Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Nebezpečné hračky

( Ministerstvo zdravotnictví České Republiky | přečteno: 6850x )

Ministerstvo zdravotnictví s ohledem na riziko pro lidské zdraví informuje veřejnost o riziku látky di-(2-ethylhexyl)ftalátu (DEHP) obsažené ve výrobcích:

MZČR

Dětská policejní sada POLICE WAGON 

Výrobce/ Země původu: neuveden/ Čína

Prodejce:  Xuan Huong Doan, Loubská 35/24, Děčín – Děčín XIII - Loubí, IČ: 62005111, (prodejní adresa: Nám. Míru 113, Svitavy)

Riziko obsahu di-(2-ethylhexyl)ftalátu (DEHP) v hračce spočívá v tom, že při hře mohou estery kyseliny ftalové přicházet do kontaktu s ústy a kůží dítěte, mohou přecházet do slin, ulpívat na rtech a sliznici a v neposlední řadě mohou být společně se slinami konzumovány. DEHP působí na reprodukční orgány. V přísavkách šípů byl zjištěn obsah DEHP v  množství 1,12 % hm. To nesplňuje limit 0,1 % hm., stanovený v článku 67 odst. 1 ve spojení s bodem 51 přílohy XVII (Omezení výroby, uvádění na trh a používání některých nebezpečných látek a předmětů) nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH).

Popis výrobku: Dětská policejní sada obsahující 3 šípové přísavky, pistoli, pouta, vysílačku, dalekohled, dva granáty. Všechny součásti výrobku jsou černé, mimo oranžovočervených přísavek a šedých pout. Rozměry balení jsou 40 × 25 cm. Součásti sady jsou umístěny v blistru připevněném na barevný karton. Na přední straně kartonu je uveden anglický název výrobku, kód výrobku (NO.5899-B), země původu, značka shody CE, piktogram Zeleného bodu, slovní (AGES UP 3+) a grafické upozornění (piktogramem) na nevhodnost výrobku pro děti do 3 let a další informace v několika cizích jazycích. Na zadní straně výrobku se nachází bílá etiketa s neexistujícím čarovým kódem (EAN), piktogramem Zeleného bodu, uvedením země původu a neexistující firmy jako dovozce, upozorněním na nevhodnost výrobku pro děti do 3 let (některé informace, jako např. tato jsou uvedeny tak špatnou češtinou, že nemusejí být srozumitelné: „Hrà cka nen: vhodna pro deti do 3 lethra“), piktogramem nevhodnosti výrobku pro děti do 3 let, symbolem nabádajícím k šetrnému vztahu k životnímu prostředí (piktogram „basketbalisty“) a symbolem použitého materiálu.

Dětská sada pistolek EQUIP, SUPER POWER 

Výrobce/ Země původu: neuveden/ Čína

Prodejce:  Van Tieu Phan, Kotykova alej 187, 507 81 Lázně Bělohrad, IČ: 27525236 (prodejna: Centrum levného nákupu, Kotíkova 287, 509 01 Nová Paka)

Riziko obsahu di-(2-ethylhexyl)ftalátu (DEHP) v hračce spočívá v tom, že při hře mohou estery kyseliny ftalové přicházet do kontaktu s ústy a kůží dítěte, mohou přecházet do slin, ulpívat na rtech a sliznici a v neposlední řadě mohou být společně se slinami konzumovány. DEHP působí na reprodukční orgány. V přísavkách šípů byl zjištěn obsah DEHP v  množství 3,7 % hm. To nesplňuje limit 0,1 % hm., stanovený v článku 67 odst. 1 ve spojení s bodem 51 přílohy XVII (Omezení výroby, uvádění na trh a používání některých nebezpečných látek a předmětů) nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH).

sada pistolekPopis výrobku: Dětská sada dvou stříbrných revolverů z tvrdého plastu s černou rukojetí, na hlavních je vyražen nápis „PYTHON HUNTER“. Součástí balení jsou 4 ks nábojů se zářivě růžovými přísavkami z měkčeného plastu. Součásti sady jsou umístěny v blistru připevněném na žlutý karton, uzpůsobený k zavěšení na stojan. Na přední straně kartonu je uveden anglický název výrobku, kód výrobku (NO.3238), země původu, značka shody CE, piktogram Zeleného bodu, anglické varování před obsahem malých částic a s tím související upozornění na nevhodnost výrobku pro děti do 3 let slovní (také vyjádřeno textem „AGES 3+“ a grafickým upozorněním - piktogramem) a další informace v několika cizích jazycích. Dále se na této straně obalu nachází anglická informace, že vlastnosti a obsah balení se může lišit od ilustrace. Na zadní straně výrobku se nachází dolepená etiketa s neexistujícím čarovým kódem (EAN), piktogramem Zeleného bodu, uvedením země původu a neexistující firmy jako dovozce, informacemi pro spotřebitele (tyto informace jsou podány tak špatnou češtinou, že nemusejí být srozumitelné: „Hrà cka neni vhodna pro deti do 3 lethra; Obsahuje zmuéčásti“), piktogramem nevhodnosti výrobku pro děti do 3 let, symbolem nabádajícím k šetrnému vztahu k životnímu prostředí (piktogram „basketbalisty“) a symbolem použitého materiálu.

Plastový poník s bonbony Fantasy Pony Sweet´n Fun

Výrobce / Země původu: neuveden / Čína

Prodejce: VERNER POTRAVINY s.r.o., K Bělidlu 1060, 549 01 Nové Město nad Metují, IČ: 25279882 (prodejna: Potraviny Verner, Kostelecká 1204, Náchod)

Riziko obsahu di-(2-ethylhexyl)ftalátu (DEHP) v hračce spočívá v tom, že při hře mohou estery kyseliny ftalové přicházet do kontaktu s ústy a kůží dítěte, mohou přecházet do slin, ulpívat na rtech a sliznici a v neposlední řadě mohou být společně se slinami konzumovány. DEHP působí na reprodukční orgány. Shora uvedený výrobek obsahuje DEHP v množství 5,51 % hm. To nesplňuje limit 0,1 % hm., stanovený v článku 67 odst. 1 ve spojení s bodem 51 přílohy XVII (Omezení výroby, uvádění na trh a používání některých nebezpečných látek a předmětů) nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH).

poníciPopis výrobku: Různě barevný (např. fialový, růžový, zelený či žlutý) poník s barevnou hřívou (např. růžovou či fialovou) a s kytičkami na bocích (např. růžovými, žlutými či červenými). Výrobek může být také v podobě jednorožce. Součástí výrobku jsou samostatně balené cukrovinky, samolepky a růžový kartáč. Výrobek je balen v průhledné plastové skládačce, uvnitř je papírová etiketa. Na přední straně papírové etikety je uveden anglický název výrobku (FANTASY PONY Sweet´n Fun) a obrázek zámku a poníků. Na zadní bílé straně etikety je uveden v různých jazycích název výrobku (v češtině „komprimát“, ve slovenštině „cukríky s ovocnou príchuťou a hračka“), hmotnost cukrovinky (8 g) a složení cukrovinky. Dále je zde uvedena šarže cukrovinky (LOT: 140322), min. trvanlivost do 15/03/2018, další číselný kód (19102), země původu, dovozce (ve zkratce jako MSI) a varování před nebezpečím udušení kvůli obsahu malých částí a s tím související určení výrobku pro děti nad 3 roky věku (vyjádřeno také piktogramem). Na etiketě je také čarový (EAN) kód, piktogram Zeleného bodu a značka shody CE.

 




 

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Afrodisiakum Magic Power Coffee nečekaně snižuje tlak

Původně to mělo být zaručeně účinné přírodní afrodisiakum, ale odborníci prokázali, že to může být zabiják. Ve spojení s některými léky může totiž nečekaně a velmi zásadně snížit krevní tlak.

Z takových misek děti nekrmte!

Krmit děti z podobných misek je nebezpečné - uvolňuje se z nich velmi nebezpečný formaldehyd! Maminky by je měly rozhodně odstranit z dosahu dětí, protože vzhledem k barvám a tvarům je svádějí i k okusování!

Hlavní hygienik: tyhle laky nepoužívejte

Dva laky na nehty musí zmizet z prodeje. Obsahují totiž v kosmetických výrobcích zakázaný dibutylftalát a benzylbutylftalát, které ohrožují hlavně reprodukční schopnost lidí.

Tenhle bryndák ohrožuje vaše dítě

Jestli jste pro své miminko koupili tenhle bryndák, tak ho vraťte do obchodu nebo vyhoďte. Kousátko, které je jeho součástí, uvolňuje do těla dítěte škodlivé ftaláty, které ohrožují funkce ledvin a jater, zvyšují riziko vzniku alergií či astmatu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce