Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Není masáž jako masáž. Každá od bolesti nepomůže

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 636x )

Masér, nebo fyzioterapeut? Všestranná FYZIOpress masáž vyvinutá po spolupráci masérů s fyzioterapeuty je novinkou, která snoubí výhody obou profesí dohromady – člověku dopřeje relax i kompletní protažení pohybového aparátu a pomůže od bolestí.

shutterstock.com

Největšími adepty na masáže bývají lidé se sedavým zaměstnáním, osoby s fyzicky a psychicky náročným povoláním, jako například zdravotníci, a ti, kteří pracují v předklonu, k těm patří i cyklisti a další sportovci.
„Frekvence návštěvy je ideální jednou za 14 dní, i když se nedá říct úplně univerzálně. Jednou týdně je příliš často, kdy tělo nemá čas na dostatečnou regeneraci, a jednou měsíčně je zase málo. Samozřejmě doba mezi masážemi se může proměňovat dle potřeby – například na začátku, když má klient větší bolesti, dochází každý týden, později jde spíše o udržující masáže jednou za dva až tři týdny,“ podotkla fyzioterapeutka.

Čtěte také: Myšitida, mobilový loket nebo SMSkový krk. Jak lze předcházet nemocem digitálního věku?

Masér, nebo fyzioterapeut?

Masáže jsou efektivní při regeneraci svalstva, mohou zmírnit akutní bolesti, ale nerozeženou chronické problémy. V takových případech je třeba navštívit vysokoškolsky vzdělaného fyzioterapeuta, který na základě odborného vyšetření pacientovi navrhne postup léčby a doporučí režimová opatření včetně cviků „na doma“.
„Dříve lidé chodili buď na fyzioterapii, nebo na masáže. Nyní ale sledujeme trend, kdy i díky lepší informovanosti podle potřeby služby střídají. Při fyzioterapii chceme po klientech součinnost při provádění cviků, na masáži si lehnou, odpočívají a nechají si uvolnit i ty svaly, na které se při fyzioterapii nedostane,“ poukázala Iva Bílková.

Čtěte také: Bolest jeko varovný signál těla, že je něco špatně. Léky nejsou řešení

Není masáž jako masáž

V současné době mohou lidé vybírat z celé řady různých typů masáží. Sportovní se hodí po výkonu, regenerační uvolní ztuhlé svaly ze sedavého zaměstnání, relaxační nebo s lávovými kameny působí proti stresu.
„Každý druh mohou maséři navíc doplnit baňkováním, nebo když klient preferuje opravdu silnou masáž, například pro uvolnění mohutných svalů, lze použít pneumatickou přístrojovou hlavici. Žádná z uvedených masáží ale nemá jako primární funkci odstranění bolestivých stavů, ačkoli právě kvůli tomu na ně klienti často docházeli. Rozhodli jsme se proto vytvořit vlastní metodu, která prvky uvolňující masáže a fyzioterapie zkombinuje,“ řekla Iva Bílková, autorka služby FYZIOpress. Díky jejímu zaměření na precizní protažení ji ocení především sedavé profese, ale i sportovci.

Masáž s prvky fyzioterapie

Vždy platilo jasné pravidlo: pokud člověk cítí bolest, měl by zamířit k fyzioterapeutovi, ten nalezne příčinu problému a navrhne řešení v podobě cviků.
„Není-li ale bolest limitující, většina populace se stále přiklání k masáži, na které nemusí nic dělat, jen ležet a je o ni postaráno. Právě těmto lidem je speciální FYZIOpress masáž určena. Na ideální kombinaci hloubkové tlakové masáže, protahovacích prvků a technik inspirovaných fyzioterapií, které ulevují od akutních bolestí a blokád, jsme pracovali deset let. Je pro klienty, kteří touží po naprostém uvolnění, chtějí protáhnout každý sval na těle a dosud s tímto cílem chodili na thajské masáže. Masér se ale v tomto případě věnuje každému klientovi individuálně a postupuje tak rychle, jak to daný sval vyžaduje,“ popsala Iva Bílková, hlavní fyzioterapeutka FYZIOkliniky.

Čtěte také: Lehce se dá cvičit i u televize

Co znamená, když masáž bolí

Masáž by určitě neměla bolet přespříliš, ale „příjemná bolest“ není na škodu.
„Klient většinou cítí tlaky na začátku, když masér sáhne na bolavá místa, na konci masáže by už žádnou bolest pociťovat neměl. Naopak den či dva poté se může mírná, spíše tupá bolest dostavit a to je v pořádku, je to signál, že masáž byla dostatečně účinná,“ vysvětlila fyzioterapeutka.

Zdroj: www.FYZIOklinika.cz

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Nedostatečné tlumení bolesti

Trpím syndromem EDS,mám veliké bolesti všech kloubů a z léků beru silná analgetika (tramal,DHC a jiné).Slabší (šetrnější) léky bolest netlumý.Můžete my prosím nějak pomoci ,předem Vám děkuji Šrámek EDS ehlers-danlos syndrom-cévní typ.

Bolesti žaludku a strach z gastroskopie

dobrý den, je mi 22 let mám dotaz týkající se bolestí žaludku. Těmito bolestmi trpím asi 2-3 měsíce a popravdě řečeno je to hrozné. Stává se, že mě žaludek bolí hned po ránu a bolest trvá až do večerních hodin(v noci necítím bolest). Nevím zda to s tím má souvislost, ale před měsíce (za 2 měsíce) se mi podařilo zhubnout 10kg - nemyslím si však, že je to jen tím. Příjem potravy jsem sice radikálně omezila (jedna jsem mnoho zeleniny a ovoce, tmavé pečivo, maso skoro ne), ale také jsem poctivě cvičila. Byl jsem již u lékařky, která mi dala nějaké léky (asi 4 druhy bohužel nevím názvy - vím je Malox,Spasmopan ... a další léky na nadýmání. Tyto přípravky mi ale nijak zvlášť nepomohly. Bojím se jít na Gastroskopii (všichni známí říkají: že je to hrůza - bolí to,je to nepříjemné a člověk zvrací - já zvracení nesnáším a mám z něj vždy hrůzu a depresi). Můžete mi prosím poradit co by mohlo být příčinou těchto hrozných bolestí. Jsme nekuřačka, alkohol piji pouze příležitostně v mělé míře. Děkuji za Váš čas i případnou odpověď VJ

Bolesti hlavy

Bolesti hlavy jsou jako bolesti v zádech nebo bolesti břicha velmi všeobecným příznakem a mohou být způsobeny celou řadou nejrůznějších příčin.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce