Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Dají se v lékárně koupit antidepresiva bez předpisu?

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 5143x )

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda můžu v lékárně sehnat antidepresiva bez předpisu? Nebo lék, co by měl podobné účinky? Moc se mi nechce za doktorem, aby mi ty prášky předepsal, ze zkušeností vím, že né vždy se povede trefit na toho správného doktora co vás opravdu vyslechne a nevidí v tom jenom peníze.

Otázky a odpovědi
shutterstock.com

Odpověď

Antidepresiva nejsou volně prodejná, jsou vázaná na lékařský předpis. Nejblíže se jim podobají výtažky z třezalky, kde je potřeba dávat velký pozor na to, co k nim užíváte, aby nedocházelo ke snížení nebo zvýšení účinků jiných léčiv nebo doplňků stravy. Všechny kombinace léčiv s třezalkou je potřeba konzultovat s lékařem nebo lékárníkem. Využít můžete volně prodejné léky, (tedy i registrovaný Státním ústavem pro kontrolu léčiv), které obsahují rostlinné látky, které pomáhají při stresu, úzkosti či poruchách spánku. Pokud by nestačilo dodržovat režimová opatření (dostatek pohybu, zdravá a pestrá strava, dostatek spánku, odpočinku, méně stresu, nekouřit, nepřehánět to s pitím, mít osobní koníčky…) a některý z výše uvedených přípravků, bude dobré se ještě poradit s lékařem. V dnešní době je již velký výběr antidepresiv na lékařský předpis.

Na otázku odpovídali

lékárníci


Lékárnici z lékárny Prima v Chrudimi

Pokud i vy potřebujete poradit, pak stačí jednoduše vložit svůj dotaz do poradny Zeptejte se lékárníka na Ordinace.cz.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Úzkost a strach

Jedná se o jevy, které jsou vlastní každému člověku, samy o sobě mají ve své podstatě ochranný význam. Umožňují jedinci reagovat včas na hrozící nebezpečí, kterému může organismus čelit buď bojem a nebo útěkem. Proto ne každý takovýto příznak lze "psychiatrizovat", tzn. považovat jej za příznak duševní nemoci.

Kalendárium - Listopad

Nastává nám měsíc marného čekání na trochu slušné počasí, měsíc marného čekání na několik slunečních paprsků na zamračené obloze. Všichni víme, že kam nechodí slunce, tam chodí lékař.

Depresivní příznaky mohou předpovědět rozvoj Alzheimerovy nemoci

Příznaky deprese jsou pozorovány ve zvýšené míře u pacientů, u kterých se později projevila Alzeheimerova nemoc. To vede na základě výsledků populační studie k domněnce, že deprese může být preklinickou fází Alzheimerovy nemoci.

Deprese

Až deset procent obyvatel trpí depresemi, které se projevují smutkem, sklíčeností a ve výsledku i dušení bolestí.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce