Mám obdobnou zkušenost s konopnou mastí a opravdu pomáhá jen omezenou dobu. Zdá se, že mnohem lepší je pupalkový olej. Také musím doporučit omytí naředěným kvasným octem v poměru co snesete. Trošku to pálí, ale pomáhá. Kdysi jsem odhodil všechny kortikoidy, začal s vegetariánstvím. Opravdu jsem bez těch léků vydržel pár let. Jen mýdlo s jelenem a ocet. Co jím maso, je to horší, proto hledám dál co by zabralo definitivně. Zatím tedy nejlepší kombinace pro mne je mýdlo nebo šampon na stresovou pokožku, ocet a pupalka. S pozdravem J.V. Litvínov
Je mi 21 let a AE mam od mala. Kolem 18ti se to zlepsilo, ale nyni se ekzem zase vratil a to zejmena na obličeji. Nejhorší je to kolem očí, kde mám tmavé fleky a pravé víčko už mám tak zvrásněné, jako stařena. Možná je to pouzíváním kortikoidů, mažu si hydrokortison, sice zabere, ale musela bych si ho mazat kazdý den. Celý obličej mě pořád svědí a nedá mi to se nepoškrábat. Ložiska mám dále kolem rtů, na tváři a na čele. Doktorka mě nyní předepsala francouzskou kosmetiku LA ROCHE -POSAY. Je to docela drahá zálezitost, tak se chci zeptat jestli s ní máte nekdo zkušenost, zda funguje a jestli mam do toho jít... Jinak ted poslednich 14 dní se mažu konopnou mastí. Po prvním namazání se mi ekzem výrazně zlepšil, ale za pár dní uz to moc nepomáhalo :( Na noc si ji ještě mažu, ale kolem těch očí to vubec nezabírá. Děkuji všem za odpověď

Přidat nový komentář