ahoj, musím reagovat na tvůj článek, protože jsem v podobné situaci. Před 14 dny jsem dostala kašel, ten mě postupně přešel, ale zvětšily se mi uzliny za ušima, bolelo to, šla jsem k praktické doktorce, ta mě poslala na odběry, druhý den jsem tam byla znova, neboť jsem se pokryla po celém těle vyrážkou, doktorka mě poslala na krční, tam nic nenašly a tak jsem jela na infekční do nemocnice. Tam mi daly dithiaden a poslaly domů. Druhý den jsem tam byla ráno zase, protože jsem se nemohla postavit na nohy, jak mě bolely. Měla jsem je oteklé, ruce taky a bolel mě celý člověk. Z infekce jsem mazala na revmatologii, kde mě vyšetřil pan doktor a poté konstatoval podezření na lupus, což jsem slyšela prvně v životě. Nabrali mi spoustu krve, vybavili taškou kortikoidů a jiných léků a na pondělí mám hromadu vyšetření. Takže pátrám na internetu cože to ten lupus vlastně je a jsem celkem v depresi. Je mi 29, mám dvě malé děti a doteď jsem byla úplně zdravá. Přeju nám, aby to dobře dopadlo a oni se spletli. ahoj michala
Dobrý de Nyní prodělávám postupně samá vyšetření jelikož má moje nová kožní lékařka podezření na právě onu nemoc Lupus. Již půl roku jsem navštěvovala kožní protože se mi v obličeji v oblasti tváře a kolem nosu začali dělat malé červené šupinaté pupínky a svědilo mě čelo, které občas i sflekatilo do červena. Byla jsem diagnostikována na seberoickou dermatitidu, samé masti a vody a výsledky žádné. Za celou dobu jsem neměla alespon odběr krve či moči. Zhoršilo se mi to zhruba před měsícem a půl, s pupínku se udělalo ložisko v průměru 1cm s hnědožlutým propadlým vnitřkem, na sluníčko reagovalo pálivě až štípavým pocitem. Přešla jsem okamžitě k jiné kožní, ta okamžitě chtěla krev a moč, udělala stěry a nechala vzít vzorek kůže. Krev s močí dopadli tak nějak dobře, trochu snížený hormon štítný žlázy, železo a v moči trochu zánět ale na ten jsem ted brala anitbiotika. Výsledky z té kůže právě nic na 100% neprokázali ale je tam náznak "lupus" . Kožní chce udělat další vyšetření aby prokázala, že jde jen o kožní projev a ne o tuto nemoc v těle. Mám jít nyní na cévní vyšetř. pokud ani to ne tak plicní a revmatické. Vzala mi znovu krev na protilátky a další rozbor...na to cévní mě posílá asi proto, jelikož se mi i na noze udělali kolem nehtu (palec a vedle malíčku) červené flíčky někdy i nafialovělé, ty tam mám už delší dobu, nyní bych ale řekla že se ztrácí.Jsem z toho všeho docela zoufalá a doufám, že se tahle nemoc u mě neprojeví a nezjistí. Mám strach a nevím jak s tím bojovat, plet se mi pěkně hojí a skoro tam už nic nemám, přestala jsem taky užívat antikoncepci druhým měsícem a řekla bych že výsledek je taky znát . Žádný svědění na obličeji, fleky ani pupeny,,,zatim je to o.k. Mohl by mi tedy někdo poradit nebo spíš napsat o čem tato nemoc vlastně je a zda se s ní dá normálně žít ..nemám skoro vůbec žádnou představu. Díky a s pozdravem Petra

Přidat nový komentář