Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

ALOE VERA zázračná rostlina?

Rád bych touto cestou rozvýřil diskusi nad tématem Aloe Vera jako rostliny , která má hojivé účinky. Máte , prosím, někdo pozitivní či negativní zkušenosti s jejím léčebným použitím?

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Odpovědi
Víta
1x

Nevím, jestli to je zázračná rostlina, ale určitě léčí. Moje babička měla na okně vždy několik bohatě rozkošatělých rostlin aloe (a nádherné mučenky). Když jsem si způsobil drobné poranění nebo se spálil, uřízla list aloe, žiletkou podélně rozpůlila a přiložila dužinou na zranění. Příjemně to chladilo. Vzpomněl jsem si na to, když mi nedávno praskla nad umyvadlem žárovka. Já blbec chtěl pokračovat v holení, popadl objímku (abych jí vyšrouboval) a spálil se o rozžhavený kov a ještě dostal elektrošok 220 do prstů. Na délku ukazováku a přes půlku palce se okamžitě objevil červený pruh, který začal bělat a proměňovat se v puchýř. Při vzpomínce na babiččinu léčbu jsem mírně zdevastoval aloe na okně. Manželka sice tvrdí, že rozumný člověk by si vybral některý méně nápadný list, pokud možno odspodu, ale já jednal v krajní nouzi. Večer jsem žádný puchýř neměl; možná i dříve, ale nechtěl jsem se pod náplast s aloe dívat. To, co při ošetřování vypadalo jako řezná rána žhavým drátem lemovaná puchýřem, mělo večer vzhled jako šlehnutí prutem... A hlavně to skoro nebolelo! Jako zázrak mi to nepříjde - ale pomáhá hodně!

stana
2x

tak to je ono aloe leci jiy tisice let a dnes je moyno koupit sprey z aloe a ten by mel byt v kazde domacnosti mohu poradit kde jej sehnat [email protected]

Jitka
1x

Spray z aloe se dá koupit v lékárně

martin
1x

Já mám zkušenosti s velice chutným sladkým koncentrátem. Je to 70% koncentrát, který se dá opravdu označit jak o všelék. Denní dávka se užívá 3/4 lžíce v 1 dl vody nebo přímo. Umí si v těle najít záněty a velmi efektivně je léčit. Je to silná prevence proti chřipkovým onemocněním ap. Má i vnější účinky např. na popáleniny,kdy se nedělají puchýře. Na řezné rány. Dokonce proti třepení vlasů a kolegyně si ním vyléčila atopický ekzém na předloktí. Je velmi chutný nápoj, který má jemné ananasové aroma. Pokud chcete ještě vědět nějaké podrobnosti tak pište na mail [email protected]

Hynek

Je pravda že léčí,ale nejsilnější účinky má GEL ... nepleťme si GEL a vyrobek z GELU - je vtom podtstný rozdíl ......... koukněte na stránky www.aloeveragel.ic.cz [email protected]

Misha
1x

Aloe byla vždy naší domácí rostlinou - vzpomínám, že ji pěstovala moje babička. Já ji mám z tradice také, ale nikdy jsem ji jako léčivku nepoužila, vždy jsem dávala přednost přípravkům z lékárny. Až nedávno jsem se hodně nepříjemně spálila o rozžhavenou mřížku ze sporáku - a protože jsem nic jiného po ruce neměla, v krajním zoufalství jsem si na velmi bolestivou ránu přiložila rozříznutý list naší stařičké Aloe , přelepila náplastí a přemýšlela, jak s tou bolestí budu v noci spát ... Ani ne za hodinu už jsem o bolesti nevěděla, ale náplast s listem jsem tam nechala asi 24 hodin, Byla jsem zvědavá, co uvidím, až to sundám - nebyl tam ani puchýř ! Jen taková méně citlivá horní vrstva kůže, která se teď, po dvou týdnech odloupla. Naprostá bomba ! je to stokrát lepší než všechny mastičky.

marie

Při štipani dřivi jsem si sekerkou poranila prst . Na radu kamaradky jsem si take na ranu přiložila rozřiznuty list Aloe . I ja musim řict, že je to naprosta bomba .Za jediny den prst teměř neboli a rana je pěkně zatažena . Prostě nadhera .

Frantiska

Pěstujeme doma aloe vera už několik let a je výborná na všechny poranění a jizvy.

Patricie

Dobrý den, kde najdu informace o pěstování? A nevíte jaké přípravky jsou nejlepší na pleť?

Gabinka
1x

Dobrý den, pravidelně piji extrakt,ale potřebovala bych poradit nějaké přípravky na plet? Nevíte někdo?

Klarka

Dobrý den, ten extrakt je super a ještě šampony

Malinka
2x

Dobrý den, je možné si mastičky u aloe vyrobit úplně sama?

Anna
1x

Dobrý den, aloe vera mě pomohlo při hubnutí, piji to každý den a jsem spokojená, že se hezky vyčistím.

Janina

Vyrábí se z ní i lubrikační gely?

Jana

Určitě ano, používám ji hodně na ekzem.

Jarka

Myslíte, že se dá sehnat nějaký lubrikační gel přímo z aloe vera? Díky za tip

Přidat nový komentář

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce