Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Kvasinkové infekce pochvy

(MUDr. Ladislav Mašek | přečteno: 849489x )

Až u třetiny žen se kvasinky v pochvě vyskytují bez jakýchkoliv příznaků. Často však přemnožení kvasinek vyvolá příznaky, které se nedají přehlédnout - je to hlavně úporné a nepřestávající svědění v oblasti zevního genitálu a charakteristický výtok.

shutterstock.com

Jaká je příčina?

Až u třetiny žen se kvasinky v pochvě vyskytují bez jakýchkoliv příznaků. Často však přemnožení kvasinek vyvolá soubor příznaků, které ženu značně obtěžují. Příčinou přemnožení plísní je více. Velice častým případem je léčba širokospektrými antibiotiky, které žena užívá kvůli jinému onemocnění (angína, záněty apod.). Antibiotika sice zahubí původce původního zánětu, následně však může dojít k přemnožení kvasinek a vzniku nepříjemné plísňové infekce.

Mezi další faktory, které podporují přemnožení kvasinek patří také nedostatečná osobní hygiena,poruchy metabolismu cukrů (náchylnější k infekci jsou ženy s cukrovkou), oslabení imunity (ať už vrozené či podmíněné dlouhou vážnou chorobou, ozářením apod.), hormonální nerovnováha. Onemocnění se dá přenést pohlavním stykem, u muže se však infekce projevuje jen velmi zřídka, a to zánětem předkožky a žaludu.

kapitola
Diskuse k článku
misa
61x

Pane doktore, tak trochu mi v popisu te prevence chybela zminka o jezeni jogurtu ci zakysanych vyrobku s zivymi kulturami jako je lactobacillus, dale potom vyznam cesneku, atd, atd... ja jsem si kvasinkovou infekci kompletne vylecila pouze jezenim bileho jogurtu 3x denne a par strouzku cesneku kazdy den (s chlebem cerstvy, nebo mirne povareny). Mimo to jim samozrejme zdrave, spoustu zeleniny a ovoce, celozrnne vyrobky a zeleny caj. Nejim cukr (ktery kvasinky primo miluji) ani tucna jidla. Jen me prekvapuje ze o tom ve vasem clanku neni ani zminka.

v
15x

za jak dlouho jste se jí zbavila?

L
10x

Jak dlouho to trvalo, než jste se jí zbavila? Mně trápí už rok, skorko každý měsíc :-/


Celkový počet příspěvků v diskusi: 257. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Gynekologické vyšetření

Gynekologické vyšetření zahrnuje vyšetření zevních a vnitřních pohlavních orgánů ženy. Mezi zevní pohlavní orgány patří zevní rodidla.

Plísňová onemocnění nehtů, kůže, sliznic a vlasů

Mykózy jsou nakažlivé (infekční) nemoci, přenosné na různé hostitele. Začínají průnikem podhoubí (mycelia) do rohovinové vrstvy různých tkání.

Gynekologické potíže k létu patřit nemusí

Horké počasí a koupání dovedou potrápit. Své o tom ví mnoho žen, které právě v tuto dobu sužují opakované záněty. Jak jim předejít?

Výtok z pochvy

Trpím velmi často na výtoky z pochvy,jedná se o tvarohovitý hlen, který občas svědí, občas zapáchá, svědění, někdy i pálení se objevuje hlavně po styku. Jaká je prevence či léčba?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce