Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Bolesti paty po probuzení a při zatížení

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 12892x )

Dobrý den asi před týdnem mne probudila bolest v patě. Nemohla jsem na nohu došlápnout, nic méně bolest jsem rozchodila, ale každý den se vrací a je pořád silnější. Nestal se mi žádný úraz, přišlo to z ničeho nic a bolí to, i když nohu nijak nezatěžuji. Můžete mi poradit, co to je za nemoc a jak ji léčit?

shutterstock.com

Odpověď k tomuto případu:
Bolesti paty, zejména po probuzení a po zatížení s následným odezněním potíží během dne může vyvolávat dráždění kolem patní ostruhy, resp.místa úponu drobných svalů nohy na patní kost. Léčba začíná nesteroidní analgetickou léčbou ( Ibuprofen, Diclofenak.., v tabletách a lokálně v mastích či gelech), vhodné je užívat obuv s měkkým dopadem pro patu, možné je si koupit i tzv. podpatěnku. Při neúspěchu této léčby je vhodné navštívit ortopeda s doplněním klinického vyšetření a RTG. Pak je možné na patu aplikovat fyzikální terapii ( léčebný ultrazvuk či laser), při přetrvávání bolestí event.indikovat k opichu kortikosteroidy.

MUDr. Kalenda

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Bolesti v zádech a chiropraxe

Podle světových statistik 8 z 10 mužů a žen ve věku 40 let trpí trvalou bolestí v zádech anebo po nějaký čas touto bolestí trpělo. Později se číslo ještě zvětšuje. V ordinacích praktických lékařů si každý čtvrtý pacient stěžuje na bolesti v zádech. Navíc řada jiných si již na bolesti zvykla natolik, že si už ani nestěžují.

Bolest svalů a kloubů - léky

S bolestí kloubů a svalů vám pomohou četné gely, masti, ale i tablety. Většinou zaberou velmi rychle, stačí je mít je při ruce v domácí lékárničce.

Nedostatečné tlumení bolesti

Trpím syndromem EDS,mám veliké bolesti všech kloubů a z léků beru silná analgetika (tramal,DHC a jiné).Slabší (šetrnější) léky bolest netlumý.Můžete my prosím nějak pomoci ,předem Vám děkuji Šrámek EDS ehlers-danlos syndrom-cévní typ.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce