Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Organismus velí: Odkyselit!

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 28407x )

Překyselení organismu je v současnosti jednou z nejnebezpečnějších civilizačních chorob, protože zdraví je bezprostředně závislé na rovnováze mezi kyselostí a zásaditostí našeho těla. Překyselení způsobuje většinu nemocí a důkladné odkyselení a doplnění minerálních látek v těle tvoří základ každé terapie.

shutterstock.com

Kyseliny mají ničivý účinek. Dokážou rozrušit kov nebo kámen. Pokud setrvávají v těle, aniž by se neutralizovaly, způsobují nejrůznější choroby. Zubní kazy, stejně jako revmatismus, dna, artritida, ledvinové kameny, to vše má jedinou příčinu – překyselení.

Naše nepřirozené stravovací návyky vedou k tomu, že podíl zásaditosti v našem těle je příliš nízký a podíl kyselosti naopak příliš vysoký. Starosti, zloba a stres kyselost ještě zvyšují. Dokud si tělo může brát zásadité látky z vaziva, cév a kostí, dokáže přebytek kyselin neutralizovat. Tím však dochází k úbytku minerálů, řídnutí kostí a sklerotizaci cév. Člověk je neklidný, unavený a malátný.

Hlavní příčiny překyselení organismu jsou špatná výživa a špatný způsob života. Tedy mezi konkrétní příčiny patří příliš mnoho bílkovin, cukr, alkohol, nikotin, nasycené mastné kyseliny, jedy z poživatin, chemické látky, zloba, agrese, stres a nahromaděná zátěž. Kyseliny vnikají nejdříve do krve, jsou-li však její ochranné látky vyčerpány, je přebytek kyseliny odveden do vaziva. Tento princip je podstatou celulitidy u žen. Muži mají jinak nastavený metabolismus, a proto trpí častěji dnou, která může být dlouho skrytá!

Za kyselost si můžeme sami

Tělo vytváří kyseliny částečně samo, připomeňme žaludeční šťávy. Svému tělu nedáváme příležitost k tomu, aby odbourávalo kyseliny samo, protože málo pijeme. Pokud se navíc nedostatečně pohybujeme, vydýchávají plíce málo kyselin, přitom nedostatek kyslíku vede k jejich další produkci. Také nedostatečný zdroj vitamínů a stopových prvků podporuje tvorbu kyselin, protože tělo nedokáže dokončit určité procesy látkové výměny. Jestliže v nevhodnou dobu něco špatného sníme, a navíc ve spěchu, může se původně zásaditá strava změnit v kyselou. Člověk si pak připadá přetažený, je chronicky unavený, zotavuje se velmi těžce a nedostatečně, má velké napětí ve svalech, bolí hlava a záda. Pokožka inklinuje k ekzémům.

Test kyselosti-určení pH hodnoty moči, je velmi snadno a levně proveditelné pomocí diagnostických proužků. Optimální hodnota pH moči je 6,7 -6,4. Ráno bývá moč kyselejší, protože během noci se tělo „čistí“.

PROGRAM K ODKYSELENÍ ORGANISMU:

Kontrola hodnoty pH /moči nebo slin – norma 7,1/

  • Strava bohatá na zásady
  • Dopoledne jíst nejlépe ovoce
  • Dostatečně pít (pokud možno vodu neperlivou)
  • Jíst přirozené a čerstvé potraviny
  • Omezit bílkoviny, cukr a sůl
  • Jíst v klidu a důkladně žvýkat, nejíst pozdě večer
  • Denně mít dostatek pohybu kvůli získání kyslíku a odkyselování pomocí dýchání

Cukr uklidní, ale okyselí

Cukr znamená pro naše tělo jed. Že cukr škodí zubům, to jistě každý ví. Cukr nám sice život osladí, ale naše tělo „okyselí“. Kromě toho odnímá tělu vitamin B1, které potřebuje k biochemické přeměně. Přírodní cukr z cukrové třtiny obsahuje vysoký podíl životně důležitých stopových prvků, minerálů a vitamínů. Náš cukr však toto vše ztratil rafinováním a bělením. Bílý cukr ochromuje peristaltiku střev a zatěžuje imunitní systém.

Ovoce je ideálním začátkem dne. Pro zdravou a zásaditou výživu je ovoce důležité. Například ananas - jeho enzymy jsou důležité a léčivé. Napomáhá tělu při jeho čištění a nezávadným způsobem i při u ubývání na váze. Ananas je zásaditý a harmonizuje tudíž acidobazické tělesné prostředí. Také hrušky a jablka jsou zásadité. Měli bychom je jíst se slupkou a s jádřincem. Obsahují komplexní látky, které pročišťují tělo a přirozenou cestou snižují hladinu cholesterolu v krvi. Obzvlášt můžeme ocenit meruňky. Mají neobvykle vysoký obsah minerálů. Při překyselení však nejrychleji účinkuje meloun.

Ale i zelenina obsahuje mnoho hodnotných zásad, jež tělo potřebuje. Denní porce zeleniny je proto v zásadité stravě nepostradatelná.

Také řada koření má kvůli vysokému obsahu minerálních látek silný zásaditý účinek. Pozornost si zaslouží skořice, bobkový list, bílý pepř, kopr, majoránka, cibule, černý kmín.

Pomohou i homeopatika

Jsou v životě situace, kdy výše uvedená pravidla nemůžeme dodržet a nebo už jsme překročili meze, kdy organismus je schopen samoregenerace. Pak potřebujeme ještě jinou pomoc. V tomto případě je to doplnění minerálních látek a vitamínů prostřednictvím potravinových doplňků. Zde musíme být velmi obezřetní, vybírat ty, které jsou vyrobené zcela z přírodních surovin a mají komplexní vyvážené složení.

Důležité jsou i homeopatické léky, které v principu napomáhají obnovit samoregulační schopnost těla. Ale v překyseleném těle s nedostatkem základních stavebních látek a enzymů je jejich účinnost omezena. Kombinace odkyselení těla a homeopatické terapie dává lepší a dlouhodobější výsledky i u chronických nemocí.

Zdroj: www.svethomeopatie.cz

Otevřeli jsme pro vás novou poradnu Homeopatie. Využijte možnosti položit dotaz jednomu z předních homeopatů v ČR.

Přečtěte si také

Jaká homeopatika používat a kdy?

Jde to s jedním sirupem

Když jídlo nechutná…

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Zmůže homeopatie paradentózu?

Fungují homeopatika i na léčbu a prevenci paradentózy? To vám zodpoví odborník?

Nejčastější mýty o homeopatii

Homeopatií se dá léčit rakovina, při užívání homeopatik musíte zapomenout za žvýkačky a čištění zubů. To jsou některé z mýtů o homeopatii, které bychom rádi probrali.

Najděte si svého homeopata

Pokud potřebujete najít ve svém okolí cetrifikovaného homeopata, bude se vám hodit přehled těch, které garantuje Homeopatická lékařská asociace, čili Sdružení lékařů, praktikujících homeopatii.

Homeopatie

Homeopatie je lékařská léčebná metoda založená na principu, že podobné se léčí podobným. Pacientovi je tedy podávána látka, zpracovaná speciálními homeopatickými postupy do homeopatického léku, která je-li podána zdravému jedinci, vyvolá u něj krátkodobě tytéž příznaky a potíže, jakými se projevuje pacientova choroba.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce