Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Posílení imunity a ochrana našich buněk před předčasným stárnutím – Carnosine!

( Komerční prezentace | přečteno: 1041x )

Věděli jste, že každá svalová buňka ve vašem těle potřebuje carnosine?

Salutem Pharma s.r.o.
Z NABÍDKY LÉKÁRNA.CZ

Carnosine je 100% přírodní látka, která se přirozeně se vyskytuje v lidském organismu a jeho největší koncentrace se nachází ve svalech, srdci a mozkové kůře. Množství carnosinu v našem těle se rapidně zmenšuje po 30. roku života. To se dává také do přímé souvislosti s tím, proč se nám postupně zhruba do 70 let života snižuje celková hmotnost a účinnost svalů v průměru o 40 %. Užíváním carnosinu se obnovuje normální regulace buněčného cyklu. Zvýšená koncentrace Carnosinu výrazně snižuje normální rysy stárnutí (Holliday R, McFarland GA1). V lidském těle funguje jako takový „čistič“ buněk. Působí tak proti zpomalování fungování buněk a také umožňuje jejich lepší reprodukci. Tím neskutečně silně aktivuje náš celkový imunitní systém a slouží jako ochranný štít.

Nejnovější klinické studie (Feehan, J., 20212) přisuzují carnosinu také silné antivirové vlastnosti. Prokázalo se, že carnosine dokáže ovlivňovat působení virových proteinů, pomáhat zamezit vstupu virů přes receptory ACE2 a potlačovat virovou infekci. Působení carnosinu dokáže chránit horní cesty dýchací při virových onemocněních.

Pro svoje pozitivní účinky si užívání carnosinu chválí především 2 zdánlivě velmi odlišné skupiny lidí. První skupinou jsou senioři, u kterých carnosine velmi dobře působí proti stárnutí buněk. Důležitý je zejména jeho protizánětlivý účinek a celková podpora imunity. Carnosine také chrání mozkové buňky před poškozením a mnohé práce doporučují jeho užívání při autistických poruchách3 nebo při Alzheimerově nemoci4.

Druhou skupinou jsou vrcholoví a rekreační sportovci. Carnosine se užívá pro ochranu svalů před zraněním, zvyšuje jejich sílu, odolnost, vytrvalost a urychluje regeneraci. Zásadní je jeho vliv na účinné odbourávání kyseliny mléčné ze svalů, čímž prohlubuje výkon a oddaluje únavu. Doporučené dávky Carnosinu pro sportovce jsou pak násobně vyšší (zhruba 6-8 tbl. /den) než u seniorů (1-2 tbl. / den).

sportovci

Carnosine má speciální rys, který mu umožňuje regulovat buněčné a enzymatické procesy. Když jsou "vadné": tzn. když jsou příliš aktivní, potlačují je (regulace spouštění) a když nejsou dostatečně aktivní, aktivují je (regulace zvýšení). Vzhledem k tomu, že se jedná o zcela netoxický přírodní protein, znamená to, že lidé mohou užívat i vyšší množství carnosinu bez vedlejších účinků. Každé nevyužité množství se jednoduše vylučuje z těla močí a potem.

carnosineVelmi výhodné je kombinovat carnosine s dalšími látkami se silnou antioxidační aktivitou. Optimální je kombinace s koenzymem Q10, vitaminem E, karnitinem, ALA a resveratrolem. Právě takovou prověřenou kombinací je doplněk stravy Carnosine komplex od společnosti Salutem Pharma.

1 Holliday R, McFarland GA.: A role for carnosine in cellular maintenance., 2000 Jul, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10951103
2 Feehan J., de Corten M., Apostolopoulos V., de Courten B.:  Nutritional Interventions for COVID-19: A Role for Carnosine? 2021 Apr, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33925783/  
3 Abraham DA, Undela K, Narasimhan U, Rajanandh MG: Effect of L-Carnosine in children with autism spectrum disorders: a systematic review and meta-analysis of randomised controlled trials. 2021 Apr, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33704575/
4 Hipkiss AR: Could carnosine or related structures suppress Alzheimer's disease? 2007 May, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17522447/

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Aby vás imunita v zimě podržela

Stačí se v posledních dnech rozhlédnout kolem sebe. Lidí, kteří bez kapesníku nedají ani ránu, přibývá.

Imunitu nelze zvýšit polknutím pilulky

Hodně pijte, spěte, zamyslete se nad složením svého jídelníčku, choďte na procházky a vyhýbejte se nemocným.

Obranyschopnost těla nezlepší jen multivitamíny

Jak je možné, že někdo má pětkrát do roka rýmu a druhý neonemocní ani v době chřipkové epidemie?

Superodolná bakterie NDM-1 děsí

Poslední týdny a měsíce plní titulní stránky deníků zprávy o superbakterii. Tedy bakterii, která je odolná vůči velké většině známých užívaných antibiotik. Média přinášejí zprávy o počtu obětí této bakterie i katastrofické vize související s jejím přemnožením. Jde o bakterie nesoucí nově objevený gen NDM-1. Máme se jí bát?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce