Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Aktivní pohyb namáhá kůži: dopřejte jí péči před i po

( Komerční prezentace | přečteno: 489x )

Sport a aktivní pohyb nás těší v každém věku. Radost z něj ale dokáže zkazit paradoxně naše vlastní kůže: když se zpotí a ještě o sebe nebo o oděv tře, mohou vznikat i dost rozsáhlá zarudlá místa, která nepříjemně pálí až bolí. Z pohybu se stane utrpení, místo sportování se pak věnujeme zklidňování nebo léčení.

NextForce, a.s.

Kůže je sice na přirozený pohyb zvyklá a přizpůsobuje se aktuálním potřebám, tlaku, tahu i zvýšené námaze. Ale někdy na ni klademe až moc vysoké nároky a dáváme jí pořádně zabrat. A tak při aktivním a opakovaném pohybu, kdy se tře kůže o kůži či o oděv, navíc při zvýšeném prokrvení a pocení, může docházet ke tvorbě mikrotraumat, zarudnutí, mokvání či opruzení. A když se přidají kvasinkové či bakteriální komplikace, je se sportem a pohybem vůbec skoro konec. A naše vlastní kůže nám signalizuje svěděním, pálením, pícháním a pocity místní bolesti, že má problém.

Takové pocity samozřejmě nejsou žádoucí, limitují nás v další aktivitě a znepříjemňují požitek z dobrého výkonu. Prostě nám na dost dlouho zkazí radost z pohybu.

Kůže je náš největší orgán

Kůže je největší orgán lidského těla, chrání ho, i když je někde silnější a jinde tenká. Proto právě ona dostává aktivním pohybem nejvíc zabrat, zdaleka víc než unavené svaly nebonamožené klouby a bolest zad.

Fakta o pokožce

  • je největším orgánem lidského těla. Z celkové hmotnosti člověka tvoří v průměru 5-10%, povrchem zaujímá téměř 2m2.
  • není stejná všude na těle – někde je hrubší, jinde velmi tenká, někde více ochlupená, jinde zcela bez chloupků, někde z ní vyrůstají nehty, jinde vlasy, někde se potí víc a jinde méně, někde cítíme každý dotek a jinde ne
  • neplní jen funkci „obalu“ organismu, je tím prvním, co nás na jednu stranu chrání před vnějším okolím, na druhou stranu je tím, co nás s ním spojuje.

Na každou kůži existuje řešení

Nabízíme pár rad, jak předejít bolesti namáhané kůže. Dopřejte jí:

leonardo1. Komfort

Vyberte si správné oblečení a obuv, dejte přednost kvalitním a prodyšným materiálům, zejména tam, kde přicházejí do přímého styku s pokožkou. Ideální jsou ty, které aktivně odvádějí pot a jejichž švy v pohybu nedřou exponovaná místa na kůži. Důležité je dbát na komfort zejména v podpaží, tříslech, hýždích, stehnech, ramenou a v záhybech kůže, na nohou pak zejména oblasti nártů a mezi prsty.

2. Ochranu

Při delším pobytu na slunci chraňte pokožku vhodným oděvem a pokrývkou hlavy, nezapomeňte ošetřit kůži kvalitními přípravky s ochranným UV faktorem.

Zitenax Active3. Péči PŘED i PO

Unikátní a novou možnost kvalitní ochrany pokožky před podrážděním, zarudnutím, opruzením a mikrotraumaty nabízí přípravek Zitenax Active®, který letos na jaře uvedla česká farmaceutická společnost NextForce. Zitenax® Active chrání pokožku profesionálních i rekreačních sportovců a aktivních lidí každého věku. Funguje PŘED i PO – jako ochránce kůže při aplikaci na ohrožená místa PŘED výkonem, i jako rychlá regenerace PO pohybovém výkonu.

Krémpasta ZITENAX® ACTIVE

Zitenax Active

  • Je vhodná pro sportovce a pohybově aktivní lidi.
  • Díky své konzistenci mezi krémem a jemnou lékárenskou pastou vydrží po rozetření na pokožce, tím může chránit a pečovat mnohem déle než běžné hydratační krémy.
  • Není mastná, dovoluje tedy pokožce dýchat.
  • Po umytí či sprše se bezezbytku a pohodlně smyje.
  • Je bezpečná pro kůži dětí i dospělých.

Zitenax Active koupíte v dobrých lékárnách nebo na www.lekarna.cz.

komerční sděleníZitenax_active_banner_350x250.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Kožní nemoci
Partner rubriky Kožní nemoci

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Atopický ekzém

Je chronické svědivé zánětlivé kožní onemocnění alergického původu, postihuje cca 10-15% populace. Jedná se o přehnanou reakci organismu, resp. imunitního sytému na zevní a vnitřní vlivy...

Lupénka

Lupénka, latinsky psoriasis, je chronické zánětlivé kožní onemocnění, postihující cca 2-3% středoevropské populace.

Rosacea (růžovka)

Projevuje se zpočátku prchavým, později trvalým zčervenáním s rozšířenými žilkami, dále pupínky až hnisavými puchýřky. V poslední fázi dochází ke zbytnění podkožní tkáně nosu ...

Akné

Akné není jen problémem puberťáků.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce