Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Ztráta erekce je nemoc, která dokáže zničit i pevný vztah

( Vratislav Konečný | přečteno: 23314x )

Selhání při sexu je jeden z největších mužských strašáků. Postihuje stále nižší věkové kategorie. Příčiny jsou nasnadě - špatná životospráva, stres, málo pohybu, běžné civilizační choroby, jako je daibetes, vysoký tlak, ischemické záležitosti. Podle docenta MUDr. Jaroslava Zvěřiny CSc. ze Sexuologického ústavu 1LF UK a VFN Praha, je erektivní dysfunkce v mužské populaci už bohužel zcela běžný problém.

shutterstock.com

S erektilní dysfunkcí se během svého života setká každý druhý muž. Porucha erekce může vážně narušit sebevědomí muže i partnerský vztah. Připustit si, že za to může sám, je velmi těžké, proto si muži spíše drží toho, že za selhání může jejich partnerka. Docent Zvěřina podotýká, že i to je příčinou, proč se i dlouholeté a pevné partnerské vztahy hroutí. Muži se začnou styku vyhýbat, partnerky je podezřívají z nevěry, anebo z toho, že pro svůj protějšek již nejsou přitažlivé.  Většina mužů se za svůj problém stydí a lékaře nenavštíví. Místo toho volí koupi doplňku stravy, který problém nevyřeší. Mezi doplňky stravy a léčivými přípravky je diametrální rozdíl, který může mít v případě léčby erektilní dysfunkce negativní důsledky. Doplňky stravy už podle svého názvu stravu pouze doplňují. Nejsou určeny ani k léčbě, ani k prevenci nemoci. Jde o potraviny s vysokým obsahem vitamínů či minerálních látek, nebo jiných látek s nutričním nebo fyziologickým účinkem. Na rozdíl od léků na předpis jejich uvedení na trh nepředchází povinné klinické testy a testování jakosti, účinnosti a bezpečnosti.. 

Léky mohou rozhodnout

Současná medicína nabízí  bezpečné, účinné a klinicky testované léky. Včasná návštěva lékaře navíc může pomoci odhalit vážnější zdravotní problém, jako například kardiovaskulární onemocnění. Ty mohou rozhodnout. Rozhodující roli  hraje hladina mužského pohlavního hormonu - testosteronu v krvi. Nejvyšší ji mají muži mezi 18. - 23. rokem. Bohužel současné tempo života se stresem, alkoholem, obezitou a nikotinem způsobuje, že kolem 35. roku hladina testosteronu natolik nízká, že je příčinou občasného selhání a snížení zájmu o sex.“ říká doktor Zvěřina.

K tomu se musí přiřadit i vedlejší účinky některých léků, například při daibetu, hypertenzi nebo braní antidepresiv. Agenturní výzkumy v roce 2004 konstatovaly některou z poruch erekce každého druhého muže ve věku 35-65 let. Úplnou ztrátou erekce trpí každý desátý muž. Základem léčby ale je zbavit se studu a poradit se s odborníkem. Včasná léčba a samozřejmě i promluvy mezi partnery mohou vrátit vztahy do původního stavu. Mnohdy se naopak jejich fungování zlepší.

Milování je o potěšení, odbourává stresy, vyplavuje pozitivní látky do krve, je zdravé,“ říká na závěr docent  Zvěřina.

Sdělte nám, klidně anonymně, své zkušenosti. Můžete tak udělat v diskusi nebo je poslat na mail [email protected].

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
pavel

Já jsem s tímto problémem k doktorovi zašel. Bez ptaní, bez jakékoliv rady mi podal předpis na viagru a jak jsem dopadl. Zaplatil jsem pěkné peníze za to, že mě pak 3 dny bolela hlava a místo sexu jsem seděl v koupelně... Na doplňky stravy nedám dopustit, pomáhají mi a nemají žádné vedlejší účinky.

Milan

Já osobně jsem vyzkoušel Clavin a jsem maximálně spokojen!!

Jan

Souhlasím. S Clavinem mám vždy pevnou erekci a dlouho vydržím.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 10. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Poranění krku, páteře a míchy

V některých případech se poranění páteře vyskytuje společně s poraněním míchy.

Cukrovka (diabetes)

Chtěla bych se zeptat, zda existují nějaké homeopatické léky, které by pomohly v léčení cukrovky. Alice

Diabetes mellitus, úplavice cukrová, lidově cukrovka

Diabetes mellitus představuje skupinu chronických onemocnění, která mají různý mechanismus vzniku a projevují se poruchou metabolismu cukrů, tuků a bílkovin.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce