Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Za poruchy erekce může i životní styl

( Výstup z tiskové konference | přečteno: 20700x )

Je právě sex jediným "sportem", který svému tělu dopřejete - a najednou to nějak "nejde"? Odborníci tvrdí, že když začnete zdravě jíst a dostatečně se pohybovat, pak se vše zlepší. Problémy s erekcí totiž lze ovlivnit životním stylem!

shutterstock.com

Zdraví závisí i na vaší kondici - takže se nedivte, že odborníci doporučují, aby průměrný zdravý muž cvičil 30 minut středně těžkých cviků alespoň 5x týdně pro udržení zdraví a minimalizaci rizika vzniku chronických onemocnění. Samozřejmě v to spadají i poruchy erekce. Možná se vám budou hodit odpovědi na pár zásadních otázek:

Pomáhá cvičení snižovat pravděpodobnost objevení se poruch erekce?

Statistická data ukazují, že muži s aktivním životním stylem mají nižší pravděpodobnost vývoje poruch erekce, než muži se sedavým trávením času. Klíčem k tomu jak vydržet pravidelně sportovat, je najít sport který vám vyhovuje.

Vybírat můžete z různých forem cvičení, např.:

  • Rychlá chůze
  • Jogging-běh
  • Plavání
  • Posilování
  • Tenis
  • Squash
  • Bedminton
  • Golf
  • Bowling
  • Jóga
  • Zahradní práce

Co byste měl udělat předtím než začnete s cvičením?

Pokud začínáte s cvičením poprvé, je vhodné předtím absolvovat lékařskou prohlídku. Nepřežeňte to. Nejlepší pro vaše tělo je pozvolný začátek s postupným přidáváním zátěže.

Souvisí nějak vaše hmotnost s poruchami erekce?

Nadváha vystavuje člověka riziku různých zdravotních obtíží jako například srdeční onemocnění a diabetes. Tyto choroby u člověka zpětně zvyšují pravděpodobnost objevení se poruch erekce.

Co byste měl udělat?

Výzkumy prokazují, že snížení nadměrné hmotnosti může pomoct zlepšit funkci erekce. Prvním krokem má být tedy konzultace s vaším lékařem. Ten provede několik jednoduchých klinických vyšetření (změření krevního tlaku, vyšetření hladiny cholesterolu) a poradí vám s výběrem vhodného cvičebního plánu a změnou jídelníčku.

Je správná dieta důležitá pro vaše zdraví?

Vaše dieta by měla obsahovat pestrou stravu včetně čerstvých přírodních produktů. Vhodná strava vám pomůže udržet si požadovanou hmotnost a poskytne vám důležité vitamíny a výživné látky které potřebujete. Obecně, strava většiny z nás by mohla být zdravější. Je to hlavně proto, že obsahuje příliš mnoho nasycených tuků – převažně živočišného původu, které najdeme v sýru, másle, margarínech a tučném mase.

Zhoršují nasycené tuky problémy s erekcí?

Nasycené tuky tvoří tukové usazeniny ve stěnách cév rozvádějících krev po celém těle. Tyto usazeniny mohou vést ke vzniku problémů s erekcí, jelikož ucpávají úzké tepénky zásobující penis krví. Je dobré požádat svého lékaře o vyšetření hladiny cholesterolu v krvi a vyloučit tak příčiny k obavám. V případě, že máte vysokou hladinu cholesterolu v krvi, váš lékař vám poradí a poskytne léčbu.

Může pití alkoholu způsobovat poruchy erekce?

Nadměrná konzumace alkoholu nejen škodí zdraví, ale může být příčinou poruch erekce. Vliv alkoholu na potenci je dobře znám, a proto jsou problémy s erekcí častokrát označovány jako "pivařské zvadnutí".

Pomůže omezení v pití alkoholu zlepšit problémy s erekcí?

Jakýkoliv druh alkoholu může snížit "výkon", takže je důležité omezit jeho spotřebu. Doporučený maximální týdenní limit je 210ml 100% etanolu.

Je nutné okamžitě zcela změnit váš životní styl?

Nemějte pocit, že musíte změnit svou životosprávu přes noc. Je lepší provádět změny postupně a vydržet u nich. Správná výživa a pravidelné cvičení vám pomohou vést dlouhý, zdravý a sexuálně aktivní život. To je jedna z možností léčby erektilní dysfunkce

Je problém s erekcí problémem i ve vaší ložnici? Připravili jsme pro vás malý seriál, který vám pomůže najít možnou příčinu potíží a začít je řešit. Své o tom vědí čtenáři a čtenářky, kteří v našich diskusích o tomto tématu hledají pomoc a podporu, a odborníci, kteří publikovali na našem webu nebo odpovídají v internetové poradně.

Odborné texty týkající se erektilní dysfunkce najdete v rubrice Poruchy erekce.

Celý seriál
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Vlastimil

Poruchu erekce jsem vyřešil Clavinem.. delší dobu se mi stávalo, že jsem měl nekvalitní erekci, skoro vůbec jsem nevydržel a nebo se mi dokonce nechtěl ani postavit. Když jsem před sexem začal brát Clavin, tak se vše změnilo. Erekci mám teď pevnou a dlouho vydržím :)

Honza
1x

clavin taky občas beru, vždycky když jednou děti k babičce (takže tak 1x za měsíc), to vždycky promilujeme noc:) je fajn, že díky Clavinu dýl vydržím, přes týden nemáme moc času na milování, a už vůbec né, když jsou děti doma, tkže to doháníme o víkendech, když jsou děti pryč. a fakt to stojí za to :)

Oťas

Živtoní styl má vliv na vše. Ale já nekouřím a ani nevyhledávám alkohol, jednou za čas příležitostně, ale že bych chodil pravidelně do hospody to fakt nee. A stejně musím občas šáhnout po tabletce. Třeba když jsem přes týden služebně pryč a pak chci mít jistotu, že budu doma fungovat :-) nevím co všechno se dá používat, já zkusil maxxes a je to tak, jak to má u chlapa být :-)


Celkový počet příspěvků v diskusi: 18. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Rychlé sexuální vzrušení

Znáte nějakou bylinu, která by mi pomohla se rychleji vzrušit při pohlavním styku? Vlaďka

Cukrovka (diabetes)

Chtěla bych se zeptat, zda existují nějaké homeopatické léky, které by pomohly v léčení cukrovky. Alice

Diabetes mellitus, úplavice cukrová, lidově cukrovka

Diabetes mellitus představuje skupinu chronických onemocnění, která mají různý mechanismus vzniku a projevují se poruchou metabolismu cukrů, tuků a bílkovin.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce