Inzerce https://www.lekarna.cz/maminka-a-pece-o-dite/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=maminka-a-pece-o-dite

závislost na Lexaurinu

Prostě jsem navštívila psychiatrickou ambulanci a řekla jsem jim na rovinu, že jsem závislá na Lexaurinu a jak dlouho a kolik ho beru. Řekli mi hned a bez diskuse termín nástupu na lůžkové oddělení psychiatrického oddělení s tím, že mě toho zbaví, že se nemusím bát, že to bude na 1 až 2 týdny. Doktor byl přísný a já jsem odešla z ordinace s brekem (člověku to dost podkopne sebevědomí, když ho tam pošlou, a rodina to nechápe…) Bylo mi ale tak špatně, že jsem neměla na vybranou. Nemocenskou mi potvrdila obvodní lékařka, takže v práci nebyl problém.V den mého nástupu mi lékař vysvětlil, že mám dvě možnosti, buď vysadit najednou a úplně a "přežít" abstinenční příznaky (prý mi z vysazení hrozily i epileptické záchvaty) s tím, že mě budou hlídat, aby se mi nic nestalo, anebo mi nasadí jiný lék (ze stejné skupiny léků), s postupným vysazováním. Zvolila jsem pro mě schůdnější cestu - druhou možnost. Brala jsem léky přesně podle instrukce lékaře (koňské dávky Rivotrilu s postupným vysazováním - šlo to hladce, bez jakýchkoliv vedlejších účinků, do několika týdnů jsem Rivotril vysadila úplně). Při vysazování jsem neměla vůbec žádné psychické ani fyzické příznaky. Dost jsem se tomu divila, protože po vysazení Lexaurinu mi bylo hrozně zle (kdo nezažil - nepochopí) . Na lůžkovém oddělení psychiatrického oddělení jsem byla necelý týden, pak jsem v pohodě nastoupila do práce. V průběhu léčby (i v době mé závislosti na Lexaurinu) jsem však brala několik měsíců antidepresiva Cipralex (léky proti úzkosti, které však nezaberou hned), i ty jsem po zlepšení stavu (a rozhodnutí lékaře) přestala brát. Přeji hodně sil všem, kteří se chtějí zbavit závislosti na benzodiazepinech - s pomocí kvalitního lékaře (psychiatra) a psychologa - JE TO MOŽNÉ !!! Taky mi v mé snaze pomohly odborné knihy Jána Praška, který se specializuje na úzkostné poruchy. DOPORUČUJI SI JE PŘEČÍST (lékař vám nikdy neřekne vše).

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Růžena

Beru Lexaurin 3 roky nevim 1/5 mám jaterní testy špatně Ato zánět nemohou to volat tyto léky .Jak se toho zbavit.Pomoct potřebuji odborného lékaře najít.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce

Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

2024_Magniflex_OrdinaceCZ_voucher_300x300_sleva.jpg

Anketní otázka

Necháváte si znaménka pravidelně kontrolovat u dermatologa?

40%
60%
Zatím hlasovalo 42 lidí

Mohlo by vás zajímat

Celiakie: Řada lidí o svém onemocnění neví, ale důsledky mohou být závažné

Na pátek 16. května letos připadá Mezinárodní den celiakie. Den je věnovaný více než 1 % světové populace, která žije s tímto autoimunitním onemocněním. Nicméně odborníci odhadují, že až 80 % případů zůstává neodhalených.

Tušíte, jaký máte krevní tlak?

Každý člověk by měl vědět, jaký má krevní tlak. Vysoký krevní tlak se totiž dlouho nemusí nijak projevovat. Přitom je rizikovým faktorem řady život ohrožujících onemocnění, a to nejen přímo souvisejících se srdcem a oběhovou soustavou. Proto je tak důležitá osvěta, kterou představuje i Světový den hypertenze. V roce 2006 ho vyhlásila Světová liga proti hypertenzi. Připadá na 17. května.

Jak probíhá schvalování lázní?

Aby mohla zdravotní pojišťovna pacientovi schválit pobyt v lázních, musí mu nejprve ošetřující lékař návrh na lázeňskou léčebně rehabilitační péči napsat, a to na základě posouzení jeho aktuálního zdravotního stavu a zhodnocení přínosů a rizik lázeňské péče.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce