Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Anorexie (Mentální anorexie)

(MUDr. František Krch | přečteno: 242832x )

Ve světě, kde se šedesát procent mladých žen obává nadváhy a není spokojeno se svým tělem je potom obtížné rozhodnout, kde končí dieta a kde začíná mentální anorexie.

shutterstock.com

Jak začít bojovat s mentální anorexií?

Vyléčit se z mentální anorexie vždy znamená začít jinak a víc jíst a přibrat na tělesnou hmotnost přiměřenou věku a tělesné výšce.  Pokud se nemocný skutečně chce vyléčit, je k tomu téměř vždy donucen okolnostmi (zdravotní nebo psychické obtíže, tlak okolí a rodiny). Jako každý normální člověk nejprve hledá snadné a nejméně bolestivé řešení.

První kroky by proto měly směřovat tím směrem, že přestanete odkládat řešení. Musíte hledat co Vám chutná, nebo co můžete jíst tak, aby Vám to nevadilo. Musíte rozšířit svůj jídelníček a zvýšit energetický příjem. Důležitým pravidlem je jíst mechanicky. Člověk, který se dlouho nadměrně omezoval v jídle a zvykl si na nízký energetický příjem se nemůže řídit pocitem chuti, sytosti a hladu.

V případě závažnější vyhublosti a u dětí je třeba se co nejrychleji obrátit na odborného lékaře.

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Beáta Šprýslová
6x

Včera zemřela moje kamarádka a spolužačka na mentální anorexii.... Nestačí Vám smrt, jako pádný důvod, pokud se vás to týká, vyhledat odbornou pomoc...?! Prosím zamyslete se nad tím!!! Bylo jí jen 18 let... Beáta :-(

h

jemy blbe

Ivusska
2x

Ahoj!!! Anorexie je strašná svině. Tak holky prosím neblbněte a neohlížejte se na vyzáblé modelky, které jsou úspěšné, ale za jakou cenu??? Vám by se chtělo snídat vatu, aby žaludek měl pocit plnosti, ale vy nesnědli ani kalorii!!! Já sama jsem anorexií trpělaa navždy jsem si poničila zdraví. Prosím buďte rozumní...


Celkový počet příspěvků v diskusi: 41. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Poruchy příjmu potravy - mentální anorexie, mentální bulimie

Poruchami příjmu potravy (mentální anorexií a především mentální bulimií) trpí v České republice každá dvacátá dospívající dívka a mladá žena.

Poruchy příjmu potravy a muži versus ženy

Už jste si možná sami všimli, že mluvíme-li o lidech, trpících poruchami příjmu potravy, často hovoříme v ženském rodě. Je to proto, že těmito poruchami většinou trpí dívky a ženy. Uvádí se, že na 10 nemocných dívek nebo žen připadá jeden muž...

Anorexie (Mentální anorexie)

Ve světě, kde se šedesát procent mladých žen obává nadváhy a není spokojeno se svým tělem je potom obtížné rozhodnout, kde končí dieta a kde začíná mentální anorexie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce