Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Kašel je zcela přirozený reflex těla

( Komerční prezentace | přečteno: 8910x )

Kašel je přirozený reflex těla, který má obranný charakter a tělu pomáhá. Jde o silný a hlasitý výdechový manévr, který, v případě prudkého kašle, může mít rychlost až 430 km/hod.! Jeho cílem je uvolnění dýchacích cest.

shutterstock.com

Každý z nás řeší na podzim a v zimě nachlazení a s tím spojenou rýmu, bolest v krku nebo kašel. Nejde o onemocnění závažná, nicméně často velmi nepříjemná. Důležitá je i v tomto případě prevence – posilování odolnosti organismu - prostřednictvím vitamínů, pohybu, ale také odpočinku. Co se kašle týče, v zásadě rozlišujeme dva typy, a to suchý a vlhký. Při suchém kašli jsou sliznice suché, netvoří se hlen. Často dochází ke dráždění a šimrání v oblasti hrtanu. Při vlhkém kašli se v průduškách tvoří hlen a je třeba jej vykašlávat.

Léčba kašle

Léků na suchý a vlhký kašel existuje celá řada. Jsou buď chemického, nebo rostlinného původu, přičemž čím dál více lidí dává z logických důvodů přednost těm přírodním. Existují i přípravky, a není jich mnoho, které řeší kašel jako takový - suchý i vlhký.

StodalSirup STODAL pokrývá díky svému složení všechny typy kašle. Je účinný po celou dobu jeho projevů, ať je kašel suchý (např. v noci), vlhký, či proměnlivý.
Stodal je šetrný a mohou jej užívat dospělí a děti od dvou let. Sirup neobsahuje lepek, umělá sladidla a nemá lékové interakce, to znamená, že ho můžete užívat současně s jinými léky. Po otevření jej nemusíte uchovávat v chladničce. Díky 200 ml balení vystačí pro dítě minimálně na dvě léčby kašle. Stodal je zkrátka jedna lahvička, pomocí které můžete léčit kašel jako takový.

A na závěr
…nezapomeňte na tři důležité věci: konzumaci stravy bohaté na vitamíny, dostatek spánku a dostatečné množství tekutin – to při kašli platí dvojnásob!

Přečtěte si také

Konec bolestivé menstruace?

Léky na neduhy 21. století mohou být i homeopatické

Prořezávající se zoubky uklidní homeopatika

Napište nám do diskuse nebo na [email protected].

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Jsou homeopatika podvod?

Homeopatici na ni nedají dopustit, pediatři ji nezatracují a ostatní lékaři ji spíše neuznávají.

Nejčastější mýty o homeopatii

Homeopatií se dá léčit rakovina, při užívání homeopatik musíte zapomenout za žvýkačky a čištění zubů. To jsou některé z mýtů o homeopatii, které bychom rádi probrali.

Najděte si svého homeopata

Pokud potřebujete najít ve svém okolí cetrifikovaného homeopata, bude se vám hodit přehled těch, které garantuje Homeopatická lékařská asociace, čili Sdružení lékařů, praktikujících homeopatii.

Homeopatie: šetrná a účinná léčba bez vedlejších účinků

„Není to zázrak s okamžitým efektem, ale je bezpečná, bez vedlejších účinků a na některé nemoci zabírá zaručeně a velmi rychle,“ říká o homeopatii MUDr. Renáta Sikytová z Homeopatické ordinace v Dobřichovicích.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce