Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Co vlasy nemají rády

( | přečteno: 23647x )

Těžké utažené účesy


Pokud se vám líbí silně utažené drdoly nebo copy, nenoste je dlouho, rozhodně ne celý den, a nechte vlasy odpočinout rozpuštěné. Promasírujte jemnými krouživými pohyby pokožku hlavy.

Trvalou ondulaci

Přestože již jsou v dnešní době na trhu velmi šetrné přípravky pro trvalou ondulaci, vždy mění chemickou strukturu vlasu. Její častá aplikace může způsobit zničení vlasů. Stále platí staré osvědčené pravidlo: nikdy spolu s trvalou vlasy neodbarvovat! Tyto procedury nechte v rukou odborníkům. Obdobně jako trvalá narušuje strukturu vlasu i jejich chemické narovnávání, které je oblíbené zejména u afrických žen.

Horký vzduch

Vypadávání vlasů

Vlasy nechte po umytí volně schnout. Pokud to nelze, pak sušte vlasy proudem studeného vzduchu, horký vzduch vlasy přesušuje, jsou pak křehké a mohou se snadno zlomit. Horký vzduch používejte proto jen zřídka, když spěcháte a potřebujete ušetřit čas.

Horký povrch

Různé kulmy pracují na principu tvarování vlasu horkem. Nikdy je nepoužívejte na vlhké či mokré vlasy. Bylo dokázáno, že vlhkost uvnitř vlasu se při kontaktu s horkou kulmou změní ve vodní páru, která je tlakem schopna vlas doslova roztrhat.

Tupé nůžky

Ostré nůžky nechají čistě zakončený konec vlasu, tupé ho výrazně rozštěpí a poškodí.

Tupírování

Tato kadeřnická procedura není v dnešní době naštěstí příliš moderní, může totiž vlasy výrazně poškodit. Při česání od konce vlasu se poškozuje jeho vrchní ochranná vrstva.

Razantní česání

Vlasy je nutno česat bezbolestně a lehce, a to směrem od hlavy k volnému konci. Pokud jsou vlasy zacuchány, postupujeme po malých kouscích od konce vlasu, jinak může dojít k jeho přetržení.

Velké množství šamponu

K omytí vlasů je třeba takové množství šamponu, které je udáváno výrobcem. Většinou je udáváno množství „lískového ořechu“ na jedno mytí. Denní mytí je možné se šampony, které jsou k tomu určeny a které vlas příliš nevysuší. Některé šampony příliš nepění. Neplatí, že čím více pěny, tím lépe jsou vlasy umyté. Nejdůležitější je šampon z vlasů řádně opláchnout. Mokré vlasy jsou velmi křehké, a proto žádné razantní „drbání“! Doporučuje se vlasy splachovat po směru růstu, tedy od čela směrem k týlu (v záklonu), ne nad vanou či umyvadlem v předklonu (což je však jistě praktičtější).

"Vydrbávání ručníkem"

Po omytí vlasy v ručníku jemně vymačkáme od přebytečné vody a volně necháme uschnout.

Slunce

Tak jako ultrafialové záření vadí naší pokožce, tak vadí i vlasům. Dochází k jejich vysušování, poškozování a odbarvování ("šisování"). Na obranu proti UV záření jsou na trhu spreje na vlasy s UV filtrem. Nezapomeňte je vždy znovu aplikovat po namočení vlasů ve vodě.

Špatnou výživu

Stejně jako nehty a pokožka mohou být i vlasy poškozeny při nedostatku některých minerálů a vitamínů. Je to například nedostatek vitamínu A, B, C, D, E a H, zinku, selenu, železa nebo některých aminokyselin. Na trhu je řada vhodných nutričních doplňků pro výživu vlasů.

Nemoci a léky

K vypadávání vlasů může dojít u řady různých onemocnění. Asi nejznámější a nejběžnější je onemocnění štítné žlázy. K vypadávání může dojít i po těžkých infekcích, vysokých horečkách, psychickém či fyzickém stresu a po užívání některých léků.

komerční sděleníZitenax_active_banner_350x250.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Gabina
2x

JAKO KADERNICE VIM,ZE KULMY A ZEHLICKY NICI VLASY DO ROSPADU.KUDRLINKY JSOU MOC KRASNE,ALE VSEHO MOC SKODI.NEBOJTE SE UTRATIT VIC KACEK A KUPTE SI KVALITNI PROSTREDKY POD ONDULACI HORKYM VZDUCHEM.KRASNE VLASY TAKE DELAJI CLOVEKA.GABINA

Vendula
1x

Souhlasim, ja mela vlasy znicene z zehleni a to jsem mela kvalitní žehličku. Do poradku jsem je dala díky DonněHair, ta jim navrátila lesk a dodala zdraví.

Lucie
1x

Já na vlasy doporučuji Donnu hair. Ta mi fakt pomohla!


Celkový počet příspěvků v diskusi: 4. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Kožní nemoci
Partner rubriky Kožní nemoci

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Atopický ekzém

Je chronické svědivé zánětlivé kožní onemocnění alergického původu, postihuje cca 10-15% populace. Jedná se o přehnanou reakci organismu, resp. imunitního sytému na zevní a vnitřní vlivy...

Lupénka

Lupénka, latinsky psoriasis, je chronické zánětlivé kožní onemocnění, postihující cca 2-3% středoevropské populace.

Lupy - nemoc či kosmetický problém?

Pod pojmem lupy rozumíme drobné, vleklé, více či méně výrazné šupinatění pokožky hlavy, provázené zvýšeným vylučováním tužšího kožního mazu.

Rosacea (růžovka)

Projevuje se zpočátku prchavým, později trvalým zčervenáním s rozšířenými žilkami, dále pupínky až hnisavými puchýřky. V poslední fázi dochází ke zbytnění podkožní tkáně nosu ...

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce