Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Nebezpečná toaletní voda

( Ministerstvo zdravotnictví České Republiky | přečteno: 6418x )

Ministerstvo zdravotnictví stanoví jako nebezpečný tento výrobek:

MZČR

Toaletní voda „Dooidaff Cool Water WOMAN“

Výrobce/ Dovozce/ Distributor/ Země původu: neuvedeni / Čína (dle značení)

Prodejce: Thi At Nguyen, Bärensteinská 304/12, 431 91 Vejprty, IČ: 73418684 (prodejna: Centrum market, Bärensteinská – vedle čerpací stanice, Vejprty)

Popis: Jedná se o kosmetický přípravek (toaletní vodu) v lahvičce (flakónu) o nominálním obsahu 100 ml. Lahvička je vložena do papírové skládačky obalené celofánem. Na skládačce se nacházejí anglické nápisy identifikující výrobek, jeho objem a složení. Dále se zde nachází symbol Zeleného bodu, piktogram hořlaviny a symbol nabádající k šetrnému vztahu k životnímu prostředí (piktogram „basketbalisty“). Na skládačce je nalepena bílá papírová etiketa a údaji o výrobku včetně pokynů k používání a skladování ve špatné češtině, místy znemožňující snadné pochopení textu. Je zde uveden další kód výrobku, klamavé označení výrobku jako „parfem“ (přičemž dle originálního značení se jedná o toaletní vodu s mnohem nižším podílem obsažených vonných látek) a uvedení data minimální trvanlivosti (v jiné podobě, než předepisuje platná legislativa). Na dně balení se nachází čarový (EAN) kód neodpovídající žádné existující firmě a informace o zemi původu. Na obale není uvedena osoba odpovědná za uvedení výrobku na trh (výrobce nebo dovozce), není uvedena šarže výrobku (jedná se o povinný údaj).

Odůvodnění: Bylo zjištěno, že u výrobku nejsou prokazatelně dodrženy požadavky nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1223/2009 o kosmetických přípravcích. Podle tohoto nařízení smějí být na trh uváděny pouze takové kosmetické přípravky, pro něž je v Evropské unii stanovena určitá právnická či fyzická osoba jako odpovědná osoba usazená v Evropské unii. Při uvedení kosmetického přípravku na trh k němu uchovává odpovědná osoba informační dokumentaci snadno přístupnou na jediné adrese v Unii pro příslušný orgán členského státu, ve kterém se tato dokumentace nachází. Kosmetický přípravek může být dodáván na trh, pouze pokud jsou na obalu, do kterého je přípravek naplněn, a na jeho vnějším obalu nesmazatelně, čitelně a viditelně uvedeny jméno nebo zapsaný název a adresa odpovědné osoby. Před uvedením kosmetického přípravku na trh předkládá odpovědná osoba Evropské komisi informace o složení přípravku, které jsou dostupné toxikologickým střediskům s cílem umožnit rychlé a náležité lékařské ošetření v případě zdravotních obtíží.

Riziko pro spotřebitele spočívá v tom, že v případě nastalých zdravotních potíží v souvislosti s aplikací kosmetického přípravku nemají toxikologická střediska možnost zjistit podrobné informace o složení přípravku a zvolit tak rychlé a náležité lékařské ošetření.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Velmi nebezpečné kousátko

Dětské vibrační kousátko ve tvaru včelky by mělo dětem ulevit, když se jim prořezávají zoubky. Ve chvíli, kdy se "zakousnou" do jeho tykadel, mělo by se jim dostat úlevné masáže. Bohužel se ukázalo, že intenzita vibrací je taková, že by mohla dítěti vážně poškodit zdraví.

Afrodisiakum Magic Power Coffee nečekaně snižuje tlak

Původně to mělo být zaručeně účinné přírodní afrodisiakum, ale odborníci prokázali, že to může být zabiják. Ve spojení s některými léky může totiž nečekaně a velmi zásadně snížit krevní tlak.

Z takových misek děti nekrmte!

Krmit děti z podobných misek je nebezpečné - uvolňuje se z nich velmi nebezpečný formaldehyd! Maminky by je měly rozhodně odstranit z dosahu dětí, protože vzhledem k barvám a tvarům je svádějí i k okusování!

Hlavní hygienik: tyhle laky nepoužívejte

Dva laky na nehty musí zmizet z prodeje. Obsahují totiž v kosmetických výrobcích zakázaný dibutylftalát a benzylbutylftalát, které ohrožují hlavně reprodukční schopnost lidí.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce