Inzerce https://www.lekarna.cz/potraviny-pro-zdravi/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=potraviny-pro-zdravi

Aktivní maminka online – týden druhý: mám práci, ale i rozhozený žaludek

( | přečteno: 5284x )

Klára je maminka dvou malých dětí, má úžasnou rodinu i práci, jen nestíhá a je hodně unavená. Zapojila se do projektu "Aktivní maminka online" a společně s vámi a odborníky hledá odpověď na otázku, jak být báječnou akční maminkou a přitom si nenechat kazit únavou ty nejhezčí dny ve svém životě.

Kdo jsem a co je projekt „Aktivní maminka online“, čtete v prvním blogu.

Ilustrační foto: Michal Protivanský

Uplynulý týden byl ve znamení dramatických rozhodnutí – kývla jsem na nabídnutou práci, měla by mi zabrat, odhaduju, tak 8-10 hodin týdně, to bych snad mohla po večerech a o víkendech zvládnout. S majitelem firmy, pro kterou to účetnictví budu dělat, se naštěstí už dlouho známe, takže si vyjdeme vstříc a vím, že spolupráce s ním bude v pohodě.

Dramatická je bohužel i situace mojí kamarádky, která se rozvádí a stěhuje se od svého muže.  (To jsou prostě situace, které neumím zvládnout – jak se jako chovat, když lidi, s kterými se dlouho kamarádíte, se najednou rozcházejí a vy dál nemůžete mít oba a tvářit se, že se nic neděje, ale jste tlačeni k tomu si vybrat… Brrr.) Tak se snažíme hlídat jejich děti, pomoct odvézt kamarádčiny věci k rodičům a hlavně tam nedělat „soudce“, protože je mi jasné, že by se to obrátilo proti nám.

Vždycky si říkám, že jen ještě chvilku ten frmol vydržím, pak se všechno zklidní a já se budu moct nadechnout a trochu si odpočinou a stejně vždycky něco podobného objeví. Máte to taky tak?

Horší je, že to poslední dobou odnáším břichaboly, někdy jsem nafouklá jak balón a o některých dalších zažívacích problémech je mi až žinantní psát. A to jsem do nedávna mohla sníst cokoli (bohužel i v jakémkoli množství :-)). Když o tom píšu, vybaví se mi reklama na jeden nejmenovaný jogurt a část zelené břišní tanečnice: Jak by to nejspíš bylo jednoduché, kdybych měla ráda jogurty, ale nemám. Dostanu ho do sebe tak jednou za měsíc. Je jasné, že si za to můžu sama: jak nic nestíhám a jsem pořád taková vybzikaná, to tam je moje fungující bezchybné trávení. Jenže s tím režimem, kdy jsem si nestačila sníst jídlo, než vystydlo, ani nepamatuju, nebo ho jím na třikrát, nebo vůbec a doháním to po nocích čokoládou, se není čemu divit.

Proto nepokrytě využívám projektu Aktivní maminka a ptám se vás, čtenářek, i odborníka, který zasedne dnes, v úterý 19. dubna, k chatu:

  • Co mi může pomoct srovnat zažívání (i když budu trochu flinkat životosprávu a opravdu nemám ráda jogurty)?
  • Zjistila jsem, že je mi zle po brokolici – asi žlučník (na ten všechno vžycky sváděla a moje maminka J). A já ji mám tak ráda a po to, co se dělo po nedávné brokolici s holanskou omáčkou si teď rozhodně dlouho žádnou brokolici, ale pro jistotu ani květák a kedlubny nedám. Kdy mám teď vzít železo, kterým jsem se díky ní zásobovala? Navíc už jsem měla problémy s chudokrevností - jednou mě poslali z dárcovského odběru domů, ať se tam neukazuju dřív než za rok. Čím tuhle zeleninu nahradit?
  • Neexistují náhodou nějaké látky v potravinách (vyjma kofeinu, na kterém jsem trapně závislá), které by mi pomohly překonat únavu?
  • Může být moje porouchané zažívání a únava způsobené nedostatkem nějakých vitamínů nebo jiných nezbytných látek?

Klára, Jihlava, 18. 4. 2011

Diskusní fórum k projektu "Aktivní maminka online" najdete zde.

 

O řešení únavy jsme v úterý 19. dubna na Ordinaci.cz online diskutovali s nutričním poradcem Mgr. Pavlem Suchánkem. Záznam chatu s praktickými radami, jak na únavu a stres, najdete zde.


.................... Komerční sdělení ....................

Femibion® Energetic Mum je speciálně vyvinutý pro doplnění energie každé moderní maminky. Podporuje vitalitu a imunitu.
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce