Inzerce https://www.lekarna.cz/potraviny-pro-zdravi/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=potraviny-pro-zdravi

Aktivní maminka online – týden čtvrtý: Pryč ze zajetých kolejí (aspoň občas)

( | přečteno: 4437x )

Klára - Aktivní maminka online - má za sebou hektický, ale hezký týden: její syn Vítek začal chodit a celá její rodina strávila víkend u kamarádů. I se svou únavou začala něco dělat: bere pravidelně koenzym Q10 a probiotika, aby se kromě únavy zbavila i svých problémů se zažíváním a mohla se plně věnovat svým dětem i práci.

Kdo jsem a co je projekt „Aktivní maminka online“, čtete v prvním blogu.

Uplynulý týden byl senzační: ne, že bych přestala být jak mávnutím kouzelného proutku v jednom kole, pořád ještě usínám po obědě uprostřed druhého odstavce pohádky, kterou s Emou čteme po obědě, ale jsou věci, které všechno vynahradí. Vítek totiž chodí! Tedy udělá pět, deset kroků, ale stejně… Ještě nedávno to vypadalo, že bude používat k přesouvání výhradně kolena a všichni jsme kroutili hlavou, proč se nepostaví a nechodí normálně (starší Ema totiž chodila na 10. měsíci, ale vím, že se nesmí srovnávat), vždyť bude mít za chvíli kolínka úplně odřená. A ve 14 měsících už by mohl, ne? Ale zdá se, že Vítek nejdřív všechno důkladně promyslí, než se do něčeho pustí, nebude takový spontánní živel jako Ema.

Ilustrační foto: Michal Protivanský

Mám radost, že je zrovna jaro a budeme moct spolu právě teď chodit na několikahodinové procházky, kdy sice ujdeme sto metrů, ale zase prozkoumáme každý kamínek, kytku, žížalu i jiné chutné záležitosti. Naučila jsem se v takových „výletech“ najít kouzlo už s Emou. Pár hodin opravdu nikam nespěchat…

K únavě, která je ústředním bodem projektu: deset dnů beru denně (vynechala jsem jen jednou, od té doby mám nastavený v mobilu budík) doplněk Femibion Energetic Mum, kde jsou probiotika, která mi evidentně chybí, a koenzym Q10, železo a vitamíny, které fungují proti únavě. Ještě těžko soudit, jak přispívá k tomu, že je mi líp a u nás doma je teď růžově, rozhodně víc než před Velikonocemi. Výsledek by se měl podle odborníků projevit za dva týdny. Určitě k tomu přispěla i ten úžasný Vítkův pokrok a taky fakt, že se nám tenhle víkend podařilo na tři dny odjet ke kamarádům (I když to balení na cesty dětí, psa, muže… je pro mě moční můra. :-)). Sice jsem tam za dětmi běhala víc než doma, ale jen vypadnout na chvíli ze zajetých kolejí mi udělalo moc dobře.

Ale až budu psát příští blog, už bude jasné, jestli je i Femibion pro mne dobrým společníkem. Neberete ho někdo už delší dobu? Bylo by prima mít nějaké srovnání, více názorů a vlastních autentických zkušeností. Za jakýkoli postřeh budu vděčná, pište do diskuse, která se hezky rozjela a kde je vidět, jak jsme na tom stejně nebo podobně :-).

Klára, Jihlava, 1. 5. 2011

 

O řešení únavy jsme v úterý 19. dubna na Ordinaci.cz online diskutovali s nutričním poradcem Mgr. Pavlem Suchánkem. Záznam chatu s praktickými radami, jak na únavu a stres, najdete zde.


.................... Komerční sdělení ....................

Femibion® Energetic Mum je speciálně vyvinutý pro doplnění energie každé moderní maminky. Podporuje vitalitu a imunitu.

 


Diskusní fórum k projektu "Aktivní maminka online" najdete zde.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce