Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Krohnova nemoc

Ahoj lidičky, je mi 23, na podzim diagnostikovaná Crohnova nemoc, pobyt střídavě ve špitále a doma. Teď jsem prošvihla zkoušky na VŠ....je mi z toho všeho mizerně. Najdu tady podporu? Jste na tom podobně? Postihuje to hlavně mladé, tak hledám zpřízněnou duši...

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Tomáš
1x

Elli, zkus si najít web crohn.cz je tam diskuse, asi je lepší tyhle specialitky probírat na specializovaných webech

Marjana

Taky jsem se dívala na ten web je tam psáno o biologický léčbě. Co je to?

Týna

Biologická léčba se dělá víc přípravkama, co já vim tak třeba Remicade, ale jsou i další. Všechno v podobný cenový relaci. Elli ale nezoufej Crohna se většinou podaří usadit normálníma přípravkama, doktoři s tím maj hodně zkušeností. Je jasný že ne každýmu všechno sedne stejně a stejně zabere, je třeba bejt trpělivej a najít si to svoje. Ale hodně lidiček s touhle nemocí ten život normálně žije. Asi hodně záleží na psychickym stavu a na podpoře okolí. Taky jestli ti sedí doktor, bere tě jako partnera....

Kobra

Léčíte se někdo biologickou v Budějicích? Kde se to tam dělá?

Radim

podívej se na web "bolestikloubu.cz" tam jsou seznamy pracovišť, kde se biologická léčba provádí. Já jsem z Liberce a tady je to taky, takže si říkám, že v ČB by nebyl důvod aby to nebylo.

Dave
1x

si trochu mimo misu bolesti kloubu dělaj na revmatologii, ne? Co by si tak počali s Króňákama?

Táňa

To máš sice celkem pravdu ale nejsou tam jenom tyhle pracoviště, nekterý dělaj všechno možný. Asi by bylo nelogický kdyby se ta biologická léčba dělala všude možně, musí bejt celkem slušně vybavený.

Pavelková

Promiňte asi je to hloupý dotaz. Syn trpí nemocí Morbus Crohn, poslední tři roky hodně zameškal ze školy (chodil na průmyslovku), vlastně ještě chodí ale má spoustu zameškaných hodin. Nikdy jsem o této možnosti léčby neslyšela. Pokud bych chtěla synovi umožnit tento způsob léčby, mám se ohlásit přímo na některém z uvedených pracovišť?

Radim

Paní Pavelková, možnost podávání Remicade musí zvážit nejdříve odborný lékař ke kterému Váš syn chodí a dále ještě se mu dělají testy, jestli je pro něj tento způsob léčby vhodný. Určitě bych se na Vašem místě informoval co nejvíce. A jestli můžu poradit z vlastní zkušenosti, pokuste se ho přimět alespoň k externímu studiu, škola mu určitě vyjde vstříc. Moje nemoc propukla až ke konci vysoké školy, takže jsem se skutečně snažil, abych školu dokončil. Ale dovedu si představit že pro mladého člověka tato zkušenost může být velice depresivní.

Katuše

Ahoj všem. Právě dneska jsem si od doktorky vyslechla že mám Crohnova nemoc. Zjišťuju co to vlasntě obnáší, jak postupovat kromě braní prášků, aby jsem si to ještě nezhoršovala.

Kaťuša

Ahoj, to jsi moc hodná. Prosím tě jaký jsou vyhlídky s léčením? Je to vyléčitělný?

Bíbka

Nu.... vyléčitelný prozatím zřejmě ne. V minulosti se s tím dost experimentovalo, máš docela štěstí, že jsi s tou nemocí přišla do doby, kdy se víc nasazuje biologická léčba (já chodím na Remicade, ale jsou i jiný). To je sice účinný, ale dávají to jenom těm beznadějným případům. Ale třeba se to změní a budou tak léčit i nováčky.

Kryštof

Dámy. Taky chodím na remicade. A musím opravit - ono zřejmě nedojde k úplnýmu vyléčení, jenom k dlouhodobýmu "uspání" nemoce. Takže se prostě neprojevuje. Ale já osobně jsem vděčný i za to, už jsem neměl energii do života.

Jiří

Zdravím, tak i já se dnes dozvěděl, že mám Crohnovu nemoc. V pondělí mám jít ještě na enteroklýzu jak na tom jsem. Zatím z toho mám smíšené pocity. Nevím co mě čeká a nemine :(

lump

prosim Vas,ja nejsem nemocen,,ale mam nemocnou pritelkyni,,muzete nam poradit..jak ma mit zivot,,co jist ci pit??je uz nemocna vicjak 15let,,Nemoc se zhorsila,,zalezi mi na ni..dekuji

plumeria

Máte-li zájem mohu Vám dát telefon na lékaře který by mohl poradit jak na nemoc léčit přírodními produkty záleží jen na Vás napište když tak mail.

lump

Ahoj,,,Reaguji na vasi reakci,,ale muzu rict ,ze tuto nemoc ma uz 17let,,brala leky,,,ted se stav prihorsil,,nebot leky uz nemuze brat..Byla ted na na umele vyzive,ci jak to rict,,uz se semnou nechce bavit,,atd,,nervy....Chodi k lekari ...muj mejl,,,,[email protected] ekuji..

Pavlína

Dobrý den pokud bych vám mohla poradit vyzkoušejte bylinný sirup. Který obsahuje 26 bylin mě osbně moc pomohl pokud byste ho chteli vyzkoušet nebo měli zájem pište na email [email protected] ráda vám pomohu je i na další onemocnění.

Bidunka
1x

Dobrý den, chtěla bych se s vámi podělit o můj příběh. Netrpěla jsem Crohnovou chorobou, ale zjistili mi Ulcerózní kolitidu (idiopatická proktokolitida). Je to chronické onemocnění střevní sliznice, které začíná obvykle postižením konečníku a omezuje se "pouze" na tlusté střevo. Takže toto onemocnění není tak vážné jako Crohnova choroba, ale dle lékařů bych s ní měla bojovat celý život. A to v podobě diet, omezování se, měsíčních vyšetření, opakované podstupování kolonoskopického vyšetření, braní nekonečného množství léků, apod., Říkala jsem si, že takhle skončit nechci. A to nepočítám těch peněz, které jsem nechávala v lékárnách. Začala jsem se zajímat o přírodní produkty, protože, když jsem si přečetla nežádoucí účinky všech těch "léků", tak bych si během krátké doby oddělala své tělo zase někde jinde. Sice jsem léčila prvotní problém, ale v těle, skrytě se mi utvářely druhotné problémy, které by vylezly na povrch, a to jsem nechtěla.... Když jsem se více a více informovala o přírodních produktech a bylinkách, zjistila jsem, že jsou to produkty bez chemie a nežádoucích účinků, a hlavně, slyšela jsem na to mnoho pozitivních ohlasů, a to vše pro mě bylo rozhodující... našla jsem produkty, které mě během 2,5 měsíce dostaly do normálu. Když jsem šla na předposlední gastro vyšetření, nestačila jsem se divit. Krevní obraz se mi vracel do původních hodnot, Moje CRP hodnoty, (dříve 135, což byla hrůza) klesly na 26, léky mi snížily na polovinu a při poslední návštěvě mi je odebraly úplně s tím, že mi nic není, krev už v pořádku, ale že si mám pro jistotu za čtvrt roku přijít na znova odebrat krev. Když jsem si volala pro výsledky, sestřička mi řekla, že semnou ukončují lékařské návštěvy. Takže na bylinky nedám dopustit. Pokud budete chtít informace o těchto produktech. Ráda Vás informuji přes mailí[email protected]. S přáním hezkého dne, hodně zdraví a pevných nervů Eva Švábová

kačka

ahoj,já stímhle mám taky problémy a bojím se co škola,protože i když beru milion prášků tak mám strašný křeče takže ve škole se už dlouho nebyla a bude líto jestly budu muset opakovat ročník...nemám tu chorobu moc dlouho tak nevím,dá se to nějak ještě zlepšit něco jíst,nějaké bylinky...pořád hubnu,nechutenství nevim co dělat poradte

kačka

tady je můj email:[email protected] prosim napište někdo

Domča007

Ahoj můj táta má cruhnovu nemoc je z oho vyřízenej a ptá se jestli se to dá vyléčit a nebo jestli se může objevyt rakovina?

Dědek

bude za touto nemocí asi některá chlamydie, zkusil bych bylinky, pupavu bezlodyžnou, lichořeřišnici a další

morbus-k50

Dobrý den, chtěli bychom poprosit všechny, kteří trpí Crohnovou nemocí a jsou ochotni se podělit o své zkušenosti s tímto onemocněním, aby vyplnili následující dotazník. Děkujeme. http://morbus-crohn-anketa.vyplnto.cz/

Pavel

Příspěvek byl odstraněn administrátorem diskuse z důvodu porušení Pravidel diskuse Ordinace.cz.

morbus-k50

Předběžný dotazník č.2 Dobrý den, prosíme pacienty s Crohnovou chorobou o vyplnění následujícího dotazníku - http://morbus-crohn-predbezny-dotan.vyplnto.cz/ Dotazník je anonymní a výsledky vám na požádání přepošleme.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce