Inzerce https://www.lekarna.cz/vyprodej-opalovani/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=vyprodej-opalovani

Léky na sexuální potíže se dobře prodávají

( Markéta Grosmanová | přečteno: 14942x )

Platí to i pro ty volně prodejné. Jejich efekt je ale minimální. Navíc mohou uškodit zdraví.

shutterstock.com
Léky na sexuální potíže se dobře prodávají. Platí to i pro ty volně prodejné. Jejich efekt je ale minimální. Navíc mohou uškodit zdraví.

Co preparáty obsahují? A jak to fungují? Nejčastěji jde v poslední době o aminokyselinu L-arginin. Tato látka má nepochybně jisté podpůrné účinky na sexuální prožívání a sexuální reakce. Účinky jsou ovšem ne příliš výrazné, a navíc je nutné užít poměrně vysoké dávky argininu. Několik gramů denně ale již může způsobit i poměrně nepříjemné vedlejší účinky, zejména bolesti břicha a závratě.

Velmi často preparáty na sexuální potíže obsahují různé více či méně exotické rostliny. Některé z nich podle sexuologů jistý účinek mají. Obsahují třeba zmíněnou již aminokyselinu L-arginin, alkaloid yohimbin, některé saponiny a další alkaloidy. Problém je, že všechny tyto látky mohou opět mít vedlejší účinky, a to i velmi nepříjemné. Například zvyšují alergické reakce či snižují krevní tlak.

Sexuolog Ondřej Trojan upozorňuje například na bylinu s názvem kokotice čínská (cuscuta chinensis). " Přes svůj název, který vyvolává lecjaké asociace nejen na Slovensku ale i v Čechách, je to plevelnatá parazitická rostlina. U nás běžný druh je kokotice evropská, obávaný plevel, který může znehodnocovat zemědělské produkty a běžně cizopasí na kopřivách, vrbách či na rostlinách rostoucích ve vlhkých příkopech. Některé výzkumy pak skutečně potvrdily, že tento plevel obsahuje látky, jež mohou podpořit obranyschopnost organismu - imunitu. Nikoli však schopnost erekce," říká Ondřej Trojan.

Kromě již zmíněných látek bývají v preparátech také vitamíny a minerální látky. "To může být argument pro jejich prospěšnost, nicméně samotné vitamínové preparáty jsou obvykle podstatně levnější a vyváženější. Klienty každopádně podle sexuologů mate i to, že preparáty doporučují i lékaři. Většinou ovšem ti, kteří již nevedou svoji praxi.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Petra
1x

Takže, když nastanou problémy s erekcí, mám se prostě smířit s tím, že nastal konec sexu? S přípravky z lékárny mám naopak velmi dobré zkušenosti! Neměl jsem žádné nepříjemné vedlejší příznaky a účinky byly stoprocentní!


Celkový počet příspěvků v diskusi: 1. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Impotence

Nedostatečná tuhost mužského pohlavního údu patří k nejčastějším funkčním sexuálním poruchám. Alespoň někdy v životě se s tímto problémem setká naprostá většina mužů.

Rychlé sexuální vzrušení

Znáte nějakou bylinu, která by mi pomohla se rychleji vzrušit při pohlavním styku? Vlaďka

Cukrovka (diabetes)

Chtěla bych se zeptat, zda existují nějaké homeopatické léky, které by pomohly v léčení cukrovky. Alice

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce