebevědomí..Je mi 37 let,kouřím od 15 minimálně krabičku..Povede se mi to?:)

No-One

ahoj Věro, to je jak kdybych to napsala já před 7 měsíci... taky jsem to do sebe cpala pod tlakem ve stresu, že už se blíži 9 - 11 den.. no nechala jsem to bez dne D, nakonec mi 11 den kolem oběda došli cigára a tak jsem to zkusila, vyšlo to. Někomu si ten den určit pomůže, na mne to působilo naprosto opačně tak se tím netrap. Mě nešlo ani snižovat, to mě také stresovalo (kouřila jsem 25 let ke konci až 30 č.marlborek).. nakonec se ti to povede a jak na sebe budeš pyšná! Tak dej vědět jak si na tom a hodně štěstí.

věra

Jsem na tom tak,že tady pořád sedím,čumím do monitoru a čtu si ty pozitivní zprávy o tom co jste už dokázali..prachsprostě vám všem závidím:)

petr

Zdravím Vás tady ve spolek.Dobře se to tady poslouchá jak Vám Champix pomohl ja si ho dal jako poslední možnost přestat.Kouřím cca 22 let 30-40 denně ted jej beru 11 den a zdá se mi,že na tom něco bude.Přesto při plné dávce ráno i večer ještě musím aspon 3 dopoledne a 3 odpoledne.Chci se tedy zeptat je tu někdo kdo Champix při plné dávce třeba měsíc překouřil? díky a příjemný den

Věra

Petře jsi na tom o 4 dny a o 10 cigaret denně líp než já..

petr

díky Věro ale snad to zvládneme i mi ne?I když musím přiznat , že ani nedávná oprava pumpy mě moc nezastrašila.Řek jsem si , že aspoň kvůli mim prckům to ted musím vydržet.tak držím pěsti všem je dobré to zkoušet vždytˇnám to kouření stejně k ničemu není.Je to jen hnusný zlozvyk ne......

Monča

Ahojda všem a velká gratulace Coudymu, seš frajer !!! Takže fakt 2 den nekouřím a pro Věru, přestala jsem ještě o den dřív před dnem D. Prostě jsem si už nekoupila cigaqrety a zatím to funguje. První den jsem skoro prospala a dneska jsem se mohla strhnout na zahradě. Na cígo jsem si vzpomněla, když jsem si uvědomila, že bych si na chvilku mohla sednout a odpočinout si. Teď jsem si za odměnu dala šampíčko s melounem a užívám si pohůdku. Mám ještě dotaz na Coudyho, jak jsi to řešil na večírcích? Z tvých příspěvků ze začátku vím, že taky chodíš hodně do společnosti. Já z toho mám strach, protože přesně takhle jsem to porušila poprvé, vínečko, kamarádi a ... nakonec to cigáro. Teď jsem sama doma a je to jenom na mě, ale za 10 dní odjíždíme s partou na lodě a toho se bojím. Dík za radu. A co ty Corrono, vůbec jsi se neozvala jak se ti ty dva dny daří. Zdravím a fandím nám !

corrona

Ahojky, dnes mám 11 den na Champ. a i když mi to nechutná tak stále kouřím. Nevím jestli to zvládnu. Když si nezapálím, nejsem ani moc nervózní ale prostě si tu mršku smradlavou stejně dám. Ale někdo tady psal že přestal až 19 den, tak nevím...Jsi fakt dobrá, nevím jestli to dokážu a strrraaašně Ti závidím.

coudy

Ahojky vsem nekurakum.Dekuji Monco.Z chuti ve spolecnosti bojuju furt.Prvni dva mesice jsem nikam nechodil,ale myslim,ze je to jedno,tim jsem to pouze odalyl.Proste se stim musime naucit zit.Jak jsi psala,taky jsem prestaval vickrat a nevyslo to,ale ted mame obrovskou vyhodu,mame tuto diskusi a uz nejsme na to samy.Monco a jednu radu ti dam:JSI FAKT DOBRA,ZE NEKOURIS,BUD NA SEBE HRDA A KAZDA HODINA,KTEROU NEKOURIS TE PSYCHICKY POSILUJE,A POKUD BY SE NASEL NEKDO ,KDO TI NABIDNE CIGARETU,TAK NEZAPOMEN,ZE JE TO POUZE SLABOCH,KTERY NEDOKAZE TO CO TY :o))).Neboj se na vode to v klidku zvladnes.My vsichni tady ti verime :o)

nevěřící Tomáš

mluv za sebe ty tele...Já osobně tady nikomu nevěřím

No-One

Ahoj vši, no hlavně jestli věříš sobě Tomáši.. to je podstatné, ale nevím co je ti potom po ostatních, když ty nikomu nevěříš - chceš jen rejpat??.Nebo závidíš?? Hipi, asi si přestal brát Chmp moc brzy, nevím kolik si kouřil, ale já to brala alespoň 3 měsíce. Přibrala jsem také (za 6 měsíců 9 kg), ale už to mám dole, Chce to ale čas, než se metabol.srovná a 3 měsíce je ještě brzy, jen bych se snažila jíst 5 - 6 x denně a jen poloviční porce - minimum tuků a cukrů, dvě svačiny - zeleninu a ovoce, sacharidy dopoledne, bílkoviny odpoledne a poslední jídlo 2 h před spaním. Pít 3 l vody a trochu se hýbat. Taky si můžeš dát 1/2 h obědem a večeří lžičku vlákniny a pořádně zapít, pak toho nesníš tolik. S absťákem se poper, přece to nevzdáš, přejde to a po 1/2 roce budeš za vodou. Já mám za sebou 8 měsíců a taky se to někdy ještě objeví, ale jen jako že mi něco chybí, není to konkrétní a opravdu je to už vyjímečné.. to už přecházím k tomu smutku na duši,to se tu už probíralo, to prázdno se za čas vyplní a vlastně to je normální abstinenční příznak.. takže to opět chce čas. Jsme prostě takoví feťáci a tak se k tomu musíme i stavět. Prostě to ze začátku jde jen ze dne na den, ale já to mám za sebou také a je to opravdu stále lepší a lepší a nyní je to v cajku a jsem moc ráda, že jsem to dokázala. Kouřila jsem už víc jak 30 červ.marlbor denně.. prostě jsem byla závislá hrozně moc.. :-)

hipi

Díky za povzbuzení ! Je možná pravda, že jsem champix přestal brát moc brzy, teď akorát přemejšlím, jestli si nemám nechat napsat další balení... Poradí někdo ?? Kouřil jsem cca 26 let, cca30 denně. Krásný den všem dobrým lidem !

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Plánujete očkování proti žloutence?

24%
76%
Zatím hlasovalo 319 lidí

Mohlo by vás zajímat

Růst zoubků a průjem

Dobrý den, mám 8 měsíční miminko, rostou mu zoubky a má průjem. Co za homeopatika mohu použít?

Syndrom karpálního tunelu nejvíce postihuje ženy ve středním věku

Nepříjemné pocity a občasné brnění v zápěstí jsou prvním varovným signálem syndromu karpálního tunelu. Tento stav nejčastěji vzniká jako následek dlouhodobého přetěžování zápěstí a ruky – především se jedná o stereotypní práci, např. na počítači.

Podzimní únava může skrývat závažné onemocnění

Kratší dny, chlad a méně slunečního svitu bývají hlavními viníky podzimní únavy. Jenže pocity slabosti, bolesti hlavy a svalů či zvýšená teplota mohou signalizovat i závažnější onemocnění. Podobnými symptomy se může projevovat například klíšťová encefalitida, lymeská borelióza, chřipka nebo covid-19. Odborníci proto upozorňují, že přetrvávající únavu byste neměli podceňovat a je vhodné ji konzultovat s lékařem.

Třes rukou může mít mnoho příčin

Třes rukou může být spojen s neškodnými faktory, jako je únava nebo nervozita, může ale také signalizovat vážnější problémy, jako jsou neurologická onemocnění nebo poruchy štítné žlázy.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce