Antibiotika jsou mocným nástrojem moderní medicíny, ale ne vždy jsou tou správnou volbou. Proč tomu tak je vysvětluje MUDr. Václava Adámková, Ph.D., primářka Klinické mikrobiologie a ATB centra Ústavu lékařské biochemie a laboratorní diagnostiky 1. LF UK a VFN v Praze.
Pane doktore, tak trochu mi v popisu te prevence chybela zminka o jezeni jogurtu ci zakysanych vyrobku s zivymi kulturami jako je lactobacillus, dale potom vyznam cesneku, atd, atd... ja jsem si kvasinkovou infekci kompletne vylecila pouze jezenim bileho jogurtu 3x denne a par strouzku cesneku kazdy den (s chlebem cerstvy, nebo mirne povareny). Mimo to jim samozrejme zdrave, spoustu zeleniny a ovoce, celozrnne vyrobky a zeleny caj. Nejim cukr (ktery kvasinky primo miluji) ani tucna jidla. Jen me prekvapuje ze o tom ve vasem clanku neni ani zminka.
Přidat nový komentář