Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Aktivní pohyb namáhá kůži: dopřejte jí péči před i po

( Komerční prezentace | přečteno: 490x )

Sport a aktivní pohyb nás těší v každém věku. Radost z něj ale dokáže zkazit paradoxně naše vlastní kůže: když se zpotí a ještě o sebe nebo o oděv tře, mohou vznikat i dost rozsáhlá zarudlá místa, která nepříjemně pálí až bolí. Z pohybu se stane utrpení, místo sportování se pak věnujeme zklidňování nebo léčení.

NextForce, a.s.

Kůže je sice na přirozený pohyb zvyklá a přizpůsobuje se aktuálním potřebám, tlaku, tahu i zvýšené námaze. Ale někdy na ni klademe až moc vysoké nároky a dáváme jí pořádně zabrat. A tak při aktivním a opakovaném pohybu, kdy se tře kůže o kůži či o oděv, navíc při zvýšeném prokrvení a pocení, může docházet ke tvorbě mikrotraumat, zarudnutí, mokvání či opruzení. A když se přidají kvasinkové či bakteriální komplikace, je se sportem a pohybem vůbec skoro konec. A naše vlastní kůže nám signalizuje svěděním, pálením, pícháním a pocity místní bolesti, že má problém.

Takové pocity samozřejmě nejsou žádoucí, limitují nás v další aktivitě a znepříjemňují požitek z dobrého výkonu. Prostě nám na dost dlouho zkazí radost z pohybu.

Kůže je náš největší orgán

Kůže je největší orgán lidského těla, chrání ho, i když je někde silnější a jinde tenká. Proto právě ona dostává aktivním pohybem nejvíc zabrat, zdaleka víc než unavené svaly nebonamožené klouby a bolest zad.

Fakta o pokožce

  • je největším orgánem lidského těla. Z celkové hmotnosti člověka tvoří v průměru 5-10%, povrchem zaujímá téměř 2m2.
  • není stejná všude na těle – někde je hrubší, jinde velmi tenká, někde více ochlupená, jinde zcela bez chloupků, někde z ní vyrůstají nehty, jinde vlasy, někde se potí víc a jinde méně, někde cítíme každý dotek a jinde ne
  • neplní jen funkci „obalu“ organismu, je tím prvním, co nás na jednu stranu chrání před vnějším okolím, na druhou stranu je tím, co nás s ním spojuje.

Na každou kůži existuje řešení

Nabízíme pár rad, jak předejít bolesti namáhané kůže. Dopřejte jí:

leonardo1. Komfort

Vyberte si správné oblečení a obuv, dejte přednost kvalitním a prodyšným materiálům, zejména tam, kde přicházejí do přímého styku s pokožkou. Ideální jsou ty, které aktivně odvádějí pot a jejichž švy v pohybu nedřou exponovaná místa na kůži. Důležité je dbát na komfort zejména v podpaží, tříslech, hýždích, stehnech, ramenou a v záhybech kůže, na nohou pak zejména oblasti nártů a mezi prsty.

2. Ochranu

Při delším pobytu na slunci chraňte pokožku vhodným oděvem a pokrývkou hlavy, nezapomeňte ošetřit kůži kvalitními přípravky s ochranným UV faktorem.

Zitenax Active3. Péči PŘED i PO

Unikátní a novou možnost kvalitní ochrany pokožky před podrážděním, zarudnutím, opruzením a mikrotraumaty nabízí přípravek Zitenax Active®, který letos na jaře uvedla česká farmaceutická společnost NextForce. Zitenax® Active chrání pokožku profesionálních i rekreačních sportovců a aktivních lidí každého věku. Funguje PŘED i PO – jako ochránce kůže při aplikaci na ohrožená místa PŘED výkonem, i jako rychlá regenerace PO pohybovém výkonu.

Krémpasta ZITENAX® ACTIVE

Zitenax Active

  • Je vhodná pro sportovce a pohybově aktivní lidi.
  • Díky své konzistenci mezi krémem a jemnou lékárenskou pastou vydrží po rozetření na pokožce, tím může chránit a pečovat mnohem déle než běžné hydratační krémy.
  • Není mastná, dovoluje tedy pokožce dýchat.
  • Po umytí či sprše se bezezbytku a pohodlně smyje.
  • Je bezpečná pro kůži dětí i dospělých.

Zitenax Active koupíte v dobrých lékárnách nebo na www.lekarna.cz.

komerční sděleníZitenax_active_banner_350x250.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Kožní nemoci
Partner rubriky Kožní nemoci

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Atopický ekzém

Je chronické svědivé zánětlivé kožní onemocnění alergického původu, postihuje cca 10-15% populace. Jedná se o přehnanou reakci organismu, resp. imunitního sytému na zevní a vnitřní vlivy...

Lupénka

Lupénka, latinsky psoriasis, je chronické zánětlivé kožní onemocnění, postihující cca 2-3% středoevropské populace.

Rosacea (růžovka)

Projevuje se zpočátku prchavým, později trvalým zčervenáním s rozšířenými žilkami, dále pupínky až hnisavými puchýřky. V poslední fázi dochází ke zbytnění podkožní tkáně nosu ...

Svědění

Jedná se o nepříjemný kožní pocit, vznikající na základě zevních či vnitřních faktorů. Při hledání příčiny je třeba nejdříve konzultovat odborného kožního lékaře, včetně laboratorních vyšetření, pak eventuálně další odborníky.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce