Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Robotická chirurgie

( Komerční prezentace | přečteno: 525x )

Operační zákroky pomocí robotů se využívají v mnoha oborech medicíny – urologie, chirurgie, gynekologie, kardiologie a ORL. Lékařští roboti se úspěšně používají po celém světě, kdy většina zařízení se nachází ve Spojených státech a v Evropě. Hlavní výhodou robotů jako je Senhance System je jejich vysoká přesnost a omezení vedlejších účinků během zákroku.

shutterstock.com

Poznejte výhody robotické chirurgie

Navzdory své krátké historii v chirurgii již robotická chirurgická technologie prokázala své četné výhody, včetně vizualizace, vynikající obratnosti a přesnosti při minimálně invazivních zákrocích.

Rozvoj trhu robotické chirurgie je především odpovědí na výzvy, kterým čelí naše zdravotnické systémy, stejně jako v jiných vyspělých zemích: nepříznivé demografické změny, rostoucí zátěž související mj. se stárnutím společnosti a civilizačními chorobami motivující k využívání technologií zkracujících dobu hospitalizace a rekonvalescence. Stále více lidí trpí chronickými nemocemi, jako je rakovina a obezita.

Vývoj je podporován výhodami chirurgických robotů, které byly navíc odhaleny pandemií. Jedním z klíčových problémů je bezpečnost a omezení zapojení lůžkové infrastruktury, zejména v intenzivní péči. Výhody, které robotická chirurgie v tomto kontextu přináší, nelze přeceňovat. Patří mezi ně minimálně invazivní léčba, preciznost zákroku, nižší pooperační komplikace u pacientů, ale i nižší riziko infekce a krevní ztráty nebo výrazně kratší doba rekonvalescence. Existuje celá řada systémů pro robotickou chirurgii, například Senhance System - unikátní robotický systém využívaný pro digitální laparoskopickou chirurgii. S jeho pomocí jsou zákroky velmi precizní a co nejméně invazivní. Systém dokáže snímat aktivitu oka chirurga a umožňuje ovládání kamery bez použití rukou. Robot nabízí celou řadu nástrojů potřebných pro použití ve všeobecné chirurgii, urologii, gynekologii, pediatrii a hrudní chirurgii.

Dobře vyškolený personál je nezbytný

Pro organizátory zdravotní péče je deficit zdravotnického personálu čím dál bolestivější, stejně jako narůstající očekávání v oblasti zlepšování bezpečnosti a ergonomie zdravotnického personálu. Zavedení robotů do chirurgie umožňuje radikálně změnit model vzdělávání budoucích operátorů. Je třeba mít na paměti, že kvalita zákroku a bezpečnost pacienta jsou rozhodujícími faktory úspěchu robotické chirurgie. Chirurgické dovednosti také určují efektivitu práce v největší míře, stejně jako kvalitní vybavení pro chirurgii. Certifikace prováděná výrobci robotických systémů je pouze podmínkou, která vám umožní pracovat s těmito nástroji a není určující pro dosažení odpovídající úrovně lékařských dovedností. Školení nabízená výrobci se vztahuje pouze na vědomé a bezpečné používání systémů a nezahrnuje rozsah nezbytného lékařského školení a zkušeností požadovaných pro praxi chirurgie.

Aby bylo možné maximálně využít potenciál technologie, kterou tato moderní zdravotnická technika nabízí, je důležité opustit přesvědčení, že klíčovou otázkou pro dovednosti operujícího lékaře je certifikace pouze počtu provedených operací. Výzkumy ukazují, že nejlepším prediktorem bezpečnosti operace je skutečná dovednost operujícího chirurga.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Zalepené oči po ránu

Dobrý den. Když ráno vstávám tak si musím otevřít oči ručně jak je mám zalepené, často pořád slzím. Děkuji za odpověď

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce