Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

doc. MUDr. Daniela Pelclová, 48 let

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 8341x )

doc. MUDr. Daniela Pelclová, 48 let

Klinika nemocí z povolání, specializace -- nemoci z povolání, toxikologie

Co má za sebou?

V r. 1978 skončila studium na FVL UK, od té doby pracuje na klinice nemocí z povolání. Složila atestaci z vnitřního lékařství a nástavbovou atestaci hygiena práce a nemoci z povolání. V roce 1991 titul CSc., v roce 1996 docent v oboru nemoci z povolání. V letech 1991 -- 1994 vedoucí Toxikologického informačního střediska sídlícího na klinice nemocí z povolání, dále přednostou kliniky. V roce 1995 absolvovala 2 měsíční stáž na University of California a v roce 1998 v Hôpital de Garches v Paříži.

Jak žije?

Bydlí v činžovním bytě 3+1 v centru Prahy, do práce chodí 30 minut pěšky. Má dva syny ve věku 15 a 19 let, studují na gymnáziu a jsou aktivními skauty a počítačovými maniaky. Manžel je docentem na Vysoké škole uměleckoprůmyslové, vede ateliér designu a architektury, proto na vlastní byt mnoho času nemá.

Co dělá ve volném čase?

Ve volném čase si nechá radit od synů, jak opravit v počítači tabulky a grafy a potom vyslechne kritiku workoholismu. Odreaguje se hudbou skupiny Elán, Erasure, Chopina, Dvořáka nebo Janáčka, puštěnou co nejsilněji. Ráda rychle jezdí na carvingových lyžích, pokud nepadá. Na chalupě pěstuje červené jiřiny, bílý šeřík a růžové floxy (kromě jiřin rostou samy).

Co dělá pro své zdraví?

Chodí co nejvíc pěšky a na talíř si dává co nejmíň.

Vzkaz pro návštěvníky Lékárny.cz:

Buďte optimisty. Člověk vydrží neuvěřitelně mnoho, má-li proč

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce