Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Obsedantní porucha

Dobrý den, zajímaly by mě vaše zkušenosti s obsedantní poruchou a zdali se někomu podařilo úplně se nepříjemných myšlenek zbavit. Já se léčím už rok a půl, beru Remood 40mg a Risperdal 1mg, rok jsem chodila na psychoterapii, která mi dost pomohla. Konkrétně jsem trpěla představami a strachy, že ubodám nožem svého přítele, popř. že skočím bezdůvodně pod vlak nebo z okna. Nyní mám své stavy pod kontrolou, i když jsem se jich ještě zcela nezbavila, ale alespoń už nemám problém s krájením chleba. Ale zato mě chytá panický pocit v mhd.Těm, kdo něčím podobným prochází doporučuji navštívit odborníka, moc mi to pomohlo. Hlavně si nemyslete, že jste se zbláznili a snažte se najít na životě to pěkné. Taky mi docela pomohla knížka Obsedantně kompulzivní porucha od Praška. Doporučuju...Držte se. Pa

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
zahy
3x

Dobry den mě bude teprve 19 let a už trpím OCP. Když myslim na někoho na koho nemam moc dobre myšlenky (vzpominky) musim si ji třeba umyt ruce, nebo když vychazím z domu musim jit jedine pravou nohou mam spousty myšlenek které se mi vracejí (nepříjemné).Je to porucha která mi prakticky zabranuje žít štastný život a pokouším se jí zbavit tím že na to myslim a schválně to porušuji ( neumyji si ruce atd) Můžete mi nějak pomoc? Nechci brát prášky nebo chodit na nějakou léčbu at se to nedozvědí mí blízcí že tím trpím chci se s tim vypořádat sám

Claire
3x

Bohužel s těmito stavy taky musím bojovat, je to velice nepříjemné a otravuje to život...:-((( Ale člověk aspoň vidí, že není sám, že není nějakej cvok či co, ale jde prostě o nemoc, kterou trpí víc lidí.. vyhledat lékaře je určitě na místě Držte se!

dodo
3x

Tak to přesně sedí. Mám také problémy v mnoha záležitostech. Například, když pračka vypustí prací vodu tak okamžitě splachuji vanu sprchou, aby se "agresivní" prášek na praní obsažený v té vodě neodpařoval do místnosti a nebyl cítit po půlce bytu. Nebo třeba, když si umyji ruce, tak nevím po 5 minutách jestli jsem si je pořádně opláchnul od mýdla tudíš si je jdu znova oplachovat. Další věc: příjdu ze školy a myji si ruce 2x a v případě, že jsem se držel v dopravním prostředku přidržovadla tak i 3x. Ale já si uvědomuji, že je to neopodstatněné, ale v případě, že toto neudělám nemůžu se soustředit na nic jiného. No alespoň že je nás víc i když každý má jiné "rituály".

sim
2x

Dobrý den, vidím, že vaše diskuze je starší, ale ráda bych se s Vámi pobavila prostřednictvím e-mailu, mám podobné potíže, napište mi prosím.

neznama
1x

Dobry den...touto poruchou trpim asi od 6 tridy, tato nrmoc me natolik ovladla ze je to soucastni meho zivora, bojim se budoucnosti...budu zit normalni zivot? Jak to dopadne? Mam vic orazek ktere si kladu, kazdy den mam vtirave myslenky, bojim se o svoji rodinu...bojim se spiny...tak moc se tim trapim, ale nikdo to nevi, bojim se ..prijde mi to trapne...a bojim se ze sve rodine ublizim...bojim se ze to bude horis...a horsi to je, tak moc si preji zit normalni zivot jako ostatni....je to ve me, a ja se nicim! Ale nebojte se...vyhledejte pomoc...jen ja na to zatim nemam odvahu.

N
1x

Dobry den, určitě vyhledejte pomoc než vám to přeroste přes hlavu. Já trpím agresivníma a jinýma odpudivíma myšlenkama spoustu let a natolik jsem jim podlehl, že už s nich nemám ani moc úzkosti ale stále jsou se mnou. Nevím zda budu schopný ještě normálně žít. Jestli cítíte, že se z toho sám/a nedostanete, tak určitě jděte za odborníkem. Držte se.

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce