Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Garant projektu a spolupracující odborníci

( | přečteno: 16150x )

Tento týden představujeme odborného garanta tématu projektu "Početí online!" a odborné poradce, kteří budou do projektu přispívat.

Odborný garant tématu Doc. MUDr. Tonko Mardešić, CSc.

Je absolventem Fakulty všeobecného lékařství Univerzity Karlovy v Praze.

V současné době působí jako vedoucí lékař Sanatoria Pronatal v Praze.

V letech 1985-1995 pracoval v Ústavu pro péči o matku a dítě, kde byl zodpovědný za program mimotělního oplodnění. V roce 1989 také na tomto pracovišti vedl první porod po mimotělním oplodnění.

Na svém odborném účtu má také řadu priorit v rámci Československa, později České republiky, například první porod po přenosu rozmraženého embrya, první porody po aplikaci mikromanipulačních postupů v oblasti zona pellucida, aplikace kokultivačních systémů.

Od roku 1996 je vedoucím lékařem Sanatoria Pronatal v Praze, kde realizuje svoje představy o optimálních diagnostických a léčebných postupech v oblasti mimotělního oplodnění.

Je dlouholetým členem Evropské společnosti pro lidskou reprodukci a embryologii (ESHRE) a členem Executive Committee ESHRE, členem americké Společnosti pro reprodukční medicínu (ASRM), místopředsedou European Fertility Associates (EFA), členem výboru České gynekologické společnosti (ČGPS) a výboru Sekce asistované reprodukce ČGPS.

Sanatorium Pronatal

je největší zdravotnické zařízení v ČR specializované na diagnostiku a léčbu párů s poruchou plodnosti. Ročně se zde provádí asi 2500 cyklů mimotělního oplodnění. Pracoviště zajišťuje kompletní diagnostiku a léčbu všech poruch plodnosti.

Poskytovaná péče:

  • Diagnostika a léčba hormonálních poruch
  • Kompletní diagnostika a léčba poruch plodnosti včetně diagnostické a operativní endoskopie (včetně minimálně invazivní transvaginální hydrolaparoskopie) a všech chirurgických výkonů v souvislosti s poruchami plodnosti
  • Indukce ovulace a intrauterinní inseminace homologní i heterologní (použití darovaných spermií z vlastní spermabanky)
  • Mimotělní oplodnění (IVF) se všemi souvisejícími technikami (ICSI- IntraCytoplasmatická Injekce Spermie, AH- asistovaný hatching, prodloužená kultivace s transferem blastocyt)
  • Kryokonzervace (zamražování) spermií, vajíček, embryí a testikulární a ovariální tkáně
  • Dárcovství vajíček a embryí
  • Andrologická diagnostika
  • Mikrochirurgická aspirace spermií z testikulární tkáně (mikro-TESE) a z nadvarlete (MESA) v případě azoopermie muže
  • Genetické poradenství
  • Reprodukční genetika
  • Reprodukční imunologie
  • Screening a diagnostika vrozených vývojových vad v časném těhotenství

Sanatorium Pronatal je mezinárodně certifikované podle normy ISO 9001 a jeho laboratoře jsou současně akreditované podle normy ISO 17025.


Odborní poradci

  • V oboru gynekologie a sexuologie Doc. MUDr. Jaroslav Zvěřina, CSc. - přednosta Sexuologického ústavu a předseda Sexuologické společnosti ČLS, Sexuologický ústav 1. LF UK a VFN
  • V oboru urogynekologie as. MUDr. Lukáš Horčička ze 2. LF UK v Praze – Motole
  • V oboru gynekologie a porodnictví MUDr. Petr Křepelka - Ústav pro péči o matku a dítě, Praha 4 – Podolí
  • Imunoložka RNDr. Dana Nováková z Kliniky nukleární medicíny a endokrinologie FN Motol
  • Gabriela Kalousková, hlavní sestra z Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze 4 – Podolí
  • Psycholog PhDr. Mgr. Jeroným Klimeš, Ph.D.
  • MUDr. Věra Hořínová, primářka oddělení genetiky v Sanatoriu Helios


Jakékoliv náměty a připomínky k projektu uvítáme na mailové adrese vytvořené speciálně pro tento projekt - [email protected].




Ovulační test LH MAX věnovala společnost Pears Health Cyber, výhradní distributor těhotenských a ovulačních testů Seratec®.
Stanovte si své PLODNÉ DNY!
Co je v projektu

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Karin
14x

Předem se omlouvám za prázdnou zprávu. Chci se zeptat... dělala jsem ovulační test, vyšel pozitivně, ale do toho beru ještě prášky předepsané od pí Dr. Duphaston, muze to byt tim ovlivněné? Jinak chceme miminko už pres půl roku! a bohužel nam to nejde. Miminko ještě nemáme. Vždy když jsem brala antikoncepci Minervu jsem mela presné měsíčky a nikdy žádné problémy nebyly! Přítel je taky zcela zdráv! Duphaston beru ted z toho duvodu, protoze po vysazení HA se nedostavila menstruace,tak jsem dostala vyvolávačku, druhy měsíc opet a pak ten Duphaston,nyni mam už v poradku menstruaci! Myslíte ze mame sanci otěhotnět? Děkuji za odpověď

Alenka. P

Jak se dostat z krize- Byla jsem opuštěná, z děťátkem, opustil mne manžel a to ještě v nemoci. Byla jem na dně, bez života navštívila jsem svého lékaře, praktika a ten mne doporučil odborníka psychoterapeuta MUDr. Fremla, pozorně naslouchal, dotazoval se skutečně na detaily od narození až do poslední krizové mé myšlenky, činil jsi poznámky. A poté mne připravil osobní plán, a předepsal lék. Naplánoval mne kdy a jak odpočívat, procházky, jak pracovat v malých intervalech. Soustředila jsem se na jeho pokyny a jak to vše dodržet. V průběhu 14 dní jsem se cítila mnohem lépe. Kontrola byla za tři týdny a já byla šťastná, že to zvládám, že mne pomáhá a dodnes jsem mu vděčná. Pokud máte problém neodkládejte nestyďte se já šla, včas a jsem zpět v životě.

jméno a příjmení

zpráva


Celkový počet příspěvků v diskusi: 1951. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Syndrom polycystických ovarií (PCOS)

Syndrom polycystických ovarií (vaječníků) je nejčastější endokrinní poruchou u žen v plodném věku. Tento syndrom (PCOS) je pravěpodobně největší překážkou otěhotnění pro Pavlínu z projektu "Početí online!". Proto ji zajímaly podrobnosti. Souhrnný článek o diagnostice, možná léčbě a rizicích u těhotných s touto nemocí přinášíme i vám.

Zhubnutí - snazší cesta k těhotenství?

Pokud trpíte nadváhou, je zdravé a přiměřené! zhubnutí skutečně jednou z cest, jak zvýšit svou šanci na úspěšné otěhotnění. Stejně jako přiměřená tělesná hmotnost, i zdravý životní styl může mít zásadní vliv na otěhotnění i průběh těhotenství. A opravdu nestačí změnit životosprávu až ve chvíli, kdy zjistíte, že jste těhotná.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce