Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Speciální klinická výživa ProSure zvyšuje šanci onkologických pacientů na kvalitní život

( Komerční prezentace | přečteno: 15104x )

Správná výživa je pro pacienty s nádorovým onemocněním stejně důležitá jako léčba nemoci. A platí pro ni totéž jako pro léčbu – je zapotřebí začít včas. Na podvýživu a z ní plynoucí zdravotní komplikace totiž umírá alarmujících až čtyřicet procent onkologických pacientů.

Abbott

Důležitost výživy u pacientů s onkologickými onemocněními prokazují klinické studie. Z těch také vyplývá, že až 75 procent onkologických pacientů je podvyživených již při stanovení diagnózy. Příčinou může být jak nádor, který je sám velice metabolicky aktivní, tak následně vedlejší účinky léčby - chirurgický zákrok, chemoterapie, radioterapie. Nežádoucí hubnutí je způsobeno především úbytkem svalů, tedy aktivní tělesné hmoty, což je velký rozdíl od hubnutí zdravého jedince, kde se primárně odbourává tuk. I proto je výsledkem hubnutí při nádorovém onemocnění celková slabost, která vede ke snížení odolnosti organismu vůči infekcím a může zkomplikovat podstupovanou léčbu či zpomalit rekonvalescenci.

Už pouhý pětiprocentní pokles tělesné hmotnosti může významně snížit odpověď na onkologickou léčbu a dobu přežití. Úbytek hmotnosti vyvolaný nádorem vede v konečném stádiu k tzv. nádorové kachexii, tedy patologickému zhubnutí. Proto je potřeba věnovat maximální pozornost  stavu výživy onkologického pacienta již od okamžiku stanovení diagnózy a pečlivě hodnotit jeho vývoj. Nezbytná je nejen informovat samotných pacientů, ale i jejich okolí, proč je sledování vývoje tělesné hmotnosti tak důležité. K tomu samozřejmě patří i rada, jak mohou zařazením speciální klinické výživy s imunomodulačním účinkem svůj nutriční stav zlepšovat. Pacienti sami často nemají energii ani chuť věnovat se své stravě, její význam podceňují. „Pro zlepšení stavu výživy při nádorovém onemocnění nestačí pouze zvyšovat příjem energie samotnou potravou – cesta tedy není začít jen „víc jíst“. To nemůže ovlivnit metabolické změny, které provázejí onkologické onemocnění. Prokazatelně ale pomáhá zařazení speciální enterální výživy určené pro onkologické pacienty,“ vysvětluje specializovaná nutriční terapeutka Jana Šternová. „Speciální výživa ProSure pro onkologické pacienty se liší od standardních výživových doplňků tím, že obsahuje vysoké množství omega-3 mastných kyselin (EPA) získaných z oleje hlubokomořských olejnatých ryb a vysoký obsah energie a kvalitních bílkovin. Jak potvrzují klinické studie, zařazení dvou balení klinické výživy navíc k běžné denní stravě vede ke zlepšení chuti k jídlu a příjmu potravy, nárůstu hmotnosti, napomáhá tvorbě svalů, zvýšení fyzické kondice a v konečném důsledku ke zlepšení kvality života,“ dodává Jana Šternová.

Právě na základě těchto poznatků vyvinula společnost Abbott speciální klinickou výživu  ProSure, která příznivě ovlivňuje imunitu – má imunomodulační efekt. Účinky této výživy jsou ověřeny klinickými studiemi. ProSure tlumí zánět způsobený nádorem a tím posiluje imunitu (obranyschopnost organismu), podporuje chuť k jídlu a růst tělesné hmotnosti, zvyšuje sílu a fyzickou aktivitu, zlepšuje kvalitu života. Nové internetové stránky www.prosure.cz poskytují informace pro pacienty a jejich blízké i lékaře týkající se výživy při nádorovém onemocnění. Můžete využít i možnost in individuální konzultace se specializovanou nutriční terapeutkou.

ProSure®

Speciální výživa pro pacienty s onkologickým onemocněním ProSureProSure je speciální enterální výživa s ověřeným imunomodulačním účinkem (upravuje odezvu imunity) pro onkologické pacienty. Má jedinečné složení; vysoký obsah energie, plnohodnotné bílkoviny, nízký obsah tuku, vlákninu, a především kyselinu EPA (omega 3 mastnou kyselinu eikosapentaenovou), která pozitivně ovlivňuje průběh onkologické léčby. Doporučuje se zařadit dvě balení ProSure denně k běžné stravě, aby byl zajištěn příjem 2,2 g EPA, do té doby, kdy pacientovi nehrozí nechtěné hubnutí. Výsledky jsou viditelné obvykle už po 3 týdnech. Více informací o správné výživě pro pacienty s onkologickým onemocněním naleznete na www.prosure.cz.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
F

Zaujimalo by ma ci Prosure vie na co sa stiepi sacharoza, ako sa travi fruktoza, s akym mnozstvom fruktozy sa dokaze pecen vysporiadat v 1 davke a za cely den... Lekari nutia Prosure aj pacientom s rakovinou pecene - to je asi pre silnejsie povahy ...

P

Chcem sa Vás opýtať v čom vidíte riziko práve u diagnózy, o ktorej píšete. Nie som lekár, som pacient, ktorý má o Prosure zaujem. Ďakujem pekne za odpoveď.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 2. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Karcinom tlustého střeva

Karcinomy tlustého střeva jsou zhoubné nádory vycházející z epitelu (vnitřní výstelky) střeva.

Přeceňujeme riziko pasivního kouření pro vznik rakoviny plic?

Podle anglických vědců je možná riziko pasivního kouření přeceňován. To ovšem neznamená, že je toto riziko nulové, tvrdí autor studie Dr. Copas. V předcházejících analýzách, které zahrnovali...

Hodgkinova choroba

Jde o relativně časté nádorové onemocnění, které postihuje mladé lidi mezi 25 - 35 lety a pak lidi po 55 roce. Naštěstí ho lze ve vysokém procentu zcela vyléčit.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce